Homepagina » Buitenland » FBI-directeur: “Iedereen moet nu gelijk zijn webcam afplakken”
FBI-directeur: "Iedereen moet nu gelijk zijn webcam afplakken"

FBI-directeur: “Iedereen moet nu gelijk zijn webcam afplakken”

Iedereen zou zijn webcam moeten afplakken met tape. Dat heeft directeur van de FBI James Comey gezegd. “Internetgebruikers kunnen verschillende maatregelen nemen om zichzelf te beschermen en het afplakken van de webcam is daar één van,” zei hij.

Medewerkers van de Amerikaanse veiligheidsdienst plakken zelf vaak hun webcam af. “Dat doen we zodat onbevoegden niet naar je kunnen kijken,” aldus de FBI-directeur. “Ik denk dat dat verstandig is.”

In april zei Comey al dat hij zijn eigen webcam met tape heeft afgeplakt. Dat is nog steeds het geval, zo liet hij weten. “Ik vind dat mensen de verantwoordelijkheid voor hun eigen veiligheid zouden moeten nemen.”

Door webcams open te laten kunnen hackers alles zien wat gebruikers doen, zo claimen veiligheidsexperts. Eerder dit jaar plaatste Mark Zuckerberg al een foto waarop te zien was dat hij de webcam van zijn MacBook Pro had afgeplakt.

Uit eerdere lekken bleek dat overheden, waaronder de Amerikaanse, webcams gebruiken om informatie over hun burgers te verzamelen. Comey zei dat in alle overheidskantoren de webcams worden afgeplakt en dat burgers hetzelfde zouden moeten doen.

[Independent]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Richard schreef:

  En dat is nog maar het topje van de ijsberg. In veel verschillende hardware zoals printers, toetsenborden en harde schijven, zelfs in de fan van je computer is spionagesoftware aangebracht die gegevens doorspelen aan de fabrikanten en wie weet wie nog meer. Ook veel bijgeleverde software bevat vaak door de fabrikant ingebrachte malware. Veel apps bevatten stiekeme achterdeurtjes. Denk eens aan bijvoorbeeld Samsung tv’s die kijkgedrag registreren en zelfs gesprekken in de huiskamer kunnen afluisteren, toetsenborden die toetsaanslagen registreren, HP printers die toegang krijgen tot bestanden op de pc.
  Het is niet voor niets dat Rusland en China heel hard werken aan eigen besturingssystemen die draaien op eigen hardware (TrustVerse en China Operating System)

  32 likes
 • René van Zalk uut the Middle of Nowhere schreef:

  Het internet is zo lek als een mandje.

  6 likes
  • Richard schreef:

   Je kunt ook zelf veel doen om je online reilen en zeilen enigszins verborgen te houden voor ongewenste meekijkers.
   Bijvoorbeeld firefox biedt apps zoals anonymoux en trackme not aan om ‘ongezien’ te surfen. Wis je internetgeschiedenis en verwijder cookies als je afsluit. Encrypt je mails, daar zijn open source programmaatjes voor. En gebruik linux, bijvoorbeeld ubuntu of linux mint als besturingssysteem met een firewall en een goed passwoord en versleutel je persoonlijke map. Linux is voor 99.9% virusvrij en veel lastiger te hacken.
   Ook heel belangrijk: Maak minimaal gebruik van social media en deel alleen onschuldige en oppervlakkige zaken.

   10 likes
  • Richard schreef:

   En niet alleen het internet. Het hele apparaat is zo lek als een mandje. Vanaf je glasvezel door je modem naar de hardware in je computer, laptop, smartphone of ander apparaat.

   Btw: Ook het veranderen van je modem password is een belangrijke beveiliging.

   5 likes
 • Denk.na schreef:

  Dus als ik het goed begrijp: als de FBI zegt dat we webcams moeten afplakken, dan geloven we de FBI. Als de FBI zegt dat een massamoord of 9/11 of zo geen hoax is, dan geloven we de FBI niet?

  10 likes
  • Earthaxis schreef:

   Fear, fear en nog eens fear. Als de mens bang is kun je he makkelijker sturen. Dus wat doe je dan als onderzoeksbureau, juist je zorgt voor nieuws waaruit gevaar zou blijken.
   – plak je webcams af: angst voor cybercrime.
   – 911: angst voor moslimterreur
   – zika of ebola: angst voor pandemie
   En ga zo maar verder. Bangmakeritus is waar zij hun geld mee verdienen.

