Mens en Dier

Gideon van Meijeren voor de rechter: ‘Buitengewoon opmerkelijk’ wat hier gebeurt

Help mee door dit met je vrienden op je social media te delen!

De rechtbank in Den Haag hield woensdagochtend een inleidende zitting in de zaak waarin Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) terechtstaat voor opruiing.

Tijdens de zitting deden zich een aantal opmerkelijke gebeurtenissen voor, zei Van Meijeren tegen ON!-verslaggever Jonathan Krispijn. Hij zei heel erg teleurgesteld te zijn over hoe de zitting verliep.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Het begon al – buitengewoon opmerkelijk – met een officier van justitie die nadat hij de zaak had uitgeroepen zogenaamde inleidende opmerkingen wilde maken. Dat is hoogst ongebruikelijk,” merkte het Kamerlid op. “Dat komt eigenlijk nooit voor. Daar is ook geen wettelijke grondslag voor.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Het volgende opmerkelijke punt

De officier van justitie citeerde Van Meijeren ‘onvolledig’ en ‘onjuist’. Vervolgens zei de rechter: ‘Meneer Van Meijeren, ik begrijp dat u hier inhoudelijk op zal willen reageren, maar dat is niet de bedoeling, want vandaag is nog niet de inhoudelijke behandeling van de zaak’.

Het volgende opmerkelijke punt: alle onderzoekswensen van het Kamerlid werden afgewezen omdat de rechter ‘zich niet kan voorstellen dat dat in mijn verdedigingsbelang is’.

Politiek proces

“Mijn vermoedens over de staat van de rechtspraak in dit land worden bevestigd,” zei Van Meijeren. “Ik ga hier weg met het gevoel dat ik geen eerlijk proces krijg, dat ik niet de ruimte krijg om mezelf volledig en goed te kunnen verdedigen en daarbij ook niet eens een beroep mag doen op een tweetal deskundigen die mij in mijn overtuigingen zouden kunnen ondersteunen.”

Het Kamerlid is ervan overtuigd dat dit een politiek proces is, dat puur en alleen bedoeld is om een politieke tegenstander de mond te snoeren.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 219 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

161 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dna
dna
3 maanden geleden

ja, zo werkt dat in de praktijk, weet er alles van. en wie zn foto hangt boven de rechter?

Jef
Jef
3 maanden geleden

Geen rechtsstaat. Een dictatuur met Freisler achtige, nu dan wef onrecht pionnen en uitvoerders die zich voordoen als officier van justitie of rechter.

Het bewijs is er, nu volk sta op en berecht ze! Voordat het definitief te laat is. Bevrijd Nederland van deze prasieten.

Steven
Steven
3 maanden geleden

Dit is gewoon rechtuit een KLOTE land geworden! Ik hoop dat ik ooit nog een keer kan vertrekken uit dit stinkhol!

Annette
Annette
3 maanden geleden

Gideon, IK begrijp héél goed, dat je bijzonder teleurgesteld bent, maar…. had je nu WERKELIJK ook maar iets anders verwacht?

Wij zijn de afgelopen jaren al meerdere keren geconfronteerd met “rechtzaken” (tussen haakjes, omdat er al heel lang in Nederland GEEN recht meer wordt gesproken), waar wij met z’n allen hebben kunnen zien en horen, dat er, denk ik zomaar, GEEN onafhankelijke rechters meer te vinden zijn.

Als ik het goed begrepen heb, zijn de meeste rechters van D66 signatuur. En DAN weet je het wel!

Zoals jij al aangeeft (en wij eigenlijk al vanaf het begin vermoedden) gaat het hier niets anders dan om een POLITIEK proces, waar het zonder meer de bedoeling is om een SCHERPE GEEST, zoals jij ongetwijfeld bent, monddood te maken.

En, denk ik zomaar, moet jij dienen als een VOORBEELD voor ieder ander, die zomaar het lef heeft om kritische vragen te stellen EN om scherpe opmerkingen te maken.

Dat MAG niet meer in het land van Klaus Schwab. Deze heeft nota bene kort geleden nog weer eens duidelijk aangegeven, dat iedere tegenstander monddood gemaakt moet worden.

OOK heel opvallend is natuurlijk, dat de officier van justitie dus WEL een inleidend praatje mag houden, terwijl datzelfde RECHT jou natuurlijk ontnomen is.

Net als jij verwacht ik inderdaad helemaal niets, maar dan ook niets, van dit schijnproces.

Weet in ieder geval, dat er duizenden, tienduizenden mensen ACHTER jou staan!

Back to top button
161
0
We lezen graag je reactie!x