Homepagina » Buitenland » EU stopt 13 miljard euro in geheimzinnig defensiefonds waar we niks over te zeggen hebben. Waarom dit een illegale beslissing is
EU stopt 13 miljard euro in geheimzinnig defensiefonds waar we niks over te zeggen hebben. Waarom dit een illegale beslissing is

EU stopt 13 miljard euro in geheimzinnig defensiefonds waar we niks over te zeggen hebben. Waarom dit een illegale beslissing is

Tussen 2021 en 2027 gaat de EU 13 miljard euro in een nieuw fonds stoppen, het zogeheten Europees Defensie Fonds (EDF), zonder dat daar een wettelijke grondslag voor bestaat en zonder dat het Europees Parlement enige medezeggenschap of controle heeft over hoe die miljarden worden uitgegeven.

“Het gaat hier om een stijging van 600 miljoen naar 13 miljard euro voor een compleet nieuw Europees beleidsdomein, waarmee de EU plots bij één van de grootste investeerders in militair onderzoek en ontwikkeling zal worden,” reageerde Europarlementariër Bart Staes (Groenen).

“Democratische controle hierop van het Europees Parlement wordt zomaar aan de kant geschoven,” voegde hij toe.

Illegale beslissing

Er bestaat voor de oprichting van het EDF en de eraan verbonden beleidsdoelstellingen geen enkele wettelijke grondslag in het Europees Verdrag, aldus Staes.

De Groenen vinden dat op basis van Europees recht dit dus in feite een illegale beslissing is, klonk het.

“Een andere democratische lacune is dat het Europees Parlement hier de komende jaren dus niets over te zeggen heeft,” zei Staes.

Buitenspel

Dat is volgens hem te danken aan het onverantwoorde optreden van drie parlementsleden die elk medebeslissingsrecht van het Europees Parlement hebben weggegeven in de onderhandelingen met de Raad en de Commissie.

“Het kan niet dat drie parlementsleden een heel parlement […] gewoon even buitenspel zetten,” benadrukte Staes.

[Bart Staes]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • wolfje schreef:

  23 mei: stemmen we eurosceptisch dan maken we ze vleugellam

  • weg met ons schreef:

   @wolfje

   Zou mooi zijn, maar bedenk dat de EU nazi’s, de zio Bilderberg club, het oppositie voeren ook in handen heeft.

   Oppositie is voor het ontevreden volk en waarmee de nazi’s ons wijsmaken dat we iets hebben te vertellen.

   Oppositie is een geinstalleerde demper en het gevoel geven dat we iets kunnen doen en hebben te vertellen, maar vooral is de gecontroleerde oppositie nodig om ons te laten zien hoeveel we kunnen doen, maar ondertussen ook weer laten zien hoe machteloos we zijn en met de ziekte, de onderdrukkers, de zionisten en nazi’s en er maar moeten leren leven.

   Natuurlijk blijft men hopen en blijft men doorvechten, maar de massa krijg je niet zover het kankergezwel, de zionistische nazi EU, eruit te snijden en de EU terug te brengen naar iets fatsoenlijks, degelijks en wereldvredigs, iets voor het volk!!, i.p.v. tegen het volk.

   Hoe idioot geestelijk gestoord en totaal onvoorstelbaar is het dat we een regering hebben en een EU die zich gedraagt als één van de grootste vijanden ooit tegen de burgers en een koers vaart die het volk en land slopen…. Ik noem het nazi’s, omdat de EU ontsproten is uit het nazisme, maar evenzo kun je de EU vergelijken met de opkomst van het zionistische-communisme van de voormalige USSR. Rusland was ooit één van de meest welvarende landen in de wereld totdat het zionisme er tekeer gingen en hun ziekte en macht daar het land terugbracht naar een moord-, lieg-, angst-, onderdrukkings- en controlestaat. Ik zie sterke overeenkomsten met de toenmalige USSR en de EU. De EU is geen Europa in bloei, maar een Europa monetair en economisch gecontroleerd in laten storten in een zionistisch project, nodig richting totale onderdrukkings- en controlestaat.

 • bert s schreef:

  Van waar de consternatie, we begrijpen toch allang dat de EU een fascistische staat is, enkelen beslissen voor allen.

 • Rikk schreef:

  Ook het Euro parlement is niet democratisch. Er komt nooit meer dan 40% van de mensen stemmen, grondwetten zijn per referendum afgekeurd en toch gewoon doorgegaan etcetera….

  Hoezo democratisch?
  Denk je echt dat stemmen ook maar ene moer uitmaakt?

 • JanB schreef:

  Op naar de nieuwe wapenwedloop.
  Dan kunnen we elkaar en de aarde straks niet 3x vernietigen maar zeker wel 10x

  Logisch toch?
  We zouden eens gaan denken aan voorspoed voor de mensen, je moet er niet aan denken…

  • JanB schreef:

   En wel braaf gaan stemmen hoor op 23 mei, dat helpt ! 😀 😀

   • weg met ons schreef:

    JanB

    Het probleem is dat de gevestigde partijen en de gecontroleerde oppositie het voor het zeggen hebben en vooral ook houden!

    Waarom is er geen bijval voor libertarische partijen, waarom geen partijen met een werkelijk onafhankelijke oppositie? De tactiek is simpel: houd echte oppositie buiten de deur en laat de gecontroleerde binnen. Zionisten (nep joden) zijn heer en meester over banken, media en politiek en gaan bij weerstand over lijken en doden mensen die een gevaar voor vormen. Pim Fortuyn is daarvan een lichtend voorbeeld. Ook veel bekende en minder bekende mensen die een gevaar vormden en door een ongeluk of fysieke ziekte of storing zijn gestorven, zijn in de meeste gevallen ‘gewoon’ afgemaakt en oogeruimd. Echte oppositie en tegenstanders worden simpelweg opgeruimd en afgemaakt.

    Hoe simpel kan leven zijn van een zieke geest (de sektarische ziinisten) om de macht in handen te krijgen en te houden? Heel simpel, obstakels die in de weg staan afmaken en opruimen en vervolgens mensen (marionetten) installeren die aan touwtjes hangen en op commando reageren en doen wat er van ze wordt verwacht.

 • Dat zal zeker de gejatte pensioenpot zijn van Nederland die men heeft overgemaakt naar de EU waar u als kiezer niets van mag weten…zeer dubieuze politiek!

 • Solida schreef:

  Die miljarden zijn hard nodig om alles weer op te bouwen als Europa platgebombardeerd is…

 • Ron schreef:

  De wetenschap hoe vernietigd men de mens is nog niet ver genoeg gevorderd. Het doel is hoe dood men de mens selectief wegens overbevolking.

 • ster schreef:

  Als we dat geld eens zouden besteden voor vrede.

 • x

  Check Also

  de jonge

  De Jonge laat ons meebetalen aan schadeclaims coronavaccin: ‘Weg met die vent!’

  Als een coronavaccin onverwachte bijwerkingen veroorzaakt, betaalt ...

  timmermans

  Frans Timmermans vraagt offers van iedereen: ‘Hoe eerder, hoe beter’

  Frans Timmermans heeft weer van zich laten ...

  >