Homepagina » Mens en Dier » ‘Twijfel over integriteit Diederik Gommers’ vanwege patent
gommers
Foto: Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY 3.0

‘Twijfel over integriteit Diederik Gommers’ vanwege patent

Diederik Gommers, de voorzitter van de Vereniging voor Intensive Care, werd door het ministerie van Volksgezondheid onder druk gezet. Toen hij zich daarover uitsprak, werd hij door Rutte op het matje geroepen. Een ambtenaar dwong Gommers eind maart de belofte af dat er nog diezelfde week 1600 bedden op de intensive care zouden klaarstaan om de stroom coronapatiënten op te vangen, zei hij in de Volkskrant. Hij kon dat helemaal niet beloven, maar zwichtte naar eigen zeggen voor de druk.

Rutte wilde Gommers vervolgens spreken over diens verklaring. “Daar moeten we over doorpraten,” zei de premier in talkshow Op1. “Dat is het laatste dat ik wil.”

Sindsdien staan de neuzen weer dezelfde kant op, zo lijkt het. Gommers vindt nu dat er een volledige lockdown moet komen om het coronavirus te bedwingen. In Nieuwsuur zei hij dat het kabinet maatregelen moet nemen om het aantal besmettingen naar beneden te krijgen.

“Het is te laat voor een intelligente lockdown. We moeten nu naar een snelle volledige lockdown,” zei de IC-chef.

Mohamed Teeri laat in een bericht op LinkedIn weten dat hij ernstige twijfels heeft over de integriteit van Gommers. Teeri trok onlangs de aandacht toen hij op hetzelfde medium schreef dat hij lange tijd in de criminaliteit heeft gezeten en sinds kort het roer volledig heeft omgegooid. Sinds enige tijd zet hij zich in voor moeilijk opvoedbare jongeren. Ook begeleidt hij ex-gedetineerden op weg de samenleving in. De post die hij hierover plaatste, is al meer dan 15.000 keer geliket en een miljoen keer bekeken.

Belangenverklaring

Teeri betwijfelt of Gommers het beste voor heeft met de Nederlandse bevolking. Hij wijst op een belangenverklaring die Gommers heeft ondertekend voor het RIVM, en die bedoeld is om ‘oneigenlijke beïnvloeding door belangenverstrengeling’ te voorkomen.

De verklaring bevat onder meer vragen over persoonlijke financiële belangen, waaronder eigendom van een patent of product. Bij dit gedeelte heeft Gommers ‘niet van toepassing’ ingevuld. Op de vraag of er mensen uit zijn directe omgeving zijn die baat kunnen hebben bij een bepaalde uitkomst van zijn advies, antwoordde hij ‘nee’.

Teeri stelt dat Gommers ‘wel degelijk’ belang heeft bij het landelijke beleid en dat de verklaring ‘zeker wel’ van toepassing is op zijn rol bij het RIVM. Hij schrijft: “U bent namelijk patenthouder en uitvinder van een narcosetoedienings- en beademingssysteem (advs) samen met Govinda Nallappa Rajan. En toevallig heeft de Nederlandse overheid hier veel van afgenomen?” Het gaat om dit patent.

Teeri vindt dat Gommers dit had moeten vermelden, ook als het patent niet gebruikt wordt. Hij vraagt om opheldering: “Graag horen we meer van u.”

5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
6 maanden geleden

Integriteitstwijfel? Niet alleen bij Gommers maar bij alle machtshebbers.

Want,
zij doen alles wat zij niet moeten doen en zij doen niets wat zij wel zouden kunnen doen.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/244466097/ingewijden-horeca-dicht-teamsporten-aan-banden

Zij doen wat niet werkt en wat de samenleving lam legt:
Muilkorven,
1,5 meter flauwekul
Samenscholingsverbod
horeca 2100 dicht. Straks 1800 dicht. Of helemaal dicht.

Zij doen niet wat zij wel kunnen doen:
Sporten, wordt binnen paar uur de facto verboten
Imuunsysteem op peil houden/ verbeteren juist door te sporten en gezond eten.
Belangrijkste: ventileren, ventileren en nog eens ventileren.

Dit zou toch bij de machtshebbers ondertussen toch bekend moeten zijn?

Het één en ander zou twee weken duren. Wat een flauwekul. Als het nu al begint, de facto is het sinds maart al raak, dan kan komen half jaar compleet worden afgeschreven. Geen MSM journalist die verder nadenkt.

En het mooie is. In Zweden is helemaal niets aan de hand anders was de Nederlandse reguliere media er als een kat bovenop gesprongen.

Conclusie: zij willen het land platleggen dan wel zij willen iedereen dood hebben (als het een echte killervirus zou betreffen).

Pieternella
Pieternella
Reactie op  ProAsfalt
6 maanden geleden

Ze willen ons gewoon allemaal het hoekje om helpen en een ‘virus’ daar de schuld van geven. De werkelijke epidemie is die van psychopathie. Ik word er echt kotsmisselijk van. Het zijn mensen die niks voelen. Mijn psychopathische moeder kan met gemak haar oudste kleinkinderen al bijna 7 jaar niet meer zien, ze mist ze niet eens.

Philip
Philip
6 maanden geleden

Er altijd rechtstreeks en of onrechtstreeks belangenvermenging, dat geld voor alles en iedereen in de industrie, zorg, voeding en noem maar op.

Hier in België is dat net het zelfde, big farma betaald de medische studies aan de universiteiten, labo’s en of ziekenhuizen.
Zonder dat sponsor geld zouden vele de deuren moeten sluiten.
Vele zgn virologen, dierenartsen, labo ratten zoals Van Ranst, hebben rechtstreekse banden met big farma.
Dus van enige neutraliteit/onafhankelijkheid kan nooit sprake zijn, de eigen belangen zijn te groot.

Er zijn ook bepaalde artsen die zich uitspreken vanuit de ziekenhuizen, maar wederom zijn hier de eigen belangen die primeren, namelijk GELD!!

Hier in Vlaanderen hebben we op een bevolking van 5-7 miljoen inwoners (België een totaal van 11.8 milljoen) amper 2000, ja u leest goed, 2000 beden op het intensive en dat op een paar dozijn ziekenhuizen verdeeld.
Tja, als er dan iets gebeurd en wetende dat die bedden ieder jaar vol liggen met mensen die het zwaar hebben door een griepvirus, als er dan niets gaat rinkelen dan weet ik het ook niet meer!!!

Heel die cinema draait om centen en macht.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
6 maanden geleden

Deze hele regering moet in een volledig lockdown en dan ze allemaal arresteren. Tegenwoordig wordt er niet meer geregeerd. Alles wat je hoort is mondkapje, 1.5 meter, testen, besmetting.. Deze idioten hebben Nederland helemaal verziekt.. Maar het duurt niet lang meer, ze worden allemaal gearresteerd .

Pieter
Pieter
Reactie op  Joyce Ramgatie
6 maanden geleden

O ja, wie gaat dat doen dan?

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Joyce Ramgatie
6 maanden geleden

Jij bent met je berichten echt een verademing!

Peermans
Peermans
6 maanden geleden

Wat ik niet snap is dat men helemaal geen honger toont wat data betreft. Als je data hebt, kun je echt een verhaal staven…Nu niet. En dan ontstaan er geen vraagtekens enz. En dus kun je al die hiaten door anderen laten invullen. Wijzen na die zogenaamde complotdenkers (zelfs kritische denkers behoren hier inmiddels bij) toont wel weer aan dat ze die drie vingers die gekeerd staan naar zichzelf niet zien. Mocht je op de communicatieafdeling actief zijn bij de overheid: je faalt waanzinnig en zou net als talloze journalisten en redacteuren in de positie moeten bevinden van al die horeca ondernemers, personeel, andere werklozen en slachtoffers op het gebied van welzijn. En al die medisch specialisten en virologen die aantonen over een enorme ego te beschikken tegen het narcisme aan…Die willen zo graag op tv dat ze horror verkondigen. Dik de medische slachtoffers vooral aan, en maak van het grootste gedeelte qua slachtoffers van deze “virus” vooral een soort dader. Dat ze het aan zichzelf te wijten hebben enz. Of vooral hun leed te bagatelliseren. Retoriek dat niet meer dan ‘Ja een lockdown is maar even…’ Dan heb je daadwerkelijk de economische welzijnsschade niet begrepen….

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
6 maanden geleden

President Trump :The World Health Organization just admitted that I was right. Lockdowns are killing countries all over the world.
En daarom moet Gommers onmiddelijk opgepakt worden !! Het is een grote criminaliteit om een land in lockdown te gooien !!

De CDC heeft herziene richtlijnen van haar website gehaald waarin wordt gesteld dat overdracht via de lucht de belangrijkste manier is waarop het coronavirus zich verspreidt, en zegt dat het “ten onrechte is gepost”.. DUS WEG MET DE MONDKAPJES

jan doornbos
jan doornbos
6 maanden geleden

Integriteit en corona in 1 zin uitspreken?

salvar
salvar
6 maanden geleden

bij onze dokter moet een mondkap gedragen worden.
dus ga ik niet meer.
wij hebben al gezegd wij geloven niet in die onzin.
je wordt ongeloofwaardig aangekeken.

ze kunnen van mij allemaal de pest krijgen.

jan doornbos
jan doornbos
Reactie op  salvar
6 maanden geleden

Heel goed. Ik ga ook al een tijdje niet meer. Je gaat naar een dokter als je gezondheid ietwat in de goeie richting opgekietelt moet worden. Nou ja, dat is doorgaans de bedoeling. In ieder geval niet om je gezondheid schade te berokkenen. Het is ook niet alleen de zuurstof en afvalstoffen die een probleem zijn, wat dacht u van het nadelige psychische effect op onze gesteldheid? Het is oorlog en we krijgen onze vrijheid ook nu niet zonder kleerscheuren terug. Letterlijk.

salvar
salvar
6 maanden geleden

ruggengraadloos figuur.
als alles kapot gaat heb jij ook niets meer en daarom lijkt het of je nog een cel hebt daarboven een amoebe.

Tukkie
Tukkie
6 maanden geleden

link naar patent werkt niet meer.
Maar een andere link is hier:
https://patents.justia.com/inventor/govinda-nallappa-rajan

x

Check Also

vaccinatie

Massa-vaccinatiecentrum sluit deuren nadat slechts 58 mensen komen opdagen

Veruit de meeste leraren uit de Franse ...

geld

Ons zuurverdiende geld gaat via EU naar Italiaanse maffia: ‘Rutte moet zich kapot schamen’

Italië kreeg tussen 2015 en 2020 een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

18
0
We lezen graag je reactie!x