Homepagina » Buitenland » FBI-directeur: “Iedereen moet nu gelijk zijn webcam afplakken”
FBI-directeur: "Iedereen moet nu gelijk zijn webcam afplakken"

FBI-directeur: “Iedereen moet nu gelijk zijn webcam afplakken”

Iedereen zou zijn webcam moeten afplakken met tape. Dat heeft directeur van de FBI James Comey gezegd. “Internetgebruikers kunnen verschillende maatregelen nemen om zichzelf te beschermen en het afplakken van de webcam is daar één van,” zei hij.

Medewerkers van de Amerikaanse veiligheidsdienst plakken zelf vaak hun webcam af. “Dat doen we zodat onbevoegden niet naar je kunnen kijken,” aldus de FBI-directeur. “Ik denk dat dat verstandig is.”

In april zei Comey al dat hij zijn eigen webcam met tape heeft afgeplakt. Dat is nog steeds het geval, zo liet hij weten. “Ik vind dat mensen de verantwoordelijkheid voor hun eigen veiligheid zouden moeten nemen.”

Door webcams open te laten kunnen hackers alles zien wat gebruikers doen, zo claimen veiligheidsexperts. Eerder dit jaar plaatste Mark Zuckerberg al een foto waarop te zien was dat hij de webcam van zijn MacBook Pro had afgeplakt.

Uit eerdere lekken bleek dat overheden, waaronder de Amerikaanse, webcams gebruiken om informatie over hun burgers te verzamelen. Comey zei dat in alle overheidskantoren de webcams worden afgeplakt en dat burgers hetzelfde zouden moeten doen.

[Independent]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
5 jaren geleden

We gaan naar de hoogtepunt van chaos en paniek dus daarom deze onzin bullsh*t. Nog even en we komen in de CERN tsunami en dan hebben we 1 groot feest samen met ET.

sara
sara
5 jaren geleden

Ik neem nog maar een stukje oude kaas.

Richard
Richard
5 jaren geleden

En dat is nog maar het topje van de ijsberg. In veel verschillende hardware zoals printers, toetsenborden en harde schijven, zelfs in de fan van je computer is spionagesoftware aangebracht die gegevens doorspelen aan de fabrikanten en wie weet wie nog meer. Ook veel bijgeleverde software bevat vaak door de fabrikant ingebrachte malware. Veel apps bevatten stiekeme achterdeurtjes. Denk eens aan bijvoorbeeld Samsung tv’s die kijkgedrag registreren en zelfs gesprekken in de huiskamer kunnen afluisteren, toetsenborden die toetsaanslagen registreren, HP printers die toegang krijgen tot bestanden op de pc.
Het is niet voor niets dat Rusland en China heel hard werken aan eigen besturingssystemen die draaien op eigen hardware (TrustVerse en China Operating System)

Armonicus
Armonicus
5 jaren geleden

“Medewerkers van de Amerikaanse veiligheidsdienst plakken zelf vaak hun webcam af.”

Ja, en andere medewerkers van de Amerikaanse overheid gebruiken een persoonlijke E-mailserver, zodat er geen officieel geregistreerde (en opvraagbare) backup van het E-mailverkeer gemaakt kan worden! 😉

x

Check Also

journalist

Congreslid linkt ‘zelfmoord’ van journalist aan ‘Clinton-misdaadsyndicaat’

De dood van journalist Christopher Sign kan ...

journalist

Journalist die verhaal naar buiten bracht over geheime ontmoeting Bill Clinton in 2016 dood gevonden

De journalist die schreef over een geheime ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

20
0
We lezen graag je reactie!x