Homepagina » Mens en Dier » “Ik kwam erachter dat we als burger helemaal niets weten over orgaandonatie”
"Ik kwam erachter dat we als burger helemaal niets weten over orgaandonatie"

“Ik kwam erachter dat we als burger helemaal niets weten over orgaandonatie”

Met 75 stemmen voor en 74 tegen ging de Tweede Kamer dinsdag akkoord met de invoering van een automatisch donorregistratiesysteem.

Voortaan wordt aan alle Nederlanders ouder dan 18 via de post gevraagd of ze wel of geen orgaandonor willen zijn. Als ze na twee brieven niet hebben gereageerd, worden ze als donor geregistreerd.

De Reclame Code Commissie bepaalde afgelopen week dat de overheid burgers onjuist en onvolledig inlicht over orgaandonatie bij hersendode patiënten. Het ministerie van VWS moet de campagnesite aanpassen.

Twee nabestaanden vertellen over de andere kant van orgaandonatie. Anjo van de Mortel stoort zich aan de lichtzinnigheid in peperdure campagnes om meer orgaandonoren te werven. “De overheid geeft geen goede en eerlijke voorlichting,” zegt ze. “Die belicht slechts één kant van het verhaal. De meeste mensen weten niet precies waar ze ‘ja’ tegen zeggen.”

Nog in leven

Toen haar man een hersenbloeding kreeg vroeg de arts na een MRI-scan of ze al hadden nagedacht over orgaandonatie. Toen was er nog niet eens een EEG gemaakt, aldus Van de Mortel.

Na het overlijden van haar man liet ze zich uitschrijven uit het donorregister. “Bij hersendood wordt gesproken over postmortale orgaandonatie, maar het lichaam is nog in leven,” zegt ze.

Sophie Kroone liep na een ernstig scooterongeluk ernstig hersenletsel op en belandde op de intensive care. Nog geen halve dag na het ongeluk vroeg een arts haar moeder Tinne of ze alvast wilde nadenken over orgaandonatie.

Koehandel

Dagenlang bleven de artsen haar bestoken met vragen over donatie, alsof er veel haast bij was. Er stond zelfs een auto voor het vervoer van organen klaar, terwijl Sophie de nachten rustig was doorgekomen.

Hoewel de familie alleen instemde met nierdonatie, bleven artsen maar doorvragen of ze meer organen mochten. “Het leek wel koehandel,” zegt Tinne.

“Ik heb iets gedaan wat niet goed voelt,” voegt ze toe. “Ik heb toestemming gegeven voor iets wat niet klopt. Een hersendode donor gaat eigenlijk nog levend naar de operatiekamer.”

Niet onder narcose

Annet Wood schreef een zwartboek over orgaandonatie dat ze naar de Tweede Kamer stuurde. “Ik kwam erachter dat we als burger niets weten over orgaandonatie en onder voortdurende positieve informatie via de media denken dat het een goede zaak is,” schrijft ze.

Er zijn veel voorbeelden van foute en te snelle diagnoses, mensen die wakker werden hoewel ze hersendood waren verklaard en volledig herstelden en zwangere vrouwen die ‘dood’ waren en toch een kind baarden.

Nergens wordt beschreven hoe de donor de laatste uren doorbrengt. Als organen worden verwijderd krijgt de patiënt wel spierverslappers, maar wordt niet onder narcose gebracht.

[AD]


Vind je dit artikel waardevol? Deel het dan met je kennissen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

61 reacties

 1. Het is te gek voor woorden dat de overheid al op voorhand over jouw lichaam beslist en daar heb je het weer; dat doen ze op basis van jouw juridische entiteit de Natuurlijk Persoon (+BSN). Nogmaals mensen u wordt niet gezien als biologische entiteit de MENS, maar als financiële trekpop en nu ook als levende orgaanfabriek. Het dringt nog steeds niet door bij de burgers hoe ze genaaid worden door de vertegenwoordigers van de Kroon.
  Ja ja, De overheid die het zo goed met u voor hebben.

  Uw donorregistratie kunt u aanpassen of veranderen op https://www.donorregister.nl/

  66 likes
  • Mooi, gedaan. Niet geregistreerd en nu geregistreerd als niet donor!

   16 likes
   • Rob ter Horst

    Heb je weer met een je clubje overheidsbekleders gesproken?

    Ik heb het je al uitgelegd en de Overheid heeft niet het recht ieder zijn “persoon” te gebruiken cq misbruiken zonder een mens zijn toestemming.

    UVRM
    Artikel 3
    Een ieder heeft het recht op leven, vrijheid en onschendbaarheid van zijn persoon.

    Artikel 4
    Niemand zal in slavernij of horigheid gehouden worden. Slavernij en slavenhandel in iedere vorm zijn verboden.

    Artikel 5
    Niemand zal onderworpen worden aan folteringen, noch aan een wrede, onmenselijke of onterende behandeling of bestraffing.

    Artikel 6
    Een ieder heeft, waar hij zich ook bevindt, het recht als persoon erkend te worden voor de wet.

    Als u deze artikelen al niet begrijpt, want dit zij de rechten van iedere burger, zit u op een dood spoor.

    Want de Staat der Nederlanden moet zich hier wel degelijk aan houden, want ook hier is een weg om hen te schaken.

    Propagandeer dus niet zo voor de Rijksoverheid.

    9 likes
    • Heb al jarenlang een klein papertje in mijn portomonnee van het Ministerie van Volksgezondheid,Welzijn en Sport met daarop keuze 2 gekozen, u stelt uw organen en weefsels na uw overlijden niet beschrikbaar voor transplantatie, zelf wil ik ook niet geholpen door een ander als ik zelf iets zou nodig hebben, ik kies er dan voor te sterven, zwaar onderwerp trouwens maar dat is mijn bescheiden mening over mijn lichaam!

     16 likes
     • Herstel tekst,
      Heb al jarenlang een papiertje in mijn portomonnee zitten van het Ministerie van Volksgezondheid,Welzijn en Sport met daarop de gekozen keuze 2, u stelt uw organen en weefsels na uw overlijden niet beschikbaar voor transplantatie, zelf wil ik ook niet geholpen worden door een ander als ik zelf iets nodig zou hebben, ik kies er dan voor om te sterven, zwaar onderwerp trouwens maar dat is mijn bescheiden mening over mijn eigen lichaam!!!

      1 likes
    • “Propagandeer dus niet zo voor de Rijksoverheid.”

     “Mooi, gedaan. Niet geregistreerd en nu geregistreerd als niet donor!”

     Misschien eerst eens begrijpend lezen!
     Zal het nog even verduidelijken. Ik stond niet geregistreerd, zowel niet als donor of als niet donor. Nu de overheid heeft bepaald dat ik “nu” dus donor ben, en dat niet wil heb ik mij dus aangemeld als niet donor. Duidelijk!

     Jouw haat tegen de overheid maakt dat je blind bent…

     4 likes
     • Rob ter Horst

      Jouw reactie kwam een beetje cynisch over omdat je reageert op anti donorregistratie reacties. Vermeld voortaan dan dat het over jezelf gaat.

      Ik haat de overheid en maakt blind, mmmmm, zo zou ik het niet noemen. Ik zou dat verzet noemen tegen een uiterst corrupt systeem en dat maakt me zeker niet blind, eerder alleen maar alerter en wakkerder.

