Binnenland

Er is iets goed mis bij jeugdzorg: ‘Onze dochter is ontvoerd door de instanties’

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is iets goed mis bij jeugdzorg, stelt sociaal pedagoog Harry Berndsen, die in totaal 200 dossiers bestudeerde. Veel kinderen worden onterecht uit huis geplaatst. In 60 procent van de gevallen gaat het fout en waren er andere manieren om het probleem op te lossen. “Als ik kijk naar mijn dossiers, dan deugt 40 procent.”

Omroep Zeeland nam contact op met Berndsen nadat verschillende ouders bij de redactie aan de bel hadden getrokken. “Onze dochter is ontvoerd door de instanties,” zei één van de ouders.

De sociaal pedagoog, die 20 jaar ervaring heeft, zegt dat medewerkers van jeugdzorg te laag zijn opgeleid voor de taak die ze moeten uitvoeren. De rechter doet uitspraak op basis van vermoedens van de medewerkers, niet op basis van wetenschappelijke feiten, aldus Berndsen.

“Op het moment dat je mensen die niet zijn opgeleid voor een onderzoekstaak of niet zijn opgeleid om situaties te evalueren dat werk laat doen, dan geef je ze een taak die ze niet aankunnen en dan gaat het mis,” licht hij toe. “En dat is schering en inslag.”

Ik zie schrijnende gevallen. Kinderen zijn voor het leven getekend

“De kwaliteit van de rapportages en het onderzoek is te laag en daarmee loop je een grote kans dat kinderen ten onrechte uit huis geplaatst worden. Het geeft heel veel stress bij kinderen. “Ik kom hele getraumatiseerde ouders tegen die zich zo onrechtvaardig behandeld voelen omdat ze zich helemaal niet herkennen in rapporten.”

Hij werkt nu voor een stichting die ouders bijstaat van kinderen die ten onrechte uit huis zouden zijn geplaatst. “Ik zie schrijnende gevallen. Kinderen zijn voor het leven getekend,” zegt hij tegen Omroep Zeeland.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pieternella
Pieternella
1 jaar geleden

Ik durf te wedden dat als je mijn moeder zou vragen om mij te omschrijven, dat ze dan ook komt met een omschrijving waarin ik mezelf helemaal niet herken. Ze is ziek in haar hoofd. Mijn vader snapt er helemaal niks meer van hoe een moeder haar kind zó als de vijand kan bestempelen. Sorry, maar ik zie overal parallellen, zoals de ouders die beschreven worden door de instanties, de instanties die dan de rol van mijn moeder vervullen en ik die van de ouders. Het zijn allemaal psychopaten. Er is een enorme vijandigheid, maar die zit vooral bij 1 groep. Fouten toegeven is er ook niet bij, stel je voor. Dat is gezichtsverlies.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Kind weg halen van zijn ouders maakt een kind geestelijk helemaal kapot. Dit is vreselijk voor een kind en ouders !! Pedofielen zijn niet menselijk, het zijn geboren monsters !

Eelco
Eelco
1 jaar geleden

Voor ik weet, krijgen deze organisaties geld van het Rijk. Voor bijvoorbeeld een voorlopige ondertoezichtstelling met een machtiging uithuisplaatsing, dus voor spoedgevallen, waarbij de ouders niet voorafgaand eerst worden gehoord door de kinderrechter, ontvangen zij een bepaald bedrag. Volgens mij zijn deze gegevens openbaar.

salvar
salvar
1 jaar geleden

jeugdzorg te laag zijn opgeleid voor de taak die ze moeten uitvoeren????
nou dat is al heel lang zeker 50 jaar.
nee is een zootje machtswellustelingen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

16
0
We lezen graag je reactie!x