Buitenland

Europarlementariër waarschuwt voor digitale identiteit: ‘Een ramp’

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!

Cyberdeskundigen zijn volgens het AD in rep en roer om een ‘gevaarlijke’ nieuwe EU-wet. De wet maakt het mogelijk dat andere landen straks Nederlandse burgers kunnen bespioneren en afluisteren zonder dat daar aanleiding voor is.

Dat is mogelijk omdat de Europese verordening rond elektronische identificatie op het allerlaatste moment is aangepast. In een open brief aan de Europese Commissie waarschuwen 335 wetenschappers uit 32 landen dat deze wet de deur opent voor massasurveillance.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Het EU-voorstel machtigt lidstaten om internetverkeer te onderscheppen en is daarmee een regelrechte duik in de afgrond van digitale waanzin, waarschuwt directeur van beveiligingsbedrijf Eset Dave Maasland in de krant.

Mag er niet komen

“Vanaf het begin was duidelijk: de digitale identiteit wordt een ramp op het gebied van veiligheid en privacy,” reageert Europarlementariër Rob Roos. “Dat werd toen weggezet als ‘complottheorie’.”

Deze week zou de digitale identiteit er definitief doorgedrukt worden, maar allerlei experts luiden nu de noodklok.

“Mijn standpunt is altijd al geweest: de digitale identiteit mag er niet komen,” benadrukt Roos, die zich in het Europees Parlement blijft verzetten tegen de invoering ervan.

Zonder debat en zonder stemming

De digitale identiteit is een ramp voor privacy en veiligheid, maar staatssecretaris Van Huffelen (D66) drukte hem door terwijl de Tweede Kamer tegen was. In Brussel werd de digitale identiteit (eID) er óók doorgedrukt zonder een plenair debat én zonder een plenaire stemming, verzucht Roos.

“Ik ben tegen de eID en heb er maanden geleden al alles aan gedaan om dit ondemocratische proces te keren.”


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 108 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

73 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
IFF
IFF
8 maanden geleden

Hoeveel weerstand wij ook bieden tegen deze communistische regels, onze ‘leiders’ zeggen dat het komt. Het maakt hen geen reet uit wat wij denken of niet willen.

André Breems
André Breems
8 maanden geleden

Een NExit en grenzen op slot en laat de rest maar stikken.
Maar ik denk dat de Fransen en Italianen uit hun vel springen en de rest van de landen zullen dan volgen en dat is dan het einde van dat gedrogt Brussel.

Hugo
Hugo
8 maanden geleden

De hoogste tijd om nu in te grijpen….maar door wie, door wie worden deze criminelen terug gefloten… Door wie….Wie heeft deze gasten het mandaat gegeven om dit uit te voeren… WIE. Wie is gemachtigd om dat gepeupel een halt toe te roepen. Laten we ze hun gang gaan of grijpen we in.. Maar wie gaat dat dan doen….Ik heb er weinig vertrouwen meer in. De meeste politiemensen en leger slapen rustig verder. Rust zacht Nederland.

C.J.van der Nagel
C.J.van der Nagel
8 maanden geleden

Al die geregistreerde gebeurtenissen wijzen allemaal richting van het W.E.F Dat moet een ieder kunnen zien….een perfect middel om je 100% kunnen controleren. Ze zullen je dat beloven maar de hebzucht en macht…gaan ze het gewoon gebruiken. Ga maar vast wennen om voor alles wat je wil gaan doen toestemming moeten gaan vragen. ook privé,wat je eet.en zo nodig je bankrekening gaan/kunnen bevriezen. Wat in CANADA bij weg transporteurs bij een staking al gebeurd is.

Wat wij kunnen doen is een lijst maken van complot theorieën die al zij uitgekomen, en nu waarheid zijn deze publiceren en hopen dat de rest wakker wordt, het is van levens belang , hoop dat men het op tijd inziet Cor

Back to top button
73
0
We lezen graag je reactie!x