Homepagina » Binnenland » Er is iets goed mis bij jeugdzorg: ‘Onze dochter is ontvoerd door de instanties’
jeugdzorg

Er is iets goed mis bij jeugdzorg: ‘Onze dochter is ontvoerd door de instanties’

Er is iets goed mis bij jeugdzorg, stelt sociaal pedagoog Harry Berndsen, die in totaal 200 dossiers bestudeerde. Veel kinderen worden onterecht uit huis geplaatst. In 60 procent van de gevallen gaat het fout en waren er andere manieren om het probleem op te lossen. “Als ik kijk naar mijn dossiers, dan deugt 40 procent.”

Omroep Zeeland nam contact op met Berndsen nadat verschillende ouders bij de redactie aan de bel hadden getrokken. “Onze dochter is ontvoerd door de instanties,” zei één van de ouders.

De sociaal pedagoog, die 20 jaar ervaring heeft, zegt dat medewerkers van jeugdzorg te laag zijn opgeleid voor de taak die ze moeten uitvoeren. De rechter doet uitspraak op basis van vermoedens van de medewerkers, niet op basis van wetenschappelijke feiten, aldus Berndsen.

“Op het moment dat je mensen die niet zijn opgeleid voor een onderzoekstaak of niet zijn opgeleid om situaties te evalueren dat werk laat doen, dan geef je ze een taak die ze niet aankunnen en dan gaat het mis,” licht hij toe. “En dat is schering en inslag.”

Ik zie schrijnende gevallen. Kinderen zijn voor het leven getekend

“De kwaliteit van de rapportages en het onderzoek is te laag en daarmee loop je een grote kans dat kinderen ten onrechte uit huis geplaatst worden. Het geeft heel veel stress bij kinderen. “Ik kom hele getraumatiseerde ouders tegen die zich zo onrechtvaardig behandeld voelen omdat ze zich helemaal niet herkennen in rapporten.”

Hij werkt nu voor een stichting die ouders bijstaat van kinderen die ten onrechte uit huis zouden zijn geplaatst. “Ik zie schrijnende gevallen. Kinderen zijn voor het leven getekend,” zegt hij tegen Omroep Zeeland.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pieternella
Pieternella
6 maanden geleden

Ik durf te wedden dat als je mijn moeder zou vragen om mij te omschrijven, dat ze dan ook komt met een omschrijving waarin ik mezelf helemaal niet herken. Ze is ziek in haar hoofd. Mijn vader snapt er helemaal niks meer van hoe een moeder haar kind zó als de vijand kan bestempelen. Sorry, maar ik zie overal parallellen, zoals de ouders die beschreven worden door de instanties, de instanties die dan de rol van mijn moeder vervullen en ik die van de ouders. Het zijn allemaal psychopaten. Er is een enorme vijandigheid, maar die zit vooral bij 1 groep. Fouten toegeven is er ook niet bij, stel je voor. Dat is gezichtsverlies.

Albert
Albert
Reactie op  Pieternella
6 maanden geleden

Herken alles, Pieternella. Mijn vrouw was ook ziek, demonisch, agressief – ook fysiek maar ik werd totaal niet erkend of geloofd of enig RESPECT getoond want de batterij vooringenomen psychologie, psychiaterie en ‘counselors’ die zij nodig vond te raadplegen, was allemaal handen op een buik, vreselijk. Samen met die jeugd’zorg’, best een eng geheel. Jeugdzorg kwam gelukkig niet meer op mindcontrol bezoek omdat ik denk ik uiteindelijk zei: ‘VRAAG het de kinderen zelf!!’

Voor het gerecht in Den Haag sprak men weer in raadselen, maar voor het derde bezoek bén ik toch kwaad geworden; ik stond op en zei: ‘ Voor de derde keer hier en al mijn tijd en geld verpest; ik WIL NU weten waaróm ik hier moet zijn!!!’ ‘WAT heb ik gedaan?’

Heb nooit iets meer gehoord. Zelfs geen excuus of ev. uitleg. Van niemand. Hypocriete, godloze lafbekken. Maar blijkbaar helpt het als je die halfdoden wakker schreeuwt een keertje! Net als bij de jeugd’zorg’!

Weet nog steeds niet wat ‘het’ was. Mijn gezin hebben ze wel helemaal kapot gemaakt. Maar heb niets te verbergen; ben 100% onschuldig voor WAT ze me ook maar beschuldigden! Simple is that, maar hoe de hele leugenmafia daar nog steeds mee omgaat? Ook tegenover de levende God? Ben gelukkig totaal niet afhankelijk van hun duistere, lowlife meningen! FREEDOM!