      Kijk beste Rob, dit is een mooie omschrijving van politici in Den Haag;
      Voordat ze worden gekozen sloven politici zich uit, zetten hun mooiste nepglimlach op en beloven burgers dat zij behoren bij degenen die echt voor positieve verandering zullen zorgen.
      Op het moment dat ze plaatsnemen op het pluche in Den Haag, gebeurt er iets met ze. Ze worden vakkundig gehersenspoeld of op een andere manier gedrogeerd of onder controle gehouden, want vanaf dat moment zijn ze hun gezonde verstand kwijt.

      Mooier kan het toch niet?

      Iedere ambtenaar die werkt voor zo’n verrot systeem, beseft gewoon weg niet helemaal in wat voor systeem zij werken. Zij werken zelfs mee, hebben geen luisterend oor, om dat systeem in stand te houden. Zij beroep zich op illegale wetgeving, regeltjes en mandaten zonder de werkelijke achtergrond te kennen over het ontstaan van het systeem.
      Ik vraag mij dus af of u dat zelf wel beseft beste Rob? Denk daar maar eens goed over na.

      8 likes
     • Rob ter Horst
      En wie zou daar nou voor gezorgd hebben dat dit allemaal zo is ontstaan beste Rob. De gewone burger soms? Dacht het niet. Wie hebben nou die mogelijkheden hebben doen ontstaan, nou?
      Juist, Politici dat zijn geen volksvertegenwoordigers, maar dienders van elite clubs, banken en grote multinationals. Oh ik vergeet er 1 Brussel.
      Sorry dat ik het zeg maar je bent behoorlijk kortzichtig.

      En wie beschermt ons tegen dat bedrijfsleven, de overheid, dat wat een op zichzelf staand bedrijf is. hahaha Die allemaal in het gareel na hun ambtseed. Die hele kliek gaat hand in hand, ons kent ons, vier handen op een buik.
      Weet je het nog wat ik zei Ministers zijn vertegenwoordigers van de KROON. De Staat der Nederlanden B.V.

      Kijk even bij de reactie van math wat ik daar schrijf. Misschien dringt het dan tot je door. Het volgende verraad aan de bevolking.

      3 likes
     • Nogmaals jouw haat tegen de overheid maakt dat je blind bent, want…

      Je vergeet het bedrijfsleven, die maar al te graag óók jouw leven gaat bepalen, en óók alles van jouw wil weten.

      Je vergeet de gemiddelde mens, die aan de basis staat van het bedrijfsleven en de overheid. Misschien is het een bepaald slag mensen die graag voor anderen uitmaken hoe zij moeten leven, maar vele burgers werken daar aan mee, ook al omdat ze geld nodig hebben om te leven.

      Ik heb bazen meegemaakt in het bedrijfsleven, die willens en wetens de klant willen belazeren, omdat ze dan meer omzet of winst kunnen genereren, en misschien weer een stap omhoog kunnen maken, of een goede beoordelingsgesprek krijgen met fooi.

      Ik heb het al eerder gezegd, als de mens niet verandert, verandert de politiek ook niet. Net zo weinig als het bedrijfsleven.

      2 likes
  • Dank Loki, mijn vriendin en ik hoeven nu niet meer uit te zoeken waar we ons kunnen uitschrijven als donor. Het is precies zoals je schrijft, wij gepeupel zijn de veestapel.

   25 likes
   • Precies Peter, zoals je misschien zelf al gehoord hebt, hebben duizenden mensen zich al uitgeschreven.
    Dat krijg je dus als een Rijksoverheid zich gaat bemoeien met jouw lichaam en privacy. Ze luisteren dus nog steeds niet naar de bevolking en doen gewoon waar ze zin in hebben. Dat noem ik overheidsterrorisme.

    31 likes
  • Ik was ook nog niet geregistreerd en gisteren maar snel gedaan als niet donor, en wil ook geen andermans organen. Het voelt gewoon niet goed. Wel geef ik regelmatig bloed. Het schijnt ook voor te komen dat lichamen afwerende gebaren maken voor men begint te “oogsten” dus die spierverslappers worden niet voor niets toegediend.

   18 likes
  • Heb net m’n registratie veranderd van “de partner of familie beslist” in “nee, ik geef geen toestemming”.
   Ik vraag me nog af of je ook kunt laten registreren dat je andermans organen niet hoeft.

   8 likes
   • Ik hoop voor jou Helgoland dat je voordat je op de operatietafel ligt kunt zeggen dat je geen orgaantransplantatie wilt. Bij leven dus! trouwens er gaat een heel traject aan vooraf voordat je überhaupt voor transplantatie in aanmerking komt.

    0 likes
 2. Hoop maakt z'n eigen magie

  De burger moet beschermd worden tegen dit soort besluiten van de de overheid.

  71 likes
  • Er wordt hier veel geblaat over de donor, maar ooit al eens nagedacht over de ontvanger? Ooit al eens gesproken met iemand die een orgaan heeft gekregen? Ik wel. Met een klasgenootje en vriendin van mijn dochter, die een lever had gekregen van een donor. En met een man van in de zestig die een hart had gekregen. Beiden hadden hierdoor het vooruitzicht van nog jaren een min-of-meer normaal leven te kunnen leiden.

   I kben dan ook al jaren geregistreerd als donor. Heb bovendien de mensen in mijn omgeving daarover geïnformeerd, zodat ze weten dat ze dat direct aan een arts moeten zeggen indien ik in een dodelijk ongeval zou betrokken zijn.

   Ik volg dit onderwerp dan ook al jaren, en heb er heel wat over gelezen? Geloof dan ook niet al die “horrorverhalen” die op het internet cirkuleren en ook hier in het artikel staan. Organen worden NIET weggenomen bij iemand “die nog leeft”. Het zijn mensen die overleden zijn en geen hersenactiviteit meer is, maar waar een APPARAAT het hart nog laat kloppen om de organen niet te beschadigen door zuurstoftekort.

   Kijk trouwens ook eens over de grens: in België geldt al jaren lang het systeem dat iedereen donor is, tenzij ie iets laat weten bij de gemeente. Daar wordt je zelfs niet per brief geïnformeerd. Daar zijn er dan ook meer mensen die een orgaan ontvangen en zo weer een leefbaar leven hebben.

   5 likes
   • Wat men in andere landen doet, is van geen enkele waarde, het gaat erom hoe we het HIER doen. Wil je op de juiste manier orgaan donatie regelen, zul je mensen goed moeten informeren over de voors en tegens en zo draagvlak creëren. Nu wordt de indruk gewekt, dat met deze wet (die nog door de eerste kamer moet en dat zal niet gaan lukken) de twijfelaars erin geluisd gaan worden. Er zijn veel mensen die twijfelen en de knoop (nog) niet door willen hakken. Deze mensen worden nu gedwongen een keuze te maken. Orgaan donatie is iets waar je met de volle 100% achter moet staan. Dat de overheid je hiertoe gaat dwingen, is een hele slechte zaak…

    14 likes
    • StefanZ, Je hebt gedeeltelijk gelijk: het moet een geïnformeerde keuze zijn (net zoals elke opinie je formuleert op een degelijke analyse moet zijn gebaseerd! – laat iedereen die reacties plaatst op het internet daar eens over nadenken!).

