Financieel

Einde Europa betekent einde Amerikaanse banken

Help ons door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Frankrijk zouden alarmbellen moeten rinkelen. De fiscale gezondheid van het land komt meer overeen met Spanje en Italië, dan met ‘sterke’ eurolanden als Nederland en Duitsland.

Daarnaast staat Japan op omvallen met mogelijk ‘nucleaire’ consequenties voor het globale financiële systeem.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Van de zes eurolanden met een AAA-rating staat Frankrijk er met stip het slechtste voor, zo stelt de Brusselse denktank The Lisbon Council. Deze conclusie komt na een onderzoek naar de fiscale gezondheid van eurolanden en maatregelen die ze hebben genomen om beter bestand te zijn tegen economische schokken.

Griekenland is volgens de denktank daarentegen ‘goed op weg’ met hervormen. Na Estland scoort Athene het hoogst op deze indicator. Daarbij moet natuurlijk wel worden aangetekend dat de Grieken van ver moeten komen. Ze zijn tevens het land met de minst gezonde economie van heel de eurozone.

Japan

Hedgefonds manager Kyle Bass is ervan overtuigd dat Japan is geëvolueerd tot een rampzalige ponzifraude die ieder moment kan imploderen (zie onderstaande video).

Ook over Europa blijft hij somber. Of de zuidelijke lidstaten verlaten de eurozone, of Duitsland trekt zich terug: er is mathematisch geen andere uitweg meer.

Verenigde Staten

Vele marktwaarnemers denken dat het Amerika weinig kan schelen wat er gebeurt in Europa. De schuldencrisis in de eurozone deert hen niet. Wel, de Amerikaanse banken zouden wel eens de grootste verliezers kunnen worden indien Europa implodeert.

Op onderstaande grafiek wordt duidelijk dat de hoeveelheid leningen van Amerikaanse banken aan de eurozone verticaal ging sinds 2008. Dus het einde van Europa betekent automatisch het einde van verschillende Amerikaanse banken. De grafiek laat ook duidelijk zien waarom Goldman Sachs haar mannen naar voren schuift in Europese landen die op omvallen staan.

banken194748934739843

Deze connectie is één van de belangrijkste drijfveren geweest voor het aftreden van Berlusconi. Want zoals op onderstaande diagram is te zien, heeft Italië vandaag meer schuld binnen Europa dan Frankrijk.

banken194748934739825

Italië mag dus in de ogen van de haute finance in geen geval omvallen. Alle middelen zullen ingezet worden. Het ligt in de lijn der verwachting dat de ECB op grote schaal gaat ingrijpen.

Bronnen: Slimbeleggen.net en Z24.nl

Gerelateerd: Goldman Sachs is lachende derde in Europa

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x