Binnenland

En toen was het zover: tot een paar maanden geleden was dit nog een ‘extreemrechtse complottheorie’

Help mee door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

NU.nl komt met een explainer over het terugdringen van de CO2-uitstoot, waar jij voor gaat betalen.

De CO2-uitstoot moet de komende jaren omlaag in Europa, zo is van hogerhand besloten. Het Europees Parlement heeft ingestemd met aangescherpte klimaatwetten. Daardoor moeten bedrijven en ook burgers gaan betalen voor de CO2 die ze uitstoten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Fabrieken krijgen per jaar uitstootrechten, waarmee ze een bepaalde hoeveelheid mogen uitstoten. Sommige rechten krijgen ze van de overheid, maar een gedeelte wordt door bedrijven gekocht.

Ging toch nooit gebeuren?

De komende jaren krijgen fabrieken steeds minder uitstootrechten en ze worden ook nog duurder gemaakt. Bedrijven worden op deze manier gedwongen te verduurzamen. Vanaf 2027 gaat dit ook gelden voor gebouwen en het wegverkeer. Je gaat dit naar verwachting merken bij de pomp en op de energierekening.

De explainer doet de wenkbrauwen fronsen. “Huh, maar betalen voor je CO2-uitstoot ging toch nooit gebeuren? Een CO2-budget was toch een complottheorie, verspreid door extreemrechtse figuren? Toch?” zegt presentatrice van Ongehoord Nieuws Raisa Blommestijn.

Compleet knettergek wappie

FVD-voorman Thierry Baudet haakt hierop in: “Tot een paar maanden geleden was dit nog een ‘extreemrechtse complottheorie’.”

“Je was toch compleet knettergek wappie als je de afgelopen drie jaar zei dat er een CO2-budget aan ging komen?” twittert FVD-beleidsmedewerker Annelies Strikkers.

“Dit was een complottheorie toch?” vraagt ook gezondheidswetenschapper Yvonne Simons. “You’ll own nothing.”

4.8 253 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

151 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
1 jaar geleden

De enige hoop die ik nog koester zijn de Frambozen. Die gaan dit allemaal niet pikken. Of gaan ze dit eerst in Nederland uitproberen, omdat de Nederlanders toch niet de straat op gaan wat je ze ook aandoet.

Wil
Wil
1 jaar geleden

Klopt, de schapen hebben er geen moeite te mee.

Marijke
Marijke
1 jaar geleden

Geen complot blijft overeind. Begint saai te worden. Op een dag draaien we al die onzin lekker terug!

Boris
Boris
1 jaar geleden

LOL! Wat denken ze wel niet dan? Dat deze leugens stand kunnen houden als ze al die ellende erdoor geduwd hebben? Zodra ze met z’n allen zijn opgehoepeld of gearresteerd wegens misdaden tegen de mensheid, dan draaien we ALLES van de afgelopen 14 jaar TERUG. Mensen worden schadeloos gesteld, belastinggeld wat onder valse voorwendselen is weggesluisd naar onzinnige zaken, zoals de EU en de Oekraïne word terug gevorderd. Wat denk met dan? Dat je een Wet erdoor kunt rommelen met een corrupt zooitje, dat zulks rechtsgeldig is? Dacht het ff niet.

Back to top button
151
0
We lezen graag je reactie!x