     Maar het huidige probleem is dat veel mensen nooit de moeite hebben gedaan om hier eens over na te denken, en dan ook nooit de moeite deden om zich te registreren. Met een uitgesproken orgaan-tekort als gevolg en patiënten die onnodig sterven. Met het huidige voorstel zou iedereen gecontacteerd worden en aangemoedigd worden om daarover na te denken. Twijfel je nog of wil je niet nadenken? Geen probleem – schrijf je gewoon uit! Je wordt niet gedwongen om je in te schrijven, enkel gedwongen om er eens over na te denken. Zoals ik al schreef: “maar ooit al eens nagedacht over de ontvanger?” Velen sterven momenteel omdat mensen nooit hebben nagedacht over orgaandonatie. Dat de overheid je hiertoe nu gaat dwingen, is een hele GOEDE zaak…

     3 likes
   • Daar komt nog bij dat het hart géén pomp is , het astrale lichaam stuurt het bloed aan en niet het hart . Er leven een paar mensen zonder kloppend hart in de wereld , ook in Rusland is er een ? dit wordt achtergehouden en dit is wetenschappelijk geconstateerd !

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2096314/Meet-HEARTLESS-man-able-live-heartbeat-PULSE.html

    http://www.vrijgeestesleven.be/diabasis/b31hart.htm

    4 likes
    • Michaël: Het is duidelijk dat jij geen kaas hebt gegeten van dit onderwerp, maar toch meent dat je hierover een opinie moet ventileren. Je spreekt jezelf zelfs tegen. De link die je geeft naar de “man zonder hart” toont aan dat die alleen maar kan overleven doordat de artsen een mechanische pomp hebben aangesloten op zijn lichaam, om zo het bloed te doen circuleren. Het hart (= een natuurlijke pomp) werd dus vervangen door een mechanische pomp). Maar de andere link die je geeft, probeert dan met een hoop domme ‘argumenten’ te beweren dat het hart geen pomp is. Zo bewert die bvb foutief dat capillairen rechtstreeks verbonden zijn aan de aorta. Met zo’n doorzichtige fouten kun je toch geen overtuigend argument opbouwen?

     Hoe wens jij geloofwaardig over te komen met dergelijke tegenstrijdigheden??? Denk toch eens na!

     Trouwens, het is niet zo dat als je hart niet klopt, dat je dan als dood wordt beschouwd, het is pas als je hersenen geen activiteit meer vertonen dat je klinisch dood bent (en eventueel in aanmerking komt voor orgaandonatie).

     En dan je ‘argument’ van mensen die per ongeluk levend werden begraven: dat zijn dus gevallen waar men niet had (of kon) nagaan of ze hersendood waren. Of je argument dat mensen pas na 3dagen worden begraven: dat is enkel in onze maatschappij – in vele culturen worden ze binnen de 24 uur begraven.

     3 likes
     • denk.nu

      als er nu iemand is die niet kan denken en niet logisch kan denken ben jij het wel !Geloof maar jij in je eigen waan en sprookjes van de fantasie van de huidige wetenschap die op schandalige manier de commercie van de organentransplantatie organiseert zonder de mens degelijke info te geven .
      Daarbij komt nog dat hersendood dus NIET DOOD IS ; zoals ik al zei dat het etherisch lichaam pas na 3 en halve dagen loslaat en als het koord ,de verbindingwordt doorbroken de dpod intreedt ! Hersendood als dood zien is dus moord .

      Het was namelijk niemand minder dan de grote wetenschapper en visionair R Steiner die het gevonden heeft dat het hart geen pomp was en daar niets mee te maken heeft : hier een citaat dat hij uitgesproken heeft :

      “U weet het , de moderne wetenschap maakt er zich gemakkelijk van af. Deze stelt : het hart is een pomp en deze pomp , pomt bloed door het lichaam . Dit is volslagen onzin . Het hart heeft niets te maken met een pomp voor het bloed . Het bloed wordt namelijk door de beweeglijkheid van het asstraal lichaam en het Ik in de beweging gebracht . Het hart is alleen maar een reflex van deze bewegingen . De beweging van het bloed is een eigen beweging en het hart is de uitdrukking van de beweging van het bloed ,dat die kracht veroorzaakt. Duis: het hart is in werkelijkheid d het orgaan, dta de beweging van het bloed tot uitdrukking brengt – het hart zelf heeft geen enkele activiteit mlet bertrekking tot de bewegingen . De tegenwoordige natuurwetenschappers worden furieus wanneer men op dee maneir over de diungen spreekt . …]

      Dan de volgende link bewijst dat het hart geen pomp is, want er leven mensen zonder hartslag !!

      Russian man lives normal life with a still heart

      When doctors examined Nikolai’s heart through blood vessels, they were shocked to find out that the man’s heart was not beating, although the vessels continued pumping his blood. Nikolai’s body was functioning on the base of absolutely unknown rules. Numerous additional medical examinations could only prove the previous result: the man’s heart was not beating. When doctors were checking Nikolai out of the hospital, they told him about the remarkable peculiarity of his cardiovascular system. At present moment Nikolai visits a local cardio-center once in a month to have his unique heart examined. ”When doctors told me about my heart, I was shocked. I was afraid to walk and even to breathe. I was panicking all the time: I thought that blood would stop flowing through my body and I would just die. Then I got used to it. Now I can even forget about it at times,” Nikolai said. –

      Vitali Levitski, a professor of the Institute of Cardiology said that Nikolai Mikhalnichuk became the third person in the world, who could live with a still heart. “Two other individuals like Nikolai live in Brazil and Japan. Blood vessels of the human heart are elastic and strong enough to pump blood. That is why Nikolai is still living, breathing and moving. His heart is alive; one may say that it is sleeping. Such a unique incident occurred as a result of his stress. A strong emotional experience results in a powerful hormone action, which affects the heart and vessels first and foremost,” the professor said. – See more at: http://www.pravdareport.com/society/stories/12-03-2005/7876-heart-0/#sthash.gRXXRT3I.dpuf

      nog andere link :

      ” Het hart laat zich niet volledig kennen door de wetenschap… ”
      ” Rudolf Steiner heeft voorspeld dat de grootste ontdekking van het eind van de 20e eeuw zou zijn dat het hart geen mechanische pomp zonder meer is, maar tevens een belangrijk intelligentiecentrum. Steiner wees erop dat het hart zowel de signalen uit ons lichaam als die uit onze omgeving opvangt én erop reageert.” ( J. C. Pearce in ” Terug naar de intelligentie van het hart “)
      De wetenschapper die het lichaam ziet als ” een machine die wordt bediend door een biomechanische pomp” negeert een belangrijke realiteit, namelijk “ dat het hart het centrum is van energie, informatie en geheugen “ ( “ Het geheugen van het hart ” Paul Pearsall ).

      5 likes
     • Michaël, jij blijkt vast te zitten in een blinde overtuiging, zonder de echte feiten te kennen. Je hebt het over “commercie van de organentransplantatie”, maar er is helemaal geen geld mee gemoeid: organen worden niet gekocht of verkocht, ze worden gratis beschikbaar gesteld aan diegenen die ze nodig hebben.
      Dan l*l je maar wat over “etherisch lichaam” en “astraal lichaam”, iets wat niet echt bestaat maar waar sommigen graag in geloven. En omwille van de overtuiging dat dit echt bestaat, denk jij dat je het allemaal beter weet… Beter dan cardiologen, transplantatei-artsen enzovoort. Je wil gewoon geloven wat die Steiner zegt, en noemt hem dan maar “een groot wetenschapper”. Terwijl iedereen met een beetje gezond verstand, in het bijzonder elke cardioloog, kan aantonen dat het nonsens is wat die beweert.

      En (nogmaals) toon je tegenstrijdigheden in je argumenten. Enerzijds beweer je dat het “astrale’” van het bloed de oorzaak is dat het hart doet bewegen, en dat het dus geen pomp is. Maar anderzijds staat er in dat verhaaltje over Nikolai Mikhalnichuk dat zijn bloed wordt gepompt door de “extra-strong elastic vessels”. Dus toch weer een pomp-activiteit! Zie je zelf niet de absurditeit van je argumenten? Denk toch eens echt na.