Rob
Rob
Reactie op  Pieternella
6 maanden geleden

Mensen beschrijven anderen zoals ze zelf in elkaar steken. Is iemand een psychopaat dan zal die een psychopatische beschrijving geven. In het hele systeem lijkt dat niet duidelijk te zijn. Sterker nog, het hele systeem lijkt er op ingericht te zijn. Iemand die een psychologische opleiding doet ziet je niet als mens en zal alleen maar een psychologische omschrijving geven en geen menselijke. Dat geldt voor elke opleiding. Een opleiding maakt je alleen maar een functie in het systeem en meer niet. Dus wordt je door al die opgeleiden ook nooit als mens gezien. In plaats daarvan beschrijven ze binnen het systeem alleen maar de tekortkomingen in psychologische zin en andere zin. Dat IS niet het leven, dat is een ingeprente visie die door opleidingen worden ‘veroorzaakt’ en dat is een onderdrukking van het leven zelf. Dat geldt voor elke opleiding omdat de wereld alleen maar is gebaseerd op macht en controle. Met een opleiding heb je een machtspositie in die wereld. Het leven zelf is nooit ter sprake geweest. Sommige mensen zijn wel echt zichzelf en dus menselijk maar voor het systeem ben je altijd alleen maar een functie door de opleiding die je hebt gehad. Daar wordt je door geprogrammeerd en dan spreek je ook alleen maar de taal van de opleiding, wat geen menselijke taal is maar een aangeleerde taal. Dus krijg je ook nooit een menselijke beschrijving. Maar die beschrijving zegt in feite meer over de ‘functie’ zelf dan over degene die hij beschrijft. Sowieso zegt het dat hij niet menselijk denkt. Een beschrijving is een oordeel en oordelen is vanuit een macht positie. Dus zegt het alleen maar dat die ‘functie’ oordeelt door zijn opleiding en meer niet. Het heeft allemaal niets met het leven zelf te maken. Het vernietigt je leven. Daarom is het beter om onder eventuele support je Zelf aan te gaan, waar je eigen leven is.

Albert
Albert
Reactie op  Rob
6 maanden geleden

Klopt, projectie is een groot probleem in de in de politiek, en in het sociale leven, in de ‘wetenschap’ (psychologen – als je dat ‘wetenschappers moet noemen – die hun eigen problemen nog niet hebben opgelost). ‘De mens is wat hij denkt’, zei Salomo in Spr.23.

Rob
Rob
Reactie op  Albert
6 maanden geleden

Als je duidelijk wilt krijgen wat iets is, en dus ook wat een mens IS, dan moet de kern ervan duidelijk worden. Als mens is dat in eigen lichaam. Door scholen en opleidingen wordt je geleerd naar buiten gericht te zijn. Dan gaat je aandacht juist weg bij eigen lichaam. Mij is wel duidelijk dat alle ‘problemen’ van deze wereld afkomstig zijn omdat het altijd alleen maar op macht is gebaseerd. De problemen liggen dan ook in het effect van de macht op het leven. Daardoor raak je jeZelf kwijt, waar je eigen leven is. Maar de effecten van deze wereld gaan veel verder dan je je kunt voorstellen. Dan gaat het weer om de kern en dat zit allemaal in eigen lichaam. Die kern is groter dan het leven. Als je als mens uiteindelijk je eigen leven een keer wilt leven dan moet je je Zelf ZIJN. Het leven is dualistisch. Dat gaat over manlijk en vrouwelijk. In eigen lichaam zijn dat gedachte en gevoel. Je bent dus niet wat je denkt. Iemand die werkelijk zichZelf is kan in feite alles denken. Maar dan wel als in het leven en niet wat van opleiding komt. Ik heb ooit zo iemand meegemaakt. Die kan alles zeggen zonder dat het een oordeel o.i.d. is. Die is niet in strijd en dan confronteert zo iemand ook niet zoals bij iemand die alleen maar oordeelt. Maar als je een opleiding hebt gehad dan denk je niet zelf, dan oordeel je vanuit die visie. Dat is een visie OP het leven, in een wereld van macht. Als je dan op het leven kijkt dan zit dat dus in je hoofd geprent, in het ego, als oordelen, overtuigingen en meer. Zet dan bv eens een bioloog en een wetenschapper bij elkaar en geef ze een onderwerp om over te praten. Dan verstaan ze elkaar totaal niet want ze hebben twee verschillende aangeleerde talen die niet met elkaar in contact zijn. Alleen in het leven ben je echter met elkaar in contact want dat is menselijk, de rest niet.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
6 maanden geleden

Kind weg halen van zijn ouders maakt een kind geestelijk helemaal kapot. Dit is vreselijk voor een kind en ouders !! Pedofielen zijn niet menselijk, het zijn geboren monsters !

