Buitenland

Hardloopwedstrijd Spanje: 3 deelnemers krijgen hartaanval, 33 belanden in ziekenhuis

Help anderen door dit met kennissen op je social netwerk te delen!

Tijdens de populaire hardloopwedstrijd Behobia-San Sebastián die zondag in Spanje is gehouden, zijn uitzonderlijk veel deelnemers uitgevallen. Drie hardlopers kregen een hartaanval. Twee van hen zijn hersteld, de toestand van de derde persoon – die nog in het ziekenhuis ligt – is ‘zorgwekkend en ernstig’.

Er werden 33 hardlopers afgevoerd naar het ziekenhuis, om verschillende redenen. De meesten van hen zouden een ‘hitteberoerte’ hebben gekregen. Het was zondag 26 graden in het gebied.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png
Nederland

Vorige maand moest de verkeerspolitie Den Haag met spoed bijstand leveren aan de Eenheid Amsterdam door ‘de grote hoeveelheid onwelwordingen’ tijdens de marathon van Amsterdam. Motorrijders hebben zes ambulances uit andere regio’s begeleid naar ziekenhuizen in Amsterdam.

Eerder werden tijdens de Singelloop in Breda drie mensen onwel. Ze moesten alle drie worden gereanimeerd. Aan omstanders die hiervan getuige zijn geweest, is slachtofferhulp aangeboden. Een man viel vlak voor de finishlijn onverwachts voorover. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd. Ook aan twee andere deelnemers is eerste hulp verleend.

New York

In mei overleed een hardloper nadat hij de Halve Marathon Brooklyn had uitgelopen. De 30-jarige man kreeg mogelijk een hartstilstand en werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij werd doodverklaard.

De brandweer van New York liet weten dat 16 mensen naar het ziekenhuis waren gebracht, waaronder de man die is gestorven. Een politieagent zei dat vier andere mensen na de finish in elkaar zijn gezakt. Volgens de media was het op de bewuste dag ‘ongewoon warm’.

4.8 76 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

72 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anton
Anton
1 jaar geleden

Neem nog een boostertje joh, gezellig.

wolfje168
wolfje168
1 jaar geleden

8 miljard minus

Arnold
Arnold
1 jaar geleden

Gegarandeerd dat er ook in Qatar voetballers zullen bezwijken. Zal me niets verbazen.

Dirk
Dirk
1 jaar geleden

Hardlopers zijn nou eenmaal d..dlopers vooral met een prikje

Back to top button
72
0
We lezen graag je reactie!x