      Ik herhaal dus nog maar eens: “Michael: Het is duidelijk dat jij geen kaas hebt gegeten van dit onderwerp, maar toch meent dat je hierover een opinie moet ventileren.”

      2 likes
   • Maar als ik het goed begrijp, en daar zie je af en toe (wetenschappelijke) berichten van, zijn mensen zonder hersenactiviteit niet altijd dood, kunnen ze in uitzonderlijke situaties worden gereanimeerd.

    6 likes
    • Rob ter Horst: Nee, jij begrijpt het dus niet goed. “Geloof dan ook niet al die “horrorverhalen” die op het internet cirkuleren en ook hier in het artikel staan.” Hersenen die niets doen kunnen niet opnieuw opgestart worden.

     Als jij het hebt over ‘wetenschappelijke’ berichten, zijn dat dan die in de wetenschappelijke literatuur, of zijn dat dan krantenartikelen of blogs die een wetenschappelijke publicatie zodanig verdraaien dat ze er een ophefmakend artikel van kunnen maken?

     3 likes
     • Het lijkt op een wit-zwart verhaal, levend of dood. Zelf denk ik dat er tussen wit- zwart nog het nodige grijs zit. De vraag is dan hoe iemand die verdronken is in ijskoud water, na bijv. een half uur tóch weer tot leven komt, ook al is het na reanimatie. Die verhalen zijn er ook. Er is ook die Nederlandse arts die er een boek over heeft geschreven, en blijkbaar is er meer aan de hand. Mensen die klinisch dood zijn, al dan niet expres (voor een operatie), die blind zijn maar toch uit hun lichaam zijnde kunnen zien, of doof zijn en kunnen horen. Wel weet ik van operaties waarin de narcose te licht was, maar de patiënt toch te ver weg was om dit te laten merken. Ze merkten wél het snijden in hun lichaam.
      Nee, er is meer aan de hand dan om alleen te spreken van levend of dood…

      6 likes
   • Ik vind je erg naief. De dokter zal het wel weten.

    12 likes
   • @ denk.na

    Ik volg dit onderwerp dan ook al jaren, en heb er heel wat over gelezen? Geloof dan ook niet al die “horrorverhalen” die op het internet cirkuleren en ook hier in het artikel staan. Organen worden NIET weggenomen bij iemand “die nog leeft”. Het zijn mensen die overleden zijn en geen hersenactiviteit meer is, maar waar een APPARAAT het hart nog laat kloppen om de organen niet te beschadigen door zuurstoftekort.

    Kijk trouwens ook eens over de grens: in België geldt al jaren lang het systeem dat iedereen donor is, tenzij ie iets laat weten bij de gemeente. Daar wordt je zelfs niet per brief geïnformeerd. Daar zijn er dan ook meer mensen die een orgaan ontvangen en zo weer een leefbaar leven hebben.”

    Door die hartstilstand en dat APPARAAT kan je nog helemaal niet bewijzen dat een persoon wel echt dood is . Dood is als het etherisch lichaam loslaat en dat is na 3 en halve dagen . Daarom wacht me nook zo lang om te begraven of te crmeren, en dat weet men heel goed vanuit oude traditie . Er zijn genoeg bewijzen van mensen die aan de binnenkant van de kist met hun nagels geschraapt hebben werkelijk bekend en er zijn vele gevallen van doden in allerlei landen bekend van mensen die nog zelfs veel later dan die 3 dagen wakker geworden zijn na hun zogenaamd ‘dood’ . En wat je aanhaalt van België is nu wel een bewijs dat dat skepsis- landje helemaal in de ban van alles wat de ethiek en normen schaad in de ban is , men doet het zomaar zonder iets te vragen vooraf : gewoon duivels en luguber ten top !!

    11 likes
   • Aller eerst ik ben absoluut niet tegen doneren… Maar ik ben wel tegen het niet informeren… en wat ik echt barbaars vindt is dat dit dwingen om na te denken wat je wilt en in zoon gevoelig onderwerp.. kan je mensen niet dwingen daar staat geen tijd voor…Want geen keus is ook een keuze! ik vind dat er best een discussie over mag zijn maar dan niet alleen vanuit het oogpunt van de ontvanger maar ook van de donor… kom ik meteen bij punt 2 want helaas word er nu vaak zo niet altijd de mooie kant getoond van de ontvanger, wat ook heel mooi is ( als je achter je keuze staat om te geven) maar wat houd het in om gever te zijn en wat doe je daarmee je eventuele nabestaande aan?… nou dat is echt niet altijd heel prettig… sterker nog er zijn mensen/ nabestaanden die er behoorlijke trauma’s aan over hebben gehouden… omdat de persoon die doneert helemaal niet dood is op dat moment en dat deze pas echt sterft op de operatie tafel en dan ga ik voorbij aan het intens heftige verdrietige moment van afscheid nemen zonder dat de persoon echt overleden is… Ik persoonlijk zou zelf mijn laatste adem willen uitblazen in gezelschap van geliefden en niet koud en kil… zo voelt dat voor mij… terug komend op het andere stuk dat er zoveel nog niet bekend is over wat het voor de donor betekent…En dat dit ook niet gezegd word op het moment van registreren als donor …toch best bizar… verder geloof ik dat je lichaam net als bij een geboorte een proces door gaat en dat heeft tijd nodig… wanneer ben je echt dood?? Nou ja ik geloof niet in dood gaan maar het over gaan naar een andere energie… Maar wat ik bedoel wanneer is je lichaam pijn vrij en nou ja wat doet dit…er zijn nota benen artsen die niet bij zoon dergelijke operatie willen zijn omdat dit zo heftig is de donor kan wilt om zich heen gaan slaan bloeddruk die toren hoog is en soms moet de donor zelfs worden vast gebonden.. Ik heb daar gedachtes over… En veel over uitgezocht mijn gevoel zegt dus dat het lichaam de tijd moet krijgen “dood” te gaan… En ik vind dit een barbaarse manier… Wat ik wel geloof is dat als jij of wie dan ook volledig achter je keuze staat… op basis van alle feiten dus ook vrede hebt met het niet meer samen zijn op het laatste moment met je geliefde enz. en je daar ook je rust in hebt dan snap ik dat je voor donor schap kiest… voor nu vindt ik dat mensen een eerlijke kans moeten krijgen om dit super ingewikkelde vraagstuk uit te kunnen zoeken…En daar hangt geen tijd aan helaas, dat is zo persoonlijk en absoluut niet de beslissing van de regering… U zegt geloof niet alle horror verhalen.. ergens bent u het eens dat het horror verhalen zijn?? alleen u gelooft ze niet?? Ik wil ze liever ook niet geloven maar feitelijk ze bestaan wel helaas. Tip: Wat je over orgaandonatie zou moeten weten
    hoe kun je nu levende organen uit een dood lichaam halen?. van Ger Lodewick..Dit boek is het meest uitgebreide, informatieve boek over orgaandonatie. Voor wie zich wil registreren, zich al heeft geregistreerd, twijfelt of zijn registratie wil veranderen.Weet waar je JA tegen zegt. Goed onderbouwd met wetenschappelijke kennis en specialisten en ervaringsdeskundige aan het woord.

    5 likes
 3. Het is meer dan verschrikkelijk. Ik heb veel mensen in hun stervensproces mogen begeleiden en dat is een heilig proces. Het is immers de overgang naar een ander leven. Tot de laatste adem, registreert de zogenaamde “hersendode” alles nog. Misdadig is het dat natuurlijk sterven hierdoor onmogelijk wordt gemaakt. De mens is koopwaar geworden.

