
Op vrijdag 30 november wordt de eerste slowjuice bar van Nederland geopend in Amsterdam. De bar biedt biologische sapjes van tarwegras, fruit en groenten, vers geperst uit een zogeheten slowjuicer.
Initiatiefnemer van het project is de TarwegrasKoning, de grootste producent van biologisch tarwegras in ons land.
Op het drukke kruispunt voor de deur van de bar in Oud-Zuid zal tijdens de opening bovendien een onthaast-actie plaatsvinden. Midden in de spits zullen mensen op de kruising van de Beethovenstraat en Roelof Hartstraat rond 15.30 uur op verrassende wijze worden geïnspireerd om te onthaasten en voor even uit de ratrace te stappen.
Green bull
De slowjuice bar wordt om 17.00 uur officeel geopend door Bob Simmelink, expert op het gebied van cocktails en eigenaar van Dazzling Cocktails en Don Barista.
De bar presenteert een nieuw product: een klontje bevroren tarwegrassap in een glas bronwater. Op de kaart staan verder de ‘green bull’, ‘chiquita on the rocks’, diverse soorten bronwater en koffie. Je kunt ook je eigen biologische drankje samenstellen of slowjuicen.
Bij gewone sapmachines gooi je de helft van het kostelijke sap weg. Slowjuicers malen en persen het gras op een trage maar krachtige manier. Ook blijven en smaak en vitamines tot 85 procent beter behouden.
Chlorofyl
De opening wordt tegelijkertijd de eerste slow vrijdagmiddagborrel van Nederland. De slowjuice bar wil met de slogan ‘Slow down & juice up’ elke vrijdagmiddag bijdragen aan een groene start van het weekend.
Tarwegras is jonge tarwe. Het sap bevat een compleet spectrum aan vitamines, mineralen, enzymen, antioxidanten en andere essentiële voedingsstoffen. Tarwegrassap is bovendien rijk aan chlorofyl, een krachtige stof die het lichaam reinigt en voorziet van nieuwe energie.
Een glas tarwegrassap van 30 milliliter is net zo gezond als 200 gram verse groente en twee stuks fruit. Slechts 16 procent van de Nederlanders krijgt genoeg vitamines en mineralen binnen. De TarwegrasKoning wil graag bijdragen aan bewustwording over het belang van gezonde voeding en de risico’s van verzuring en deficiënties.
Bron: Tarwegraskoning.nl
Gerelateerd:
- ‘Biologische landbouw kan wereldvoedselprobleem oplossen’
- Kazachse universiteit ontdekt ‘levenselixer’
- Voedsel is liefde (video)
- Coca-Cola en Sanofi komen met ‘schoonheidsdrankje’
- Controversiële studie naar biologisch voedsel gefinancierd door Cargill
Canadese studie: griepprik verhoogt risico op ziekte
Buitenaards ogende schedels opgegraven in Kroatië. Archeologen zitten met veel vragen
Optreden Lady Gaga tijdens Super Bowl was ‘satanisch ritueel’
Hebben deze kinderen herinneringen aan een vorig leven als monnik?
Mysterieus driehoekig object vastgelegd boven Texas
Alles over kamelenmelk: het nieuwe superfood
Ziekelijke hebzucht: De farmawhizzkid die medicijnen 5000% duurder maakt
Meisje (9) met 19 ziektes komt voor het eerst tot leven dankzij cannabisolie. Bekijk hier de beelden
President Assad: “Terroristen strijden in Syrië voor Israël”