Mens en Dier

‘Twijfel over integriteit Diederik Gommers’ vanwege patent

Help door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Diederik Gommers, de voorzitter van de Vereniging voor Intensive Care, werd door het ministerie van Volksgezondheid onder druk gezet. Toen hij zich daarover uitsprak, werd hij door Rutte op het matje geroepen. Een ambtenaar dwong Gommers eind maart de belofte af dat er nog diezelfde week 1600 bedden op de intensive care zouden klaarstaan om de stroom coronapatiënten op te vangen, zei hij in de Volkskrant. Hij kon dat helemaal niet beloven, maar zwichtte naar eigen zeggen voor de druk.

Rutte wilde Gommers vervolgens spreken over diens verklaring. “Daar moeten we over doorpraten,” zei de premier in talkshow Op1. “Dat is het laatste dat ik wil.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Sindsdien staan de neuzen weer dezelfde kant op, zo lijkt het. Gommers vindt nu dat er een volledige lockdown moet komen om het coronavirus te bedwingen. In Nieuwsuur zei hij dat het kabinet maatregelen moet nemen om het aantal besmettingen naar beneden te krijgen.

“Het is te laat voor een intelligente lockdown. We moeten nu naar een snelle volledige lockdown,” zei de IC-chef.

Mohamed Teeri laat in een bericht op LinkedIn weten dat hij ernstige twijfels heeft over de integriteit van Gommers. Teeri trok onlangs de aandacht toen hij op hetzelfde medium schreef dat hij lange tijd in de criminaliteit heeft gezeten en sinds kort het roer volledig heeft omgegooid. Sinds enige tijd zet hij zich in voor moeilijk opvoedbare jongeren. Ook begeleidt hij ex-gedetineerden op weg de samenleving in. De post die hij hierover plaatste, is al meer dan 15.000 keer geliket en een miljoen keer bekeken.

Belangenverklaring

Teeri betwijfelt of Gommers het beste voor heeft met de Nederlandse bevolking. Hij wijst op een belangenverklaring die Gommers heeft ondertekend voor het RIVM, en die bedoeld is om ‘oneigenlijke beïnvloeding door belangenverstrengeling’ te voorkomen.

De verklaring bevat onder meer vragen over persoonlijke financiële belangen, waaronder eigendom van een patent of product. Bij dit gedeelte heeft Gommers ‘niet van toepassing’ ingevuld. Op de vraag of er mensen uit zijn directe omgeving zijn die baat kunnen hebben bij een bepaalde uitkomst van zijn advies, antwoordde hij ‘nee’.

Teeri stelt dat Gommers ‘wel degelijk’ belang heeft bij het landelijke beleid en dat de verklaring ‘zeker wel’ van toepassing is op zijn rol bij het RIVM. Hij schrijft: “U bent namelijk patenthouder en uitvinder van een narcosetoedienings- en beademingssysteem (advs) samen met Govinda Nallappa Rajan. En toevallig heeft de Nederlandse overheid hier veel van afgenomen?” Het gaat om dit patent.

Teeri vindt dat Gommers dit had moeten vermelden, ook als het patent niet gebruikt wordt. Hij vraagt om opheldering: “Graag horen we meer van u.”

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Integriteitstwijfel? Niet alleen bij Gommers maar bij alle machtshebbers.

Want,
zij doen alles wat zij niet moeten doen en zij doen niets wat zij wel zouden kunnen doen.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/244466097/ingewijden-horeca-dicht-teamsporten-aan-banden

Zij doen wat niet werkt en wat de samenleving lam legt:
Muilkorven,
1,5 meter flauwekul
Samenscholingsverbod
horeca 2100 dicht. Straks 1800 dicht. Of helemaal dicht.

Zij doen niet wat zij wel kunnen doen:
Sporten, wordt binnen paar uur de facto verboten
Imuunsysteem op peil houden/ verbeteren juist door te sporten en gezond eten.
Belangrijkste: ventileren, ventileren en nog eens ventileren.

Dit zou toch bij de machtshebbers ondertussen toch bekend moeten zijn?

Het één en ander zou twee weken duren. Wat een flauwekul. Als het nu al begint, de facto is het sinds maart al raak, dan kan komen half jaar compleet worden afgeschreven. Geen MSM journalist die verder nadenkt.

En het mooie is. In Zweden is helemaal niets aan de hand anders was de Nederlandse reguliere media er als een kat bovenop gesprongen.

Conclusie: zij willen het land platleggen dan wel zij willen iedereen dood hebben (als het een echte killervirus zou betreffen).

Philip
Philip
3 jaren geleden

Er altijd rechtstreeks en of onrechtstreeks belangenvermenging, dat geld voor alles en iedereen in de industrie, zorg, voeding en noem maar op.

Hier in België is dat net het zelfde, big farma betaald de medische studies aan de universiteiten, labo’s en of ziekenhuizen.
Zonder dat sponsor geld zouden vele de deuren moeten sluiten.
Vele zgn virologen, dierenartsen, labo ratten zoals Van Ranst, hebben rechtstreekse banden met big farma.
Dus van enige neutraliteit/onafhankelijkheid kan nooit sprake zijn, de eigen belangen zijn te groot.

Er zijn ook bepaalde artsen die zich uitspreken vanuit de ziekenhuizen, maar wederom zijn hier de eigen belangen die primeren, namelijk GELD!!

Hier in Vlaanderen hebben we op een bevolking van 5-7 miljoen inwoners (België een totaal van 11.8 milljoen) amper 2000, ja u leest goed, 2000 beden op het intensive en dat op een paar dozijn ziekenhuizen verdeeld.
Tja, als er dan iets gebeurd en wetende dat die bedden ieder jaar vol liggen met mensen die het zwaar hebben door een griepvirus, als er dan niets gaat rinkelen dan weet ik het ook niet meer!!!

Heel die cinema draait om centen en macht.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

Deze hele regering moet in een volledig lockdown en dan ze allemaal arresteren. Tegenwoordig wordt er niet meer geregeerd. Alles wat je hoort is mondkapje, 1.5 meter, testen, besmetting.. Deze idioten hebben Nederland helemaal verziekt.. Maar het duurt niet lang meer, ze worden allemaal gearresteerd .

Peermans
Peermans
3 jaren geleden

Wat ik niet snap is dat men helemaal geen honger toont wat data betreft. Als je data hebt, kun je echt een verhaal staven…Nu niet. En dan ontstaan er geen vraagtekens enz. En dus kun je al die hiaten door anderen laten invullen. Wijzen na die zogenaamde complotdenkers (zelfs kritische denkers behoren hier inmiddels bij) toont wel weer aan dat ze die drie vingers die gekeerd staan naar zichzelf niet zien. Mocht je op de communicatieafdeling actief zijn bij de overheid: je faalt waanzinnig en zou net als talloze journalisten en redacteuren in de positie moeten bevinden van al die horeca ondernemers, personeel, andere werklozen en slachtoffers op het gebied van welzijn. En al die medisch specialisten en virologen die aantonen over een enorme ego te beschikken tegen het narcisme aan…Die willen zo graag op tv dat ze horror verkondigen. Dik de medische slachtoffers vooral aan, en maak van het grootste gedeelte qua slachtoffers van deze “virus” vooral een soort dader. Dat ze het aan zichzelf te wijten hebben enz. Of vooral hun leed te bagatelliseren. Retoriek dat niet meer dan ‘Ja een lockdown is maar even…’ Dan heb je daadwerkelijk de economische welzijnsschade niet begrepen….

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x