Buitenland

Europarlementariër waarschuwt voor onzalige EU-plannen: ‘Dit mag niet gebeuren’

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!

Rob Rooken zit inmiddels vier jaar in het Europees Parlement en er vallen hem een paar zaken op. Zo ziet hij hoe er steeds meer macht van Nederland naar Brussel gaat, terwijl een meerderheid dat niet wil.

Sinds 2019 is de machtsoverdracht in een stroomversnelling geraakt. Met het coronaherstelfonds van bijna 1000 miljard euro is de EU voor het eerst enorme gemeenschappelijke schulden aangegaan die tot 2058 moeten worden afbetaald.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Daarnaast wil het vertrekkende kabinet samen met 8 andere EU-landen het nationale vetorecht afschaffen. Verder zorgt de Green Deal van Frans Timmermans voor gigantische regeldruk voor ondernemers.

VVD stemt mee met D66

En als klap op de vuurpijl: nieuwe EU-eisen op het gebied van hernieuwbare energie zorgen ervoor dat energie onbetaalbaar is geworden.

Rooken had in Nederland de indruk dat de VVD best eurokritisch is, maar in Brussel gedraagt de partij zich heel anders. Het Europarlementslid wijst erop dat de VVD sinds 2019 bij 84 procent van alle stemmingen met D66 heeft meegestemd. In Brussel vormen de twee partijen één fractie: Renew Europe.

Gestage Brusselse machtsgreep

Maar dat is nog niet alles: de EU heeft nog meer onzalige plannen in de pijplijn. Het Europees Parlement wil de Verdragen van de EU veranderen, met als gevolg dat Nederland haar laatste vetorechten verliest, dat de EU zelf nieuwe belastingen zou kunnen invoeren zonder dat Nederland dat kan tegenhouden en dat de EU de volledige controle krijgt over ons immigratiebeleid.

“Dat mag niet gebeuren,” benadrukt Rooken, die hoopt dat het volgende kabinet deze ‘gestage Brusselse machtsgreep’ tegenhoudt.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 171 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

85 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
3 maanden geleden

Verwacht niets van Wilders.

C Nagel
C Nagel
3 maanden geleden

ze rommelen ons onze ondergang in, het is en blijft een coup

Margie
Margie
3 maanden geleden

NEXIT. !!!!!!!! En wel onmiddelijk. Wat een ratten. En die green deal, die steek maar ergens waar de zon nooit schijnt. Belachelijke kneuskoppen.

Arnie
Arnie
3 maanden geleden

Er is nog hoop dat het veto recht niet wordt afgeschaft, want tijdens het stemmen over de afschaffing van het veto recht m geldt nog steeds het veto recht, en Hongarije kan de afschaffing van het veto recht blokkeren.

Back to top button
85
0
We lezen graag je reactie!x