Albert
Albert
Reactie op  Joyce Ramgatie
6 maanden geleden

Klopt helemaal. Eerste behoeften m.i. voor kinderen zijn: Veiligheid en Zelfrespekt (eigenwaarde). Haal dat nooooit weg!

Margie
Margie
Reactie op  Albert
6 maanden geleden

Liefde…
onvoorwaardelijke liefde

Eelco
Eelco
6 maanden geleden

Voor ik weet, krijgen deze organisaties geld van het Rijk. Voor bijvoorbeeld een voorlopige ondertoezichtstelling met een machtiging uithuisplaatsing, dus voor spoedgevallen, waarbij de ouders niet voorafgaand eerst worden gehoord door de kinderrechter, ontvangen zij een bepaald bedrag. Volgens mij zijn deze gegevens openbaar.

salvar
salvar
6 maanden geleden

jeugdzorg te laag zijn opgeleid voor de taak die ze moeten uitvoeren????
nou dat is al heel lang zeker 50 jaar.
nee is een zootje machtswellustelingen.

Tigron
Tigron
6 maanden geleden

Jeugdzorg krijgt van de overheid voor ieder kind wat uit huis wordt geplaatst een “onkostenvergoeding/subsidie”
Jeugdzorg heeft er dus profijt van om kinderen uit huis te plaatsen.
Met dit systeem onderhouden ze zichzelf.
Tevens sluit het ook aan bij de New World Order om de staat de macht over kinderen te hebben.
Ondenkbaar? ga maar eens zoeken op internet.

Margie
Margie
Reactie op  Tigron
6 maanden geleden

Deelzorgwet

Ron Swart
Ron Swart
6 maanden geleden

Locatie Antonius in Castricum is onderdeel van jeugdzorgorganisatie Horizon en neemt de behandeling voor kinderen t/m 17 jaar met een probleemindicatie voor achttien gemeentes in de Kop van Noord-Holland voor z’n rekening.
In 2015 heeft kabinet-Rutte II de Jeugdzorg over de schutting geflikkerd en kwam het op het bord terecht van de gemeentes; enorm veel expertise is toen in korte tijd verdwijnen.
Handige ondernemers met louter financieel gewin zijn in dit gat gesprongen en de kwetsbare jeugd, inclusief ouders/verzorgers/zusjes/broertjes hebben het nakijken.
De Horizon-directie wil een kinderrechter en auteur Hélène Beek, die het boek ‘Kinderen van de Staat’ heeft geschreven over de neergang van de Jeugdzorg, voor de rechter dagen. Dit is te gek voor woorden. Een van de groepsleiders in Castricum kan aardig kickboksen en blijkt niet over de benodigde diploma’s te beschikken.
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), die wel het lef had om in april huisarts Rob Elens uit het Limburgse Meijel tot de orde te roepen vanwege het verstrekken van HCQ laat het volledig afweten. Wat zijn wij als Nederland toch in een recordtijd diep gezonken.

johan den haag
johan den haag
6 maanden geleden

Denkt ie Rouvoet ook nog dat ie daar iets goeds doet.

Hij moet zich schamen!!!

Onvervalst snabbelen en niks oplossen

Elise
Elise
6 maanden geleden

Niet alleen bij de jeugdzorg! Het hele systeem waarin wij leven deugt niet. Gaat niet over leven zelf.

Bezorgde Nederlander
Bezorgde Nederlander
6 maanden geleden

Hoe is het mogelijk dat één man denk, dat wat hij vindt, bepalend is voor de rest van de wereldbevolking?
Deze man lijdt aan grootheidswaanzin.

x

Check Also

advocaat

Advocaat klaagt Nederlandse staat aan wegens kinderhandel

Jaarlijks worden ruim 50.000 Nederlandse kinderen van ...

lily-mae

Lily-Mae (3) weggerukt bij moeder en overgeplaatst naar ‘mishandelaar’: ‘Dit is wat Jeugdzorg doet’

De moeder van Lily-Mae (3) vluchtte van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

16
0
We lezen graag je reactie!x