Gezondheid

Uitlaatgassen gelinkt aan autisme (video)

Help door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers van een kinderziekenhuis in Los Angeles hebben een verband aangetoond tussen luchtvervuiling door uitlaatgassen en autisme.

Zwangere vrouwen die worden blootgesteld aan uitlaatgassen hebben ruim twee keer zo veel kans om een baby met autisme te krijgen.

Blootstelling aan regionale vervuiling in de vorm van stikstofdioxide en fijnstof wordt ook geassocieerd met autisme, ook al woont de moeder niet in de buurt van een drukke weg.

Longen

De studie is gisteren verschenen in de Archives of General Psychiatry. Volgens hoofdonderzoeker Heather Volk kan de studie gevolgen hebben voor de volksgezondheid. “We weten al lange tijd dat luchtvervuiling slecht is voor onze longen, met name bij kinderen. We beginnen nu te begrijpen hoe luchtvervuiling het brein kan beïnvloeden,” legde ze uit.

Volk en haar collega’s onderzochten onder meer hoe ver mensen bij wegen vandaan wonen, hoe druk die wegen zijn en ook keken ze naar meteorologische factoren zoals de windrichting.

Ontstekingen

Er werd onderzoek gedaan naar 279 gevallen van autisme. De patiënten werden vergeleken met 245 personen uit een controlegroep. De onderzoekers bekeken in elk afzonderlijk geval de blootstelling aan stikstofdioxide. Het team paste verschillende modellen toe om de hoeveelheid verkeer te schatten waar moeder en kind aan werden blootgesteld.

“Op basis van laboratoriumonderzoek weten we dat piepkleine deeltjes na inademing ontstekingen kunnen veroorzaken,” zei Volk. “De deeltjes hebben een gevarieerde samenstelling en er kunnen zich vele chemicaliën aan binden. De bestanddelen van deze deeltjes zijn mogelijk gevaarlijk voor het brein.”

Bron: Usc.edu

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vaccins
Vaccins
9 jaren geleden

Wat een gelul dit zeg! Het zijn de vaccinaties met o.a. kwik e.d. die autisme veroorzaakt. Dit is al keihard wetenschappelijk aangetoond en ik heb het met eigen ogen bij diverse kinderen mogen aanschouwen die nu weer autisme vrij zijn wanneer de verstorende bijwerkingen van de vaccinaties werden geneutraliseerd mbv homeopathie en/of biofotonentherapie. Kijk zelf via http://www.tinussmits.nl.

LET OP! Dit is weer een misleidend artikel die de burger schuldig moet laten voelen. Wij hebben onze eigen kinderen autistisch gemaakt en niet de regering en/of RIVM en/of de farmacie. Mensen wordt svp wakker!!!!!!!

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Link het roet wat uit een dieselmotor aan uitlaatgassen komt,maar aan kanker.Dit roet wordt al vergeleken met ASBEST.De hele dag uitlaatgassen snuiven betekend verslaafd raken aan benzinedampen, waarbij de hersencellen en longcellen van kunnen ploffen.Dus wat het artikel vermeld is echt niet het enige wat je van die troep kan oplopen.

yoyo
yoyo
9 jaren geleden

Uitlaatgassen gelinkt aan autisme.

Mijn moeder moet dól zijn geweest op uitlaatgassen..;-)

Aardebewoner
Aardebewoner
9 jaren geleden

Vrije energie en auto’s op water zijn er nog niet dus toeren we lekker met het autootje rond. Ik geloof het verhaal trouwens niet. Uitlaatgassen zijn zeker niet goed. Niburu free energy pretendeert wel eens een auto op water te hebben maar wat ze werkelijk hebben gemaakt is knalgas en er zijn nog geen betrouwbare motoren op knalgas maar dat kan uiteraard nog komen. Knalgas bestaat trouwens al heel lang. Karl Benz heeft er ook jaren over gedaan toen het eerst hakkepuf autootje werd gemaakt waarvan velen ook dachten leuk maar voorlopig eerst nog maar paard en wagen. We zullen zien wat er over 5 of 10 jaar is.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

38
0
We lezen graag je reactie!x