Mens en Dier

Geschokte reacties op CELSTRAF Dries Van Langenhove: ‘Ongelofelijk dit’

Help door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!

Het Belgische oud-parlementslid Dries Van Langenhove (Vlaams Belang) is veroordeeld tot een jaar celstraf wegens racisme en nog eens 10 maanden voorwaardelijk voor inbreuken op de wapenwet. Van Langenhove krijgt bovendien een boete van 24.000 euro en mag zich de komende 10 jaar niet verkiesbaar stellen.

Journalisten ontdekten in 2018 dat leden van de Vlaamse jongerenbeweging Schild en Vrienden, die is opgericht door Van Langenhove, in geheime chatgroepen waar hij ook in zat ‘racistische’ memes met elkaar deelden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Volgens de rechtbank heeft het oud-parlementslid anderen ‘meegetrokken in zijn racistisch, haatdragend, nazistisch discours waarmee hij mensen tegen elkaar opzet’.

Zijn advocaat heeft na de zitting gezegd dat hij meteen in beroep gaat.

tie

Strenger gestraft dan verkrachters en pedofielen

Er wordt geschokt gereageerd op het vonnis. “Het regime kent geen enkele genade: Dries is een politieke gevangene en verdient al onze steun. Nu is het Dries, maar daar stopt het niet. Dit had mij kunnen overkomen. Dit kan u overkomen. Dit kan iedereen overkomen die tegen de globalistische agenda in verzet komt,” reageert rechtsfilosoof Raisa Blommestijn. “Ongelofelijk dit.”

Ex-parlementslid Barbara Bonte merkt op: “Dries Van Langenhove wordt voor het posten van memes strenger gestraft dan verkrachters en pedofielen!?”

“Groeps- of kinderverkrachters worden in dit land minder gestraft dan Dries Van Langenhove. Justitie is hier geen ‘justitie’, maar door en door rot,” zegt het Vlaamse parlementslid Kristof Slagmulder.

Dit is geen democratische rechtstaat meer

Oud-psycholoog Steve Van Herreweghe voegt toe dat groepsverkrachters een opstel moeten schrijven en pedofielen een jaar voorwaardelijk en een behandeling krijgen. “Hallucinante historische extreem-linkse totalitaire ‘u zult zwijgen’-evolutie.”

“Van een rechtstaat is geen sprake meer in Europa,” stelt journalist Joost Niemoller vast. Hij krijgt bijval van advocaat Carine Knapen: “Dit is geen democratische rechtstaat meer. Er is geen rechtvaardige rechtspraak meer. Hiervoor moeten we met zijn allen recht staan en ons verzetten. Doen we dit niet, dan is het morgen misschien uw beurt.”

Volgens de satirische site ’tScheldt leest het vonnis als ‘een uitzuiveringsbevel uit de jaren veertig van de vorige eeuw’.

Niet eens zelf geplaatst

Van Langenhove zegt zelf dat uit het jarenlange onderzoek, waar Justitie miljoenen euro’s belastinggeld aan verspilde, blijkt dat de activisten van Schild en Vrienden niets anders ten laste gelegd kan worden dan wat memes. “Humor dus. Memes die ik trouwens niet eens zelf heb geplaatst,” benadrukt hij.

Ondertussen zijn Andrew en Tristan Tate opnieuw opgepakt, worden Pepijn van Houwelingen en Gideon van Meijeren vervolgd en probeert het establishment er alles aan te doen om te voorkomen dat Trump opnieuw gekozen wordt.

Het vonnis:

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 119 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

83 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sjoerd Wiemersma
Sjoerd Wiemersma
1 maand geleden

Fascisme in OPTIMA FORMA !!!

EUSSR aan de Noordzee
EUSSR aan de Noordzee
1 maand geleden

Dit is staats repressie puur sang. Je ziet inderdaad dat die globalistische regimes mensen die zich verzetten tegen die regimes keihard gaan aanpakken. Dit gaat zo in alle dictatoriale regimes, en dus ook in die van ons.
Het is nu wachten wie er in ons land de eerste politieke gevangene wordt.
Wakkere en dappere mensen die zich inzetten voor vrijheid en democratie gaan de gevangenis in en de grootste massamoordenaars lopen nog steeds gewoon vrij rond.
Bijna 80 jaar na het einde van de vorige grote oorlog zijn we er weer zo aan toe in Europa.
Dit stopt niet vanzelf; wij als volkeren van de westerse wereld moeten dit zelf gaan aanpakken en oplossen voor het te laat is en we in een dystopische totale controle maatschappij terecht gaan komen.

dwd
dwd
1 maand geleden

Wat had je gedacht Belgie is het Hol van de leeuw. Natuurlijk is dit een totalitaire dictatuur.

Joost
Joost
1 maand geleden

Iedere dictatuur brengt zijn eigen Roland Freislers in stelling om politieke opponenten een kopje kleiner te maken. Dat is niet anders voor voormalige democratieën die gekaapt zijn door niet-gekozen links-globalistische NGO’s zoals het WEF en die in transitie zijn naar een verstikkend en mensenrechtenschendend totalitarisme. Ook zij bedienen zich van politiek activistische rechters die spreekbuis zijn van het regime en politieke oppositie bestrijden onder het bedrieglijke mom van ‘recht’.

Back to top button
83
0
We lezen graag je reactie!x