Gezondheid

Begin je dag met water en citroen

Help mee door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Schoon water en vers geperste citroenen geven je de beste energiestoot, zo blijkt uit onderzoek. Dit terwijl de meeste Nederlanders ’s morgens koffie drinken om wakker te worden.

Caffeïne stimuleert echter de bijnieren waardoor zogenoemde vuile energie wordt aangemaakt in de vorm van bloedsuikerschommelingen en oxidatieve stress.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Water met citroen produceert schone energie door het lichaam te hydrateren en te oxygeneren waardoor je buitengewoon veel energie hebt en helder kunt denken.

Gedurende de nacht dehydreert het weefsel in ons lichaam en heeft het schoon, puur water nodig om de gifstoffen weg te filteren en de energieproductie in de cellen te verbeteren. De meeste mensen gebruiken ’s morgens stimuli als koffie om op gang te komen. Helaas is koffie een diureticum die de watervoorraad van je lichaam uitput alsmede de essentiële mineralen en elektrolyten zoals natrium, kalium, calcium en magnesium.

Mensen voelen zich energiek door koffie vanwege de effecten van caffeïne op de bijnieren. Koffie stimuleert deze organen om hormonen als epinefrine en norepinefrine te produceren. Deze hormonen zetten het lichaam aan om opgeslagen suiker af te breken en in de bloedbaan te brengen. Dit proces veroorzaakt een abnormaal hoge bloedsuikerspiegel die oxidatieve stress, de vorming van vrije radicalen en schade aan weefsel stimuleert.

Dit wordt vuile energie genoemd omdat het zorgt voor een grote hoeveelheid schade aan het lichaam. Schone energie produceert daarentegen energie voor de lichaamscellen zonder de overmatige oxidatieve stress.

Voedsel en bio-elektrische energie

Alles wat we eten en drinken voorzien het lichaam van elektrisch geladen moleculen die de energieproductie op gang brengen. Een ion is een deel van een molecuul dat een elektrische lading draagt. Een positief geladen ion wordt een kation genoemd terwijl een negatief geladen ion een anion wordt genoemd.

Het meeste voedsel dat we eten bestaat uit kationen terwijl ons spijsverteringsproces (hydrochlorisch zuur, spijsverteringsenzymen, speeksel) wordt gekenmerkt door anionen. De citroen is één van de weinige levensmiddelen op onze planeet met een anionische werking. Dit betekent dat de citroen een krachtige negatieve lading draagt en extreem elektrisch actief is.

Een verse citroen helpt het lichaam te oxygeneren en maximaliseert de werking van de enzymen. De citroen stimuleert bovendien de natuurlijke enzymen in de lever. Dit helpt de lever om gifstoffen als urinezuur kwijt te raken en de galbuis schoon te houden.

Citroenzuur reinigt het systeem

Citroenzuur kan een belangrijke rol spelen bij de oplossing van calciumstenen. Het zuur beschikt over een uniek vermogen om oplosbare verbindingen aan te gaan met calcium die alvleesklier- en nierstenen helpen verwijderen. Dit mechanisme helpt ook voorkomen dat calcium zich ophoopt in de bloedvaten, een verschijnsel dat vaatziekten in de hand werkt.

Schoon water met citroen hydrateert het lichaam en voorziet het van de benodigde antioxidanten en elektrolyten. De citroen bevat veel vitamine C dat het immuunsysteem versterkt. Citroenen bevatten veel elektrolyten als kalium, calcium en magnesium. Boven is de citroen een goede bron van bioflavonoïde antioxidante fytonutriënten die het label vitamine P hebben gekregen.

Vitamine P bestaat uit de flavonoïde glycosiden hesperetine en naringenine. Studies hebben aangetoond dat vitamine P de antioxidante werking van vitamine C versterkt. Deze bioflavonoïden verbeteren tevens de doorlaatbaarheid van haarvaten en de algehele doorbloeding. Dit is voornamelijk belangrijk voor het oxygeneren van weefsel en het op peil houden van de bloeddruk. Deze antioxidanten helpen ook tegen zwelling en oedeem.

Stevia kan worden toegevoegd om een suikervrije limonade te krijgen. Appelciderazijn en diverse kruiden kunnen worden gebruikt om de enzymatische werking te verbeteren en het potentieel van de antioxidanten te vergroten.

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x