Buitenland

FBI-directeur: “Iedereen moet nu gelijk zijn webcam afplakken”

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Iedereen zou zijn webcam moeten afplakken met tape. Dat heeft directeur van de FBI James Comey gezegd. “Internetgebruikers kunnen verschillende maatregelen nemen om zichzelf te beschermen en het afplakken van de webcam is daar één van,” zei hij.

Medewerkers van de Amerikaanse veiligheidsdienst plakken zelf vaak hun webcam af. “Dat doen we zodat onbevoegden niet naar je kunnen kijken,” aldus de FBI-directeur. “Ik denk dat dat verstandig is.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In april zei Comey al dat hij zijn eigen webcam met tape heeft afgeplakt. Dat is nog steeds het geval, zo liet hij weten. “Ik vind dat mensen de verantwoordelijkheid voor hun eigen veiligheid zouden moeten nemen.”

Door webcams open te laten kunnen hackers alles zien wat gebruikers doen, zo claimen veiligheidsexperts. Eerder dit jaar plaatste Mark Zuckerberg al een foto waarop te zien was dat hij de webcam van zijn MacBook Pro had afgeplakt.

Uit eerdere lekken bleek dat overheden, waaronder de Amerikaanse, webcams gebruiken om informatie over hun burgers te verzamelen. Comey zei dat in alle overheidskantoren de webcams worden afgeplakt en dat burgers hetzelfde zouden moeten doen.

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
7 jaren geleden

We gaan naar de hoogtepunt van chaos en paniek dus daarom deze onzin bullsh*t. Nog even en we komen in de CERN tsunami en dan hebben we 1 groot feest samen met ET.

sara
sara
7 jaren geleden

Ik neem nog maar een stukje oude kaas.

Richard
Richard
7 jaren geleden

En dat is nog maar het topje van de ijsberg. In veel verschillende hardware zoals printers, toetsenborden en harde schijven, zelfs in de fan van je computer is spionagesoftware aangebracht die gegevens doorspelen aan de fabrikanten en wie weet wie nog meer. Ook veel bijgeleverde software bevat vaak door de fabrikant ingebrachte malware. Veel apps bevatten stiekeme achterdeurtjes. Denk eens aan bijvoorbeeld Samsung tv’s die kijkgedrag registreren en zelfs gesprekken in de huiskamer kunnen afluisteren, toetsenborden die toetsaanslagen registreren, HP printers die toegang krijgen tot bestanden op de pc.
Het is niet voor niets dat Rusland en China heel hard werken aan eigen besturingssystemen die draaien op eigen hardware (TrustVerse en China Operating System)

Armonicus
Armonicus
7 jaren geleden

“Medewerkers van de Amerikaanse veiligheidsdienst plakken zelf vaak hun webcam af.”

Ja, en andere medewerkers van de Amerikaanse overheid gebruiken een persoonlijke E-mailserver, zodat er geen officieel geregistreerde (en opvraagbare) backup van het E-mailverkeer gemaakt kan worden! 😉

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x