Homepagina » Buitenland » De Amerikanen moeten vertrekken, en op de één of andere manier zullen ze ook vertrekken. Assad deelt sneer uit
De Amerikanen moeten vertrekken, en op de één of andere manier zullen ze ook vertrekken. Assad deelt sneer uit

De Amerikanen moeten vertrekken, en op de één of andere manier zullen ze ook vertrekken. Assad deelt sneer uit

De Syrische president Bashar al-Assad wil de controle terug over grondgebied dat in handen is van door de VS gesteunde milities.

Tijdens een interview met nieuwszender RT zei hij dat zijn regering bereid is te onderhandelen, maar de gebieden desnoods met aanvallen zal bevrijden.

De Amerikanen steunen de Syrische Democratische Strijdkrachten, die het noordoosten van het land in handen hebben. Daar zijn ook Amerikaanse militairen gelegerd.

Les geleerd

De Amerikaanse aanwezigheid is Assad een doorn in het oog. Hij riep Washington op de troepen terug te halen.

“De Amerikanen moeten vertrekken, en op de één of andere manier zullen ze ook vertrekken,” klonk het.

Assad verwees daarbij naar de Amerikaanse aanval in Irak. “Ze kwamen naar Irak zonder wettelijke basis en kijk wat er met ze is gebeurd,” zei hij. “Ze zouden hun les geleerd moeten hebben.”

Wat je zegt, ben je zelf

De Amerikaanse president Donald Trump noemde Assad eerder een ‘beest’. De Syrische leider reageerde in het interview op die uitspraak. “Wat je zegt, ben je zelf,” hield hij zijn ambtsgenoot voor.

Volgens Assad is een rechtstreekse confrontatie tussen Rusland en de VS in Syrië op het nippertje vermeden.

Paniek

De president herhaalde dat zijn regering geen aanslag uitvoerde op Douma. “De regering beschikt niet over chemische wapens en het is niet in ons belang om dergelijke aanvallen uit te voeren.”

Deze maand voerde Israël aanvallen uit op tientallen Iraanse militaire locaties in Syrië. Volgens Assad is dat een teken dat Israël in ‘paniek’ is nu ze in Syrië niet meer op hun ‘terroristenvrienden’ van IS en al-Nusra kunnen rekenen.

Bekijk het interview hieronder:

Foto: Барвенковский Wikimedia Commons

[RT, Belga]


Vind je dit artikel waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

26 reacties

 1. Ook NL moet vertrekken! Nooit geen kamer vragen over inzet Afghanistan, Syrië en Mali. Ter discussie stellen lidmaatschap NAVO als verdediging organisatie. F16 ‘s doen weinig verdedigend werk in Syrië. Stuur alle vluