Het Complot

Egyptische media: Terreurgroep IS ‘verzonnen’ en 9/11 uitgevoerd door het Westen

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Terreurgroep Islamitische Staat (IS) is mogelijk verzonnen door Amerika om ‘de vernietiging, opdeling en bezetting’ van het Midden-Oosten te kunnen rechtvaardigen. Dat schrijft een columniste van een grote Egyptische krant.

Noha Al-Sharnoubi van het staatsmedium Al-Ahram suggereert dat de VS 9/11 zelf heeft uitgevoerd om militair ingrijpen in het Midden-Oosten mogelijk te maken. Ze schrijft in haar column dat de aanslagen op het World Trade Center en het Pentagon zijn georkestreerd door de Amerikaanse overheid om ‘de oorlog tegen terrorisme te kunnen rechtvaardigen’.

Ze twijfelt ook aan de echtheid van de zogenoemde Islamitische Staat. Volgens haar is de extremistische groep mogelijk opgezet om de wereld ‘voor de gek te houden’ en het Amerikaanse buitenlandse beleid te ondersteunen.

Van tevoren gepland

“Is het niet toevallig dat de 9/11-kapers in Amerika zijn getraind?” vraagt Al-Sharnoubi zich af. “Hoe is het mogelijk dat vier gekaapte vliegtuigen niet worden onderschept in het Amerikaanse luchtruim en met tussenpozen van 15 en 30 minuten het WTC en het Pentagon kunnen raken?”

Ondanks al hun inlichtingen, satellieten en radarsystemen hebben de Amerikanen de vliegtuigen niet neergehaald, aldus de columniste. “Was dit allemaal van tevoren gepland om de oorlog tegen terrorisme, die later in Irak begon, te kunnen rechtvaardigen?” vroeg ze.

Misleid

Al-Sharnoubi twijfelt aan de authenticiteit van de propagandafilmpjes van IS. Ze suggereert dat de militante groep is opgezet door het Westen om ‘de vernietiging, opdeling en bezetting’ van landen in het Midden-Oosten te kunnen rechtvaardigen.

Ze wijst erop dat de meeste leden van IS uit het Westen komen en vraagt zich af of de westerse inlichtingendiensten achter de aanslagen zitten. “Zijn we echt zo erg misleid en blijven we misleid worden?” vraagt ze.

Uit een peiling onder ruim 11.000 lezers van The Independent blijkt dat meer dan de helft (56 procent) van de respondenten gelooft dat 9/11 een inside job was.

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
emka
emka
5 jaren geleden

LOL. een moslim die eens de hand in eigen boezem zou steken: utopie!

sara
sara
5 jaren geleden

Ik neem nog een stukje oude kaas.

helder
helder
5 jaren geleden

Deze tijd is tevens het begin, de overgang naar het Waterman tijdperk. Veranderingen worden doorgevoerd.

exegese
exegese
5 jaren geleden

“Zijn we echt zo erg misleid en blijven we misleid worden?” vraagt ze.

Ja, zeker weten !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

15
0
We lezen graag je reactie!x