CoronaBuitenland

Europarlementariër waarschuwt: ‘De Europese Unie is volledig aan het ontsporen’

Help door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

De instellingen van de Europese Unie eigenen zich steeds meer macht toe die niemand hun ooit gegeven heeft en waarvoor ze aan niemand verantwoording hoeven af te leggen. Dat zei Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) onlangs maand in het Europees Parlement.

“De Europese Commissie werd oorspronkelijk opgericht als een college van ambtenaren dat moet uitvoeren wat de lidstaten overeenkomen, maar gedraagt zich steeds meer als een soort Europese regering die het beleid in de lidstaten wil dicteren. Burgers stellen zich vooral de vraag wie deze mensen zijn die door niemand zijn gekozen. Technocratie is tegengesteld aan democratie,” zei Vandendriessche.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dit draaide nooit om corona

“Het Europees Hof van Justitie werd oorspronkelijk opgericht om de toepassing van de Europese Verdragen te beoordelen. Door een ruime en activistische interpretatie van de Verdragen plaatst het Hof zich boven de grondwetten van de lidstaten op domeinen waar het niet eens bevoegd is. Het geeft zichzelf de bevoegdheid om de interne organisatie van lidstaten te beoordelen, beleidskeuzes te maken en zelfs wetten te herschrijven waartegen geen beroep mogelijk is. Ook in verband met deze kwestie vragen burgers zich af wie die wereldvreemde rechters zijn die door niemand zijn gekozen. Juristocratie is tegengesteld aan democratie,” voegde hij toe.

“De Commissie en het Hof spannen vervolgens samen om lidstaten die niet willen buigen voor hun liberale sharia, het stemrecht af te nemen en financieel te chanteren met het inhouden van miljarden uit het coronaherstelfonds. Inmiddels is duidelijk dat dit nooit om corona draaide, maar om macht en controle. Deze machtsusurpatie wordt vervolgens verkocht als verdediging van de democratische rechtsstaat. Hypocrieter dan dit kan het werkelijk niet worden,” benadrukte Vandendriessche.

Zeker niet de laatsten

“De rechtsstaat kan pas democratisch zijn als daarin de soevereiniteit van het volk, en daarmee de democratie, wordt geëerbiedigd. De organisatie en politieke keuzes van staten moeten niet bepaald worden door rechters en ambtenaren van de Europese Unie, maar door natiestaten zelf. Zij zijn immers democratisch gelegitimeerd door hun bevolking; de Europese Unie is dat niet,” zei Vandendriessche.

“De Europese Unie is volledig aan het ontsporen en verandert in iets waarvoor wij nooit hebben getekend. De Britten hebben hun conclusies getrokken en zijn, als eersten, vertrokken. Als we zo verdergaan, zullen zij echter zeker niet de laatsten zijn,” besloot hij.

4.9 159 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

66 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

Ik ben het helemaal eens met Tom Vandendriessche eens, dat de Europese Unie volledig aan het ontsporen is.

Echter….. DAT is ook precies de bedoeling van diegenen, die achter de schermen aan de touwtjes trekken.

En dat is natuurlijk het World Economic Forum, dat, in tegenstelling wat beweerd werd door sommige politici, véél meer is dan een gezellig praatclubje.

Maar o.k., dat is voor de meesten van ons natuurlijk helemaal geen verrassing. Dat weten wij al lang!

Ik kan mij nog heel goed herinneren, dat het grootste deel van de Nederlandse bevolking (waaronder toen OOK mijn moeder van 84 jaar!) bij het referendum stemde, dat er niet méér macht naar de EU moest gaan.

Instinctief voelden WIJ allemaal al, dat dit compleet de verkeerde kant op ging.

Natuurlijk werd die hele samenvoeging van Europese landen ons voorgesteld als iets heel erg positiefs.

De tijd heeft inmiddels geleerd (helaas), dat die hele EU met zijn ongekozen leiders een wolf in schaapskleren is.

De Engelsen zijn op tijd vertrokken en, ondanks de voorspellingen dat zij de ondergang tegemoet zouden gaan, zijn zij er nog steeds.

Niet dat ik geloof, dat dat zoveel uitmaakt, want OOK Boris Johnson hoort bij de WEF-kliek.

Vandendriessche suggereert, dat er méér landen uit de EU zullen stappen. Ik hoop dat van harte, te beginnen met Nederland, maar IK zie dat niet een, twee, drie gebeuren.

De ongekozen, incompetente leiders van de EU hebben TE veel macht verworven.

En incompetent zijn ze. Even een paar voorbeelden:

Frans Timmermans met zijn totaal waanzinnige klimaatplannen. En dan Ursula von der Leyen, die als minister van defensie in Duitsland er een absolute puinhoop van heeft gemaakt.

Wat waren ze daar blij, toen ze weg werd gepromoveerd om voorzitter van de EU te worden.

Duidelijk voor mij is, dat het niet gaat om verstand van zaken te hebben (dat zou je in de ogen van Klaus Schwab eerder minder geschikt maken), maar om totale gehoorzaamheid en het slaafs opvolgen van bevelen.

HOE is het mogelijk, dat er zoveel wetenschappers en politici naar de pijpen dansen van een klein kliekje machtswellustelingen?

Worden ze gegijzeld, doordat ze over allerlei geheime informatie beschikken?

OF is het simpelweg zó, dat geld en macht de belangrijkste argumenten zijn?

Wie het weet, mag het zeggen.

H.J
H.J
2 jaren geleden

RUTTUP EN NEXIT.

wakkere
wakkere
2 jaren geleden

Eindelijk iemand in brussel wakker geworden, en nu snel Nexit Bexit Dexit Fraxit enz

Joepiedepoepie
Joepiedepoepie
2 jaren geleden

Dat deze eurofiel dit ziet, fantastisch?
Die stappen die ze ondernemen zijn inderdaad fatalistisch!

Back to top button
66
0
We lezen graag je reactie!x