  18 likes
  • “Tot de laatste adem, registreert de zogenaamde “hersendode” alles nog.”

   Dit “registreren” gaat waarschijnlijk nog wel een tijdje langer door, dan na de laatste adem…

   6 likes
   • Tijdens het verterings- proces word het lichaam door de ziel uitgelezen.
    Alle emotionele en karmische zaken worden belicht en beoordeeld door de ziel.

    In de bijbel word deze fase de dag des oordeels genoemd.(Je oordeelt zelf)
    De optel som van je leven, word in dit proces van uitlezen gemaakt.

    Stel nu dat je je organen hebt gedoneerd.
    Dan heeft de andere ziel met jouw organen geleefd en daar zijn “bagage” in op geslagen.

    Gaat deze ziel over en het orgaan ontbind, ontstaat daar een strijd tussen de twee zielen over van wie wat is. Ik zou iedereen deze strijd in de sweren willen besparen.

    2 likes
    • Ik bedoel meer dat je hersenen nog uren doorwerken, volgens de laatste wetenschap. Je bent je dan nog steeds “bewust” van je omgeving.

     Bij mijn moeder, die vorig jaar overleed was er daarom altijd wat muziek, en sprak ik nog wat met haar. Daarom heb ik waarschijnlijk ook een “bericht” van haar ontvangen dat alles goed was…

     1 likes
 4. De zorgverzekeraars krijgen volledige inzage in je (onderdeel van ons toekomstig biometrisch paspoort de chip) medisch dossier, ook de medische wereld krijgt volledige inzage door middel van ons digitaal patiënten dossier. Dat toekomstgericht aangevuld zal worden met je dna en psychologisch profiel etc….. Ik hou letterlijk en figuurlijk mijn hart vast.

  15 likes
  • Ja dat klopt. Rond alle commotie rond de donorwet voorstel is er sneaky een wetgeving doorgedrukt die zorgverzekeraars toegang geven tot medische dossiers onder het mom van FRAUDE. Ja je leest het goed FRAUDE. En die FRAUDE is maar 0,006%. Wat een ongelofelijke rotsmoes. Je zou eerder denken dat er enorme fraude is gepleegd om zoiets er door te drukken.
   Ja ja, de overheid heeft het weer eens goed met ons voor.

   6 likes
 5. HMMM.
  ten eerste: wetsvoorstel moet nog door 1e kamer. Het is dus nog helemaal niet zeker dat dit doorgaat.
  Ten tweede: je hebt het wél degelijk in eigen handen: mocht de nieuwe wet doorgaan (wat ik niet denk), dan kun je je uitschrijven als Donor.
  Niet teveel paniek zaaien luitjes!

  6 likes
  • Ben ik niet met je eens,
   Wie gegarandeerd mij dat mijn wens om niet te doneren gerespecteerd wordt als ik daar in het ziekenhuis lig.

   Met de huidige mentaliteit, weet je het nooit.
   Stel dat je geen familie hebt, om te controleren of er niets weg gehaald is.

   Met de beveiliging van computers weet je het ook nooit,

   8 likes
  • Je kan op het moment niet genoeg paniek zaaien met dit soort voorstellen. En ik hoor zelfs de PVV niet. De enige die ik hoor is de libertarische partij.

   Voor de rest is het op het moment een misdaad tegen de menselijkheid om op wlk andere partij dan ook te stemmen.

   Geef het tuig geen mandaat

   2 likes
   • Het is niet anders dan paniek zaaien wat ze doen, vermoeiend want je weet van te voren dat er weer wat doorgedrukt moet worden. Paniekzaaier Wilders hoor je niet maar dat wil niet zeggen dat hij er niets mee te maken heeft, omdat het een NWO plan is dat erdoor gedrukt moet worden.
    En Geert is pro-NWO. Wat maakt hem dat nou uit dat zijn baasje loopt te klieren als een klein kind omdat ie waarschijnlijk alleen kinderhartjes toegediend krijgt.
    Het idee alleen al. Misschien zit Soros de hele dag naar kinderprogramma’s en tekenfilms te kijken, maar wedden dat Geert zijn baasje voor vol aanziet en hem serieus neemt?
    Het is een bizar toneelstuk waar we in zitten maar het komt snel tot een eind.
    Ik hoop dat dit niet door de 1e kamer komt want het is ethisch onverantwoord.
    Laat ze in plaats daarvan de cabal handlangers in invloedrijke posities maar eens een medische test verplicht laten ondergaan, met name de frontale voorhoofdkwabben.
    Daar lopen heel wat verwarde mensen rond waar we nu echt last van hebben.
    Ze zouden uit hun functies ontheven moeten worden.

    2 likes
 6. Als je orgaandonor ben, dan doen ze niet meer zo erg hun best om je te redden. Dit ontkennen ze, maar is wel degelijk waar.

  Want ze denken zo: deze persoon gaat het waarschijnlijk niet meer redden… en met z’n organen kan ik 4 levens reden.
  Hij gaat dan, zoals in het verhaal hierboven, de nabestaande zitten pushen om de stekker eruit te trekken zodat hij levens kan gaan redden. Hij offert degene met een lage kans op overleven op, om zodoende meerdere mensen met een grotere kans te redden.

  Dit is ook logisch. In de markt heet dat incentive. En als je orgaandonor word, dan geef je de dokter incentive om je op te geven. Onder het “morale” mom van 1 dode om 4 levens te redden.

  Alleen om die reden, word ik geen donor.

  11 likes
 7. Argumenten genoeg om GEEN DONOR te worden,

  Kleine bloemlezing verzamelt in 24 uur…..

  Organen worden niet weggenomen bij een overledene maar bij iemand die nog leeft! Een donor is wel degelijk een rechtspersoon. Organen van een

  echte overledene zijn waardeloos. Bij hersendood ben je NIET dood. Dit is slechts een dubieuze juridische term, ooit bedacht om

  strafvervolging te voorkomen. Het lichaam wordt bij orgaanuitname slechts een verlammingsmiddel toegediend zodat het niet kan bewegen. De

  operatie gebeurt niet onder narcose terwijl het hart tot het laatst moment klopt!!

  Nog een stap verder: Goed betalende moglijke ontvangers die artsen/ziekehuizen weten te betalen om aan een orgaan te komen. Plotseling

  overlijden tijdens een operatie?….

  Het ontvangen van organen kost bakken met geld. Dus nu wordt van mij verwacht dat ik mijn organen beschikbaar stel, waarbij het niet

  uitgesloten is dat ze aan een niet Nederalnder ter beschikking worden gesteld en dat ik en/of mijn kinderen voor de kosten opdraaien. En dat

  is allemaal bedacht door D 66

  Het gaat nog verder dan lijkenpikkerij. De organen worden bij voorkeur al uitgenomen terwijl het hart nog klopt en het lichaam nog warm is.

  Volgens de donorwet ben je namelijk al dood als je hersenen er mee stoppen. Dan mag het snijden al beginnen. En als de hersenen opeens weer

  beginnen omdat je schijndood was, heb je pech gehad. Dan kun je Apeldoorn niet eens meer bellen want je armen en benen zijn al weg

  . Het is sowieso verkeerd, want het heet nog steeds donatie, maar je wordt wel automatisch, d.w.z. gedwongen donor te worden als je niet

  onmiddellijk zegt het niet te willen. Ik dacht dat donor betekent: vrijwillig schenken…

  Wanneer ik het eigenlijk niet wil, maar niet heb aangegeven dat ik niet wil, dan heb ik misschien wel organen geleverd, maar gedoneerd heb ik

  ze dan niet. Mocht deze wet door de 1e kamer heen komen, dan moet de term ‘donor’ ook meteen worden aangepast.

