Bewustzijn

“Guy Verhofstadt is een politieke kwakzalver. Mensen als hij zullen de crisis niet oplossen, zij zíjn de crisis”

Help anderen door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volgens cultuurfilosoof Rob Riemen is de Europese Unie heel ver weggedreven van haar Europese wortels. “Vanaf het moment dat Europa wordt gereduceerd tot een economisch of politiek project verdwijnt het Europese bewustzijn.”

“[Fractieleider van de liberalen in het Europees Parlement] Guy Verhofstadt is een politieke kwakzalver eerste klas,” aldus Riemen. “Hij reduceert de mens tot een louter economisch wezen, stelt dat de vraagstukken waarmee deze mens geconfronteerd wordt alleen op politieke wijze opgelost kunnen worden, en schuift dan zichzelf naar voren als de beste oplossing.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Grote bedreiging

“De Verhofstadts van deze wereld – en daar reken ik de hele Europese Commissie bij – vormen een grote bedreiging voor Europa,” gaat hij verder. “Zij zullen de crisis niet oplossen. Zij zijn de crisis.”

Riemen stelt dat er in Brussel alleen maar uitgerangeerde politici zitten die elders niet meer aan de bak kunnen. “Geen van die lui komt nog terug in de nationale politiek.”

“Media en onderwijs zijn erop achteruitgegaan,” stelt de filosoof verder. “Wetenschap en techniek gingen erop vooruit, maar ik vind het toch grappig dat vinyl helemaal terug is en dat mensen hebben ingezien dat het e-book iets is als vrijen met een sekspop.”

Het tijdperk van de georganiseerde domheid

“Wat me opvalt, is de passiviteit van de hedendaagse jongeren,” vervolgt hij. “Ze worden verneukt waar ze bijstaan en ze reageren gewoonweg niet. Wanneer men over een paar eeuwen terug zal kijken op onze tijd, zal men dit ongetwijfeld het tijdperk van de georganiseerde domheid noemen.”

Volgens Riemen is er op het westelijk halfrond geen enkele universiteit meer die nog recht heeft op die naam. Het ideaal van de universitas, gericht op de ontwikkeling van een cultureel geheugen, welsprekendheid en morele en historische kennis, is verlaten. In de plaats zijn de verwetenschappelijking en de vereconomisering gekomen.

“De kwaliteit van het bestaan is daar de dupe van, met als gevolg de grote geestelijke leegte van vandaag” besluit Riemen. “Denkers hebben plaats moeten maken voor opiniemakers, en de flauwekul overheerst overal.”

[Knack]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdberichten en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
peter
peter
8 jaren geleden

Verhofstadt is een gedrocht, wellicht ook dat ie daarom niet opvalt tussen het andere gespuis.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
8 jaren geleden

De hoogte van het salaris van een EU-functionaris blokkeert de weg terug naar de nationale politiek.
Dat is waar, denk ik. Die lui verdienen zoveel, en onder zulke goede voorwaarden, dat ze niet meer terug kunnen naar de plek waar ze vandaan kwamen. Het gevolg is verstarring van de EU-politiek.

Wim
Wim
8 jaren geleden

Hij is de Antichrist.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x