Mens en Dier

Europarlementariër over nieuw WHO-verdrag: er zijn 3 redenen waarom we dit niet moeten willen

Help door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Minister Kuipers heeft stilletjes, zonder debat in de Kamer, zijn handtekening gezet onder het Global Health Pact. Zo worden we een WHO-verdrag ingerommeld. Er zijn drie redenen waarom we dat niet moeten willen, stelt Europarlementariër Rob Roos.

De eerste reden: het pandemieverdrag wordt beheerd door de WHO, waar veel invloed is vanuit de farmaceutische industrie. “Dat zijn wereldspelers met enorme geopolitieke en financiële belangen. Wie betaalt, bepaalt. Hun belangen zijn niet de belangen van de Nederlandse bevolking.”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Heel slecht idee

De tweede reden: de WHO is niet democratisch verkozen. “Degenen die besluiten maken, kunnen er dus niet op afgerekend worden. Dat is een heel slecht idee,” vindt Roos.

De derde reden: tijdens een pandemie is de beste aanpak niet overal hetzelfde. Denk bijvoorbeeld aan cultuur, bevolkingsdichtheid of aan de manier waarop de balans tussen risico en vrijheid wordt gezien. “Daarom moeten we niet overal hetzelfde beleid willen voeren.”

Veel te veel macht

“Het nieuwe wereldwijde pandemieverdrag geeft veel te veel macht aan de WHO,” concludeert het Europarlementslid. “Het dient vooral de belangen van landen als China en de farmareuzen, en we geven zo macht weg aan een organisatie die niet democratisch gecontroleerd kan worden.”

Dat nieuwe wereldwijde pandemieverdrag moeten we dus echt niet willen, benadrukt Roos, die een oproep doet om deze video naar politici in de Eerste en Tweede Kamer te sturen.

4.9 158 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

67 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
4 maanden geleden

Er zijn wel 100 redenen om ze allen in de gevangenis te steken. Het toelaten van het zo gezegde vaccin of simpel gezegd de genetische modificatie van de mens is er één van.

tray de pum
tray de pum
4 maanden geleden

Daar gaan we weer,wanneer kunnen we nu eens eindelijks iets “Leuks” voor de Nederlandse burger verwachten,het is bijna alleen verplichtingen,noodvoorzieningen en alles wordt onbetaalbaar duur,gadverredamme wat een klote land is dit geworden,begin er langzaamaan de kots ervan te krijgen!!!

Pieter
Pieter
4 maanden geleden

Dat we het niet moeten willen, daar zijn de meeste mensen die de moeite nemen zich erin te verdiepen het wel over eens. Maar het gaat er toch komen net als een programmeerbare CBDC (waar zelfs een 2e slaapkamer niet voor was).
.
Wat nu?
.

tray de pum
tray de pum
4 maanden geleden

Meer “Hol-dan-Land” wordt geregeerd door landverraders,dit zg demissioneer kabinet is staatsgevaarlijk!!!

Back to top button
67
0
We lezen graag je reactie!x