  Mijn grootste zorg met deze nieuwe wet is of er wel gekeken gaat worden of iemand donor is of niet. Nu wordt er gekeken, omdat je toestemming

  moet geven. Als iedereen automatisch donor is, vraag ik me af of artsen wel die moeite nemen. Wat is mijn NEE eigenlijk waard?

  De mens is geen eigendom van de staat, dus ook de organen niet. Dat de staat daar over wil beschikken is naar mijn mening illegaal. Hiermee

  wordt de wil van de mens ondermijnd. Als een mens geen eigen wil meer heeft, maar door de staat wordt geleefd, dan is er sprake van

  dictatoriaal gedrag. En dat Nederland zo langzamerhand dictatoriaal wordt moge bij deze wetsvoorstel wel bekend zijn. De “D” in de naam van

  de partijen staat allang niet meer voor Democratie, b.v.b. Dictatoriaal 66.

  Het menselijk lichaam is een onvervreemdbaar eigendom van een unieke persoon. Daar kan nooit een ander over beslissen, zeker niet als het

  initiatief niet van de betrokkene zelf komt. Noch de Staat, noch een veilingmeester, noch een emotionele indienster gaan daarover. Als

  elementaire uitgangspunten worden verkwanseld door politici dien je extra op je hoede te zijn.

  Wat iedereen vergeet is dat er in de kamer een wet door is heel erg stil en vooral stiekem dat borgverzekeraars nu het recht hebben

  patientendossiers in te kijken. Dus laat de (R)overheid nu eens kappen met het gebruik van het woord privacy.

  Als je orgaandonor ben, dan doen ze niet meer zo erg hun best om je te redden. Dit ontkennen ze, maar is wel degelijk waar.

  Want ze denken zo: deze persoon gaat het waarschijnlijk niet meer redden… en met z’n organen kan ik 4 levens reden.
  Hij gaat dan, zoals in het verhaal hierboven, de nabestaande zitten pushen om de stekker eruit te trekken zodat hij levens kan gaan redden.

  Hij offert degene met een lage kans op overleven op, om zodoende meerdere mensen met een grotere kans te redden.

  Dit is ook logisch. In de markt heet dat incentive. En als je orgaandonor word, dan geef je de dokter incentive om je op te geven. Onder het

  “morale” mom van 1 dode om 4 levens te redden.

  Alleen om die reden, word ik geen donor.

  [email protected]

  zorgverzekeraars krijgen inzage in medische dossiers. Orgaandonatie wordt orgaanroof. Op naar een nieuwe wereld waarin iedereen slaaf is en

  ieders lichaam van de staat. Vooral op ‘zorggebied’ geldt dat alles wat ‘tot nut van iedereen’ was/is – en gezondheidszorg is dat 100% – tot

  markt is vervloekt en nu wordt overgenomen door de maffia, de supergoed georganiseerde misdaad. Fusie Bayer Monsanto voortzetting van IG

  Farben. Het wordt zo onderhand een walgelijke wereld

  wie ziek en te duur is moet sterven,maar de organen kunnen nog gebruiken.Walgelijk deze beslissing van de tweede kamer.

  Er zou sowieso meer duidelijkheid moeten komen of ons eigen leven wel zo goed mogelijk beschermd wordt. Je zal als dokter maar net een

  krachtig hart nodig hebben voor een doodzieke patiënt en dan kom jij toevallig daar ziek te liggen… Ik denk dat veel mensen dat een nare

  gedachte vinden.

  Helemaal met de briefschrijver eens. Ik ben nu vrijwillig donor, maar als die wet er door komt, dan zal ik mijn donorcodicil intrekken. Zijn

  die helemaal mesjokke zeg om zich mijn lichaam zomaar toe te eigenen. Het wordt steeds gekker in dit land! Ordinaire lijkenpikkerij en niks

  anders! Ik maak zelf wel uit of mijn lijf gebruikt wordt of niet na mijn dood. Ik word elke dag al bestolen door dat blauwe plucherapalje en

  nu nog mijn lijf stelen? Kom nou zeg!

  De tranen van Pia Dijkstra van D66 zijn krokodillen tranen. Hoe huichelachtig kan deze vrouw nog zijn, in de wetenschap dat het haar partij

  is geweest die na een door haarzelf ingediende ” motie v wantrouwen” tegen staatsecretaris van Rhijn ( zorg) tijden het debat op uur u zonder

  overleg met de oppositie werd ingetrokken! Hoeveel ouderen zitten nu NOG zonder zorg, 24 uur in hun luier, krijgen geen goed eten meer? Voor

  een MEGA ZORG bedrag prmnd? Ik krijg hier een heel hypocriet gevoel bij.

  Eerst al je geld EN dan nu ook je lichaam! Daarnaast schielijk OOK de patiëntendossiers toegankelijk gemaakt voor commerciële instellingen

  als zorgverzekeraars, die er straks uiteraard over gaan beslissen om mensen die een risicofactor zijn uit te sluiten van bepaalde

  verzekeringen! Ik wil weer terug naar het oude ziekenfonds!

  Nederlandse grondwet; Artikel 11 Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op onaantastbaarheid van zijn

  lichaam. begrijp ik nu goed dat we de grondwet gaan aanpassen omdat het ons zo uitkomt ?

  In de middeleeuwen, ten tijde van de leenheerlijkheid werden de armsten onder de armen ‘ lijfeigenen’ genoemd, omdat hun enige bezit hun

  lichaam was. anno 2016 claimt zelfs de overheid het bezit over je lichaam.

  Als een arts nu kan kiezen, of een arme man helpen of zijn organen gebruiken voor een goed betalende patient. het wordt een gevaarlijke

  situatie

  Als iemand niet kan reageren, betekent dat nog niet dat iemand niet kan ervaren en voelen dat er in hem gesneden en gezaagd wordt. Een puur

  horrorscenario op de operatietafel en dan ook een van de redenen dat medici zelf vaak geen orgaandonor willen zijn of zelfs willen meehelpen

  bij verwijdering van de organen.

  8 likes
 8. Het geeft mijn zo een onmachtig gevoel dat de overheid beslist over mijn lichaam. Die lullige twee brieven.
  Dat geklauw in je lijf. Zo respectloos.
  Ik hoop dat ik mijn einde aan voel komen dan ga ik net als de indianen in de natuur zitten van mij part bij een mieren hoop of zo.

  Gelukkig ben ik niet zo jong meer en ik heb stevig geleefd dus niet alles is zo krispy vers als het was
  Maar nog wel vers genoeg om alle tweede kamer leden eens flink geschikt te maken voor transplantatie.

  Maar eigenlijk zijn ze volgens hun eigen criteria al geschikt.

  7 likes
 9. post- mortale belasting, gaan ze dat noemen; lang leve de overheid!

  6 likes
 10. Griezelig dat je persoonlijke eigenschappen en smaak over kunt nemen van je donor.
  Ik vraag me af hoe dat bij mensen zoals Soros werkt die al 6 harttransplantaties gehad hebben, of je die eigenschappen van die donors allemaal in je kunt dragen, of verdwijnen ze weer als er alweer een nieuw hart ingezet wordt.
  En zo’n patient regeert de wereld. Het zou een hoop ellende verklaren.