   De kracht van atoombommen druk je niet uit in kiloton, maar in de hoeveelheid angst die het inboezemt.

   Dus het op nucleaire macht gebaseerde evenwicht in de wereld is eigenlijk stiekempjes gebaseerd op angst. Whoehahaahaaaa.

   Dr. Strangelove van Stanley Kubrick is in dezen een zeer interessante film. Eigenlijk zijn alle navolgende films van Kubrick interessant te noemen.

   6 likes
 • Zeven zusters schreef:

  Nog maar niet te spreken over de”slimme”meter,kreeg een mail ivm plaatsing van deze meter,maar even gebeld met de netwerkbeheerder met de mededeling dat ik bedank en dat ze onze deur voorbij mogen lopen!

  8 likes
  • Quasimodo schreef:

   Die mail kreeg ik ook. Heb het geweigerd. Dat mag. Maar nadeel is dan dat de nacht- en dagmeter wordt stopgezet en alle verbruik voortaan dagverbruik is.. Heb het toch geweigerd. En mocht je ooit besluiten een slimme meter te nemen, dan moet je zelf de kosten van aansluiting ervan betalen.

   Je microfoon ook afplakken, want je stem en het gesprek in de huiskamer kan men dan ook opnemen.

   5 likes
 • sara schreef:

  Ik neem nog maar een stukje oude kaas.

  6 likes
 • Armonicus schreef:

  “Medewerkers van de Amerikaanse veiligheidsdienst plakken zelf vaak hun webcam af.”

  Ja, en andere medewerkers van de Amerikaanse overheid gebruiken een persoonlijke E-mailserver, zodat er geen officieel geregistreerde (en opvraagbare) backup van het E-mailverkeer gemaakt kan worden! 😉

  11 likes
 • Kevin schreef:

  Dan moet ik nog veel meer afplakken… ohnee wacht es even… ik hep geen webcam, ik ben asociaal.

  8 likes
 • Quasimodo schreef:

  De overheid ontpopt zich tot een body-snatcher. Nu moet je hen gaan beantwoorden dat je geen orgaandonor wilt zijn, want als je niks van je laaat horen dan ben je het automatisch. Dit is toch roven van iemands lichaam? Je hebt geen zeggenschap meer over je eigen lichaam en moet nu een antwoord gaan geven aan de overheid wat je wel of niet met je lichaam wil doen. Het wordt steeds belachelijker.

  Een heleboel mensen hebben lak aan de Wet van Karma. Het is niet voor niemendal dat de een een gezond lichaam heeft en de ander een ziek lichaam. Dat komt MEDE door onze karma. Mensen willen flink ongezond leven, hun organen zelf verzieken en dan het orgaan van een ander inpikken. Straks zul je nog zien dat mensen – die de overheid nooit een antwoord gegeven hebben over de orgaandonatie – ‘toevallig’ overreden worden of een hartaanval krijgen en hun organen worden ingepikt door iemand die ‘toevallig’ bij het overlijden aanwezig was. De calculerende burger is tot veel misdadigs in staat.

  7 likes
 • Tinus Blaaskaak schreef:

  We gaan naar de hoogtepunt van chaos en paniek dus daarom deze onzin bullsh*t. Nog even en we komen in de CERN tsunami en dan hebben we 1 groot feest samen met ET.

  5 likes
 • Tinus Blaaskaak schreef:

  Jullie laten jullie allemaal in de zeik nemen door een paar mensen die voor de paniek en de chaos zorgen dragen. Ook die mensen hebben een Nederlands paspoort!

  2 likes
 • Quasimodo schreef:

  Je kan ook je laptop, pc en van alles in de vuilnisbak dumpen. Maar dan ben je vogelvrij.

  Is men van plan ook een vaste e-mailadres voor elke geborene te verplichten, zoals de bsn-nr verplicht is? Dan beschik je je hele leven lang over een vast e-mailadres. Wel op een overheidssurfer.

  2 likes
 • Orlando Eeckhout schreef:

  He’s super duper sereal.

  0 likes
 • x

  Check Also

  facebook

  ‘Onafhankelijke’ factcheck-raad van Facebook gedomineerd door miljardair George Soros

  Sinds kort heeft Facebook een toezichtsraad, een ...

  documenten

  Documenten over Epstein en Maxwell openbaar: dit zijn de hoogtepunten

  Er zijn tientallen documenten openbaar gemaakt over ...

  >