CoronaBinnenland

Werden Nederlandse ziekenhuizen in 2020 overspoeld met coronapatiënten? ‘Wat ik zag gebeuren, klopte niet’

Help ons door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!

Werden de Nederlandse ziekenhuizen en ic’s in 2020 overspoeld met coronapatiënten? Een bezorgde arts-epidemioloog die tijdens de eerste coronagolf betrokken was bij de zorg op de eerste hulp in het ziekenhuis zet vraagtekens bij wat hij zag gebeuren en leverde een ooggetuigenverslag aan BVNL.

Hij maakte hier melding van bij de gezondheidsinspectie, maar die werd terzijde geschoven. “Wat ik zag gebeuren, klopte niet,” aldus de arts-epidemioloog.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Volgens hem zijn artsen op de EHBO medisch nalatig (geweest) in het vaststellen van het ziektebeeld Covid. Wat is de symptomatologie van longembolie? Droge hoest, verhoogde temperatuur en kortademigheid. Wat is de symptomalogie van Covid-19? Droge hoest, verhoogde temperatuur en kortademigheid.

Hoge kans op vroegtijdig overlijden

Wat zijn de risicofactoren voor longembolie? Mannelijk geslacht, oudere leeftijd (gemiddeld 65 jaar), hoog BMI, onderliggende ziekten. Wat zijn de risicofactoren voor Covid-19? Mannelijk geslacht, oudere leeftijd (gemiddeld 65 jaar, hoog BMI en onderliggende ziekten.”

Wat is de therapie van longembolie? Antistolling. Wat is de therapie van ernstige Covid-19? Beademing.

Coronapatiënten die begin 2020 op de ic belandden, werden aan de beademing gelegd. Ze werden vaak niet beter, wat logisch is als het in werkelijkheid patiënten waren met longembolie die de verkeerde behandeling kregen, benadrukt de arts.

Hij wijst erop dat patiënten met een longembolie die niet worden behandeld met antistolling een hoge kans hebben om vroegtijdig te overlijden.

Nauwelijks nog

De arts-epidemioloog verwijst naar een publicatie waaruit blijkt dat op de dag van de opname ten gevolge van Covid niemand symptomatische longembolie heeft. Na drie weken heeft ongeveer de helft van de patiënten waarbij aanvullend onderzoek is verricht een diagnose van symptomatische longembolie.

Dit resultaat van een hoog percentage longembolie bij coronapatiënten, nadat ze op de ic worden opgenomen, staat niet op zichzelf. Ook in een Nederlandse studie worden soortgelijke resultaten gemeld, aldus de arts.

In Oostenrijk worden mensen met verdenking op longembolie doorverwezen naar een speciaal ziekenhuis in de regio. Nadat de coronapandemie uitbrak, zag dat ziekenhuis nauwelijks nog een patiënt met longembolie. Wel had het naburige ziekenhuis het erg druk met de zorg van opgenomen ‘coronapatiënten’, waarvoor dat ziekenhuis alle patiënten in de regio zag.

4.9 174 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

113 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

de WEF protocollen zijn het (moord)wapen van de covid machtsgreep door de stakeholders (veiligheidsdiensten, banken/hypotheekverstrekkers, ziekenhuizen, notarissen, etc.)

Ryan
Ryan
1 jaar geleden

Het begint,het wakker worden

Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

bij mijn weten is het bij wetgeving verplicht wanneer een peroon die het vermoeden heeft van of getuige te zijn van een misdrijf daar melding van moet maken/aangifte van te doen

Gosse
Gosse
1 jaar geleden

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald haar wel. Ik denk dat een aantal daders langzamerhand de bibbers zullen gaan krijgen, want dit begint te lijken op moord met voorbedachte rade daar ga je in Nederland 25 jaar de bak in.

Back to top button
113
0
We lezen graag je reactie!x