  6 likes
 11. Nog sterker: ik woon in het buitenland waar een overheidsorganisatie als RDW geen post naar toe wil sturen. Maar straks sturen ze wel ineens als diezelfde overheid een brief voor donor toestemming!? En als ik die brief niet krijg omdat ik in het buitenland ook al verhuisd ben, dan blijk ik dus straks officieel als Nederlander dus zonder mijn toestemming mijn organen af te moeten staan? Het is van de zotte! Nu moeten we dus allemaal met een anti-donor-codicil gaan rondlopen. Dat tuig in den haag moest eens wat langer nadenken voordat ze gemakshalve ergens over “stemmen”. Echt, je kunt niemand meer vertrouwen tegenwoordig. Slecht voorbeeld, doet slecht volgen…

  3 likes
 12. Ik ben al sinds mijn achttiende (’99) geregistreerd als niet donor.
  Het kan mij geen zier schelen wat wie dan ook er van vindt.
  Waar ik wel voor vrees is dat we straks onderscheid gaan krijgen tussen donor geregistreerden met extra voorrechten.
  Voor je het weet loop je met een ster op je schouder,of een anders zijnde registratiepas.

  Apartheid in de 21e eeuw.
  “1982” van George Orwell wordt in rap tempo werkelijkheid.

  4 likes
 13. Ik heb gehoord dat bij het uitnemen van de organgen de donor een spierverslapper ingespoten krijgt. klopt dat? Is het niet gek dat als iemand dood is er dan toch tijdens de orgaanuitname een spierverslapper gebruikt wordt? Waarom eigenlijk?

  0 likes
  • Er is een medisch antwoord: dat is beter voor de organen.
   Het echte antwoord is dat de persoon dan geen afwerende bewegingen meer kan maken. Kijk nog eens bij http://www.Nee-toch.nl.
   Vastbinden is nodig zodat een arm niet spontaan kan vallen tijdens het wegnsijden zegt de officiele voorlichting (de snijtafels zijn nogal smal zegt de NTS).
   Mijn tip: zelf goed nadenken over dit alles.

   1 likes
 14. Wat een hypocriete bende…
  Het argument: je bent moreel verplicht om je lijf als donor ter beschikking te stellen, want daarmee worden levens mee gered…
  Maar beste mensen: waarom dan niet verplicht om 10 % van je inkomen ter beschikking te stellen, bij leven wel te verstaan, om allen die dreigen te verhongeren van voedsel te voorzien?

  Laten wij het daar eens over hebben! Iedereen kan levens redden, heel simpel.
  Een ieder die vindt dat deze vordering van eigen lichaam, het dus opeisen een morele eis is om een ander leven te redden, zonder dat die persoon zelf levens redt bij het leven, is een hypocriet!

  Het verlies van leven, is pas daar als er geen leven meer is… Daar valt hersendood niet onder!

  O ja, David Rockerfeller (101 jaar) heeft inmiddels zijn 7e harttransplantatie gekregen. Tja, dat kan dus als je genoeg centen hebt…

  2 likes
 15. ze botsen op meer problemen, die ze nu zich geeneens realiseren?

  1 likes
 16. Ook dit verhaal heeft 2 kanten. Dit artikel stond gisteren in uitgebreidere vorm in het AD waarbij schrijnende gevallen aangehaald werden. Ook ik schrok hiervan. Echter: Organen zijn naar mijn weten alleen bruikbaar als ze nog “vers” zijn anders is de kans op afstoting door de ontvanger groter. DAt iemand bewust zijn organen ter donatie stelt is in mijn ogen dan ook een nobele daad. De uitwerking hierachter en de industrie laat idd nog wat te wensen over. In het boek wordt ook de respectloze uitvoering aangehaald. Je moet ook in kunnen zien dat de donor er zelf geen bezwaar tegen zal maken, hij/zij is immers al (zo goed als) dood. Als de nabestaanden gaan klagen is dat in mijn optiek eerder egoistisch in een hoop gevallen, de patient had de keuze gemaakt om iemand anders te helpen. Laat de artsen dan ook hun werk doen. Nogmaals; Ik ben het ook niet met alles eens maar het is wel zaak dat je alle, of zoveel mogelijk feiten op een rij hebt vooraleer je anderen gaat veroordelen. Het zal je kind zijn dat een orgaan nodig heeft, hoe zou je dan reageren?

  0 likes
  • De overheid maakt echter bewust gebruik van het feit dat de meeste mensen er niet goed over nagedacht hebben. Men maakt er gewoon misbruik van, en daarom heb ik mij geregistreerd als zijn niet-donor. Voorheen had ik mij zowiezo niet geregistreerd, was niet nodig. Nu wordt ik gedwongen om in actie te komen. Maar bovenal bevalt het mij niet dat men denkt recht te hebben op de organen van anderen, want dat is ook een deel van het verhaal…

   Het verhaal dat mensen echter nog e.e.a. waar kunnen nemen, ook al zijn ze klinisch dood geeft mij ook te denken. Mensen kunnen ook nog in bijzondere omstandigheden 1-2 na hun “overlijden” gereanimeerd worden.

   1 likes
 17. Ik begrijp al jaren niet hoe de meeste mensen hier zo ongelofelijk ignorant op kunnen reageren.
  Nou heb ik zelf 2x door een ongeluk vrij serieus in het ziekenhuis gelegen maar heb ik gelukkig nooit meer nodig gehad dan donor bloed. Maar als je daar ligt ontkom je niet aan het idee dat het voor jou, en iedereen anders, best wel eens zomaar gebeurd zou kunnen zijn.
  Als we alle sci-fi hollywood producties nu even achterwege laten en ook het voorkomen van medische missers in goede banen proberen te leiden is er toch geen andere eerlijke mogelijkheid dan dit systeem te introduceren?! Het is zo’n onderwerp waar iedereen wat van vind en het graag iemand anders zijn probleem maakt, niemand wil tenslotte dood en niemand wil uit elkaar gehaald worden.. maar iedereen wil leven en hulp als dat nodig is… Als het vrijwillig wordt gevraagd is iedereen te beroerd een papiertje in te vullen maar als het dan maar (bijna!!!) verplicht word gaat iedereen op zijn achterste benen staan. Tenzij je een of ander dom geloof aanhangt waarvan dat niet mag is het je plicht je medemens te helpen in nood wanneer met zekerheid blijkt dat het voor jou niet meer goed kan komen.
  Als je daar al een probleem mee hebt dien je aangemerkt te worden als niet-donor-gerechtigde en zullen er eerst tientallen ‘voorbeelden’ van niet-donor-gerechtigde moeten sneuvelen voordat iedereen het licht gaat zien.
  En dat er fouten gemaakt zullen worden kun je op je vingers natellen..dat is k*t maar de werkelijkheid..beter één kans dan géén kans!

  0 likes
  • Het is omdat de donorclub vindt dat er te weinig donoren zijn, het verhaal omgedraaid wordt.
   Mensen die niet geregistreerd stonden zijn nu allemaal opeens donor.
   Voor mensen die geregistreerd stonden als donor of niet-donor veranderd er niets, behalve dat zij hun keuze kunnen veranderen.

   Het is wat de politiek steeds doet, de spelregels veranderen in het voordeel van belangenclubjes. Het lijkt er sterk op dat iemand die een orgaan nodig heeft, recht denkt te hebben op een orgaan.

   Verliest de overheid een rechtszaak, dan veranderen ze simpelweg de wet- en regelgeving. Hebben ze toch gewonnen…

   Overigens zal dit ook van korte duur zijn. De wetenschap is al aardig op weg in het kweken van organen.

   1 likes
 18. Mijn vraag is waarom ze nu zoveel organen nodig hebben?
  Dan gaan we eens kijken bij neurochirurgie bhb, neuropathologie en EMV en dan zie je dat door het gebruik van smartphones, iphones, tabletts, wifi etc. de organen beschadigd raken en na een enkele tientallen jaren niet meer goed functioneren, dus de kans is groot dat je chronisch ziek kan worden.
  Steeds meer mensen slapend achter het stuur of op de fiets of lopend door de slechte nachtrust van de zeer fel oplichtende schermpjes, dat door artsen al een slapenloosheids epidimie wordt gezien, dus meer kans op ongelukken wat nu ook te lezen is in de wetenschappelijke rapporten van verkeer. De toename van verkeersongelukken zal proportioneel gaan toenemen die iedereen zal verrassen. Deze mensen, zwaar gewonden, doden hebben ongezonde organen door aantasting van EMV velden en deze organen worden niet afgegeven aan de orgaanontvanger. Dus het aantal donoren zal eerder afnemen dan toenemen in de nabije toekomst vandaar de paniek bij de overheid en bij de artsen en sneu voor mensen die steeds moeilijker aan organen kunnen komen. Ik zal dus ook nooit van mijn leven een orgaan willen ontvangen zolang de EMV velden levensgevaarlijk zijn voor mijn gezondheid.

  1 likes
 19. Ik zie een hoop repeterende, rondzingende meningen gespekt op aannames. Feit blijft dat als jij daar ligt en je vrouw en kind staan aan je bed dat je iemand op je knieën zal bedanken als deze zijn orgaan afstaat om jou je kind op te zien groeien en op het rechte pas te houden. Of wanneer het jou kind is dat daar ligt en op een gulle gever wacht.

  Als er ver weg kinderen worden verkracht, gemarteld en onthoofd kunnen we er zogenaamd niks aan doen maar als wij persoonlijk iets dienen te offeren is de wereld te klein. Ik hoop nooit in de situatie te komen maar ik gun iemand een mooi leven met een van mijn organen als het van mij niet meer te redden is.
  Ik hoop dan wel dat het naar een donor geregistreerde toegaat. Persoonlijk vind ik zelfs dat alleen donors donor organen mogen ontvangen. Misschien dat na een aantal tragisch nutteloze sterfgevallen meer mensen dan het licht gaan zien…

  hersendood betekend dat er geen elektrische activiteiten meer plaatsvinden in de hersenen. Wanneer er dus geen neuronen meer vuren komt er geen enkele prikkel via je lichaam meer je bewustzijn binnen.
  De rest is bijgeloof.

  Wat er hier moet gebeuren is dat zaken begeleid moeten worden.. er zullen geheid medische missers plaatsvinden als altijd, dit moet gecontroleerd en geminimaliseerd.. er alleen over klagen gaat het niet verhelpen. Daarbij hoort een politicus niet de details te bepalen, maar wij. We moeten dit voor elkaar overhebben en in goede banen lijden.

  Maar wees eerlijk, als het niet semi verplicht wordt gemaakt gaat bijna niemand dat papiertje tekenen omdat we diep van binnen gewoon bang dat het misbruikt wordt, we maken dat graag iemand anders zijn probleem..maar zo werkt het dus niet. Dit is juist een van de betere initiatieven die ik van deze regering heb gezien dit jaar, verder heb ik daar weinig van gezien.

  0 likes
 20. we gaan even naar art 2 van bw 1 zie de link http://maxius.nl/burgerlijk-wetboek-boek-1/artikel2

  Het aangenomen wetsvoorstel van deze engerds houdt in dat jij straks vanaf je geboorte automatisch orgaandonor bent.

  na het door lezen van de boven staande link, en het begrijpen van de inhoud hier in. vat ik zo maar op dat op deze wijze er een kraamkamer van alle gewenste organen is ontstaan. deze kunnen zelfs geïnventariseerd door een doorverwijzing van de huisarts (met provisie) naar de desbetreffende orgaanbank.

  bij het verder speculeren wordt ik helemaal misselijk. ik begrijp hier dan ook dat er al een ver opgestelde agenda is om allen in een geautomatiseerde en gerobotiseerde (het vervangen van politie door robocops die werken niet alleen op een gerechtelijk vonnis, maar ookzonder zijn te programmeren) mens ontwarende maatschappij te verslaven.

  begrijp dat je geboorte wordt verdraai met de dag dat je ter wereld kwam er is geen wettig bewijs dat jouw vader je vader is dan wel dat jouw moeder je moeder is. de wettelijke geboorteakte is gebaseerd op aannames en de blauwe ogen van de aangever die geen enkel bewijs inbrengt nog wordt er onderzoek gedaan naar de juistheid van de aangifte (probeer dat maar eens bij de belasting dienst) er wordt met meerdere maten gemeten. derhalve zijn er in het verleden (mogelijk nu nog steeds) veel nederlanders aangegeven die in levende lijven er niet zijn. er zijn geen bewijzen nodig om een geboorte aangifte te doen nog getuigen. en hier al geen vertrouwen in hebbende na div WOB verzoeken. worden nederlanders nu gechanteerd tot binnen in hun lichaam. gelukkig zijn er hier wettige regels voor dus beroepende op deze integere wetsregels kan geen enkele orgaan pikker wegkomen ten zijn de donor toestemming heeft gegeven.
  beter is sterven door al je organen uit te schakelen en waardig afscheid te nemen van al die jou lief zijn, en hier kan je gewoon de leer weg waardig sterven volgen zo alle natuurvolken weten.
  nieuw is dit niet in april 2007 heeft ieder nederlander al een oproep om donor registratie gekregen daar had je nog een keuze formulier, en of je wel of niet het formulier in de antwoord enveloppe naar antwoord nr. 10160 6460 ZP KERKRADE te sturen.
  voor wie het nog niet begrijpen lees het verhaal van de kikker in kookpot en de ooievaar.

  0 likes
 21. Meer nog dan aandacht voor hersendood en eventuele zielenladingen van organen mist Van Buuren een spirituele benadering van leven en sterven, in deze discussie. ,,De medische wetenschap accepteert de sterfelijkheid niet, is louter bezig met het verleggen van de grenzen van de dood. Ook de overheid heeft het daar niet over. Die is alleen maar ontstemd dat de nieuwe wet op de orgaandonatie niet leidt tot meer donoren. Op het ministerie van volksgezondheid vraagt men zich af of de eigen aanpak misschien niet deugt, maar niet hoe het komt dat mensen aarzelen de stap naar het donorschap te zetten.”.

  ,,Waarom wil je een transplantatie? Is dat alleen om je leven te verlengen? Het probleem met het debat over orgaandonatie is dat er slechts in kwantitatieve termen wordt gesproken en niet in kwalitatieve zin. Ik heb wel mensen begeleid, die achteraf helemaal niet blij waren met een transplantatie, zonder dat ze precies onder woorden konden brengen waarom niet. Volgens mij komt het door de puur technische benadering van levensverlenging, zonder aandacht voor de existentiële, spirituele vragen: waaróm en hóe wil je langer leven? Dan kan het leven na een transplantatie behoorlijk tegenvallen.”.

  http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/article/detail/2796981/2002/09/16/Het-geheugen-van-het-hart.dhtml

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

salam

Imam Salam tijdens verhoor in Tweede Kamer: ‘U moet naar mij luisteren, ik ben hier de baas’

Hij weigerde te staan bij de eedaflegging, ...

kamerlid

Je overlijdt dóór de orgaandonatie, D66 verkoopt onzin. Kamerlid legt vinger op de zere plek

Op 1 juli gaat de nieuwe donorwet ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.