Homepagina » Buitenland » EU geeft Marokko 450 miljoen tegen corona, Nederland krijgt 25. ‘Ik zeg: Nexit!’
EU

EU geeft Marokko 450 miljoen tegen corona, Nederland krijgt 25. ‘Ik zeg: Nexit!’

Tunesië en Marokko krijgen gezamenlijk 700 miljoen euro van de EU in de strijd tegen corona. Komend weekend wordt 17 miljoen euro overgemaakt, de rest komt in de loop van de komende twee jaar.

De beslissing van Brussel stuit op veel onbegrip. Nederland krijgt slechts 25 miljoen euro aan coronahulp. Vlaanderen moet het doen met nog minder: 6 miljoen euro.

Dries Van Langenhove (Vlaams Belang) kaartte de situatie aan op social media:


Ook PVV-leider Geert Wilders mengde zich in de discussie. Hij pleitte voor een Nexit:


Feest

De PVV is groot voorstander van een vertrek uit de EU zodat Nederland weer ‘baas over eigen regels’ en migratie is. Ook wil de partij van de euro af.

“Brexit is een zegen voor de Britten en Nexit zal een feest voor Nederland zijn,” aldus de partij.

Bindend referendum

Wilders ziet meer in een samenwerking binnen de Europese Economische Ruimte (EER) en andere internationale verdragen.

Hij wil de macht naar de burger terugbrengen met de invoering van een bindend referendum.



Vind je dit artikel leuk? Deel het dan met mensen die je kent op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Mijn stelling is.

  RUTTUP en NEXIT.

  41 likes
 2. De EU uw vriend? hebben wij zo iets nodig om sinterklaas tespelen in het buitenland?
  Maroko neemt zijn burgers niet terug en krijd een beloning van de EU geen straf!
  Buiten dat ieder land in Europa goede doelen buiten Europa steunen
  doet Brussel het met een factor 20 meer waarom? omdat het socialisten zijn
  die strooien altijd met andermans geld,en dat heeft niets temaken met sociaal zijn!
  Uit de EU de beste manier om die snow flakes te laten smelten!

  38 likes
 3. Te gek voor woorden.Wij hebben helemaal niks te zeggen over ONS geld , dat blijkt nu weer.Alle macht ingenomen door het afschaffen van een referendum…en waarom???Omdat we tegen Oekraiene waren…met een rede!!!

  30 likes
 4. En dan haalt dat gekke zooitje in t Haagje ze nog hier heen .
  Die Murkenmeuk behoort daar te blijven .

  12 likes
 5. Wacht maar tot de Eurobonds er zijn. Macron zei eerder, als Merkel met FDP gaat regeren ben ik kapot. Juist, want hij wil mooi weer spelen met ons geld. Nog eerder met pensioen.

  11 likes
 6. Hoort als beloning bij het omvolkingsprogramma. Je kunt ellenlange verhalen vertellen waarom dit hoaxvirus er -moest- komen, te veel om op te sommen, dit ‘virus’ geeft namelijk zoveel mogelijkheden dat dit één van de meest grandioze dictatoriale middelen van de laatste decennia is. Angst en de leugen regeert en de politiek, overheid en media voeren dapper de diepe staat agenda’s uit.

  Is al bekend gemaakt hoeveel ‘vluchtelingen’ NL heeft gekocht met deze deal? Er is uiteindelijk plek genoeg nu de ouderen ons bij bosjes ontvallen die zelfs met een spuitje of drankje niet meer te redden waren.

  11 likes
 7. Lees net dat er een EU Corona noodfonds gaat komen, waar Nederland SUBSTANTIEEL aan gaat bijdragen. WIJ hebben onze zaakjes op orde, maar die zuidelijke knoflook landen houden hun handje weer op, nee ze TREKKEN het nu uit onze handen. Weer die ZWAKKE Rutte die overstag gaat, met als doel dat WAARDELOZE Europa bij elkaar te houden. Wat zal GB nu in zijn handjes wrijven, dat ze er net op tijd uitgestapt zijn. De Noordelijke EU landen zijn weer de sjaak en kunnen de kastanjes weer uit het vuur halen. Dit keer wordt de zogenaamde Corona pandemie misbruikt om ons het geld uit de zak te kloppen. We krijgen het zeker weer terug met rente, zoals we dat ook van Griekenland terug hebben gehad. Ik ben dat het EU echt helemaal beu. Laat het maar ploffen en laat die waardeloze landen hun eigen boontjes maar doppen, zoals wij het ook jaren lang hebben moeten doen.

  10 likes
  • @Stefan. Ik las laatst een artikel dat het VK nog niet uit de EU is vanwege dat hele corona circus. En er wordt al gesuggeerd dat het VK dan waarschijnlijk niet uit de EU zal komen en gewoon lid blijven. Laten we hopen dat ze er wel uitstappen maar ze doen er met alle macht alles aan om de Brexit tegen te gaan. Dan lijkt het corona circus ook hier juist een tactiek te zijn om Brexiit te dwarsbomen.

   1 likes
 8. EU, Marokko, Verdrag van Marrakesh. Dat klinkt eerder als de financiering van Afrikanen / asielzoekers die naar Europa moeten worden overgeheveld. Of zijn we dat alweer vergeten door al die corona BS? Ze kunnen in Brussel natuurlijk niet gaan zeggen dat ze geld sturen voor de overtocht. Met het hele volk dat thuis zit zijn de wegen vrij om Afrikanen ongehinderd Europa binnen te halen. Die hele corona onzin kan het mooi indekken. Want sinds wanneer heeft de heersende macht ooit waarheid gesproken?

  9 likes
 9. Bas van Stapelberg

  Marokkanen lachen hun lul uit hun broek om die domme Nederlanders.

  8 likes
 10. Voorheen werden wij in Nederland door Gereformeerden geterrroriseerd. Nu worden wij hier in Nederland door moslims geterroriseerd. Willen wij soms terug naar de situatie dat wij door Gereformeerden worden geterroriseerd ? Dat is een zeer legitieme vraag die wij aan de heer Rutte zouden mogen stellen.

  5 likes
 11. Wat ik wel heel vreemd vind, dat je nu helemaal niets
  meer hoort over de vluchtelingen op de Griekse eilanden.
  Die zitten als haringen in een ton.
  Of zou daar de pleuris al uitgebroken zijn?
  Onze regering bepaalt tenslotte wat er op het nieuws(tv)
  komt en in de krant.

  4 likes
 12. Eerst iedereen exit eu dan schreeuwen om een wereldleider !

  1 likes
 13. Dit is gewoon een lening

  1 likes
 14. De EU heeft zich eigenlijk altijd een liefdadige organisatie getoond voor landen buiten Europa.
  Er zijn inmiddels miljarden gegaan naar Turkije en nu is blijkbaar Marokko aan de beurt om uitgebreid financiële steun te ontvangen.
  Nederland (en Vlaanderen) zijn gezien de bedragen die worden uitgetrokken voor de bestrijding van het coronavirus de stiefkinderen van de Europese Unie.
  Derhalve kunnen we beter ons peperdure lidmaatschap opzeggen.
  —> Nexit!

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavaccin

Vrijwilliger die coronavaccin testte: ‘Nog nooit zo ziek geweest’

Ian Haydon mocht op televisie vertellen over ...

media

Media zijn onderdeel van probleem in de coronacrisis: ‘Dit is massapsychose’

Wat je ook van hem vindt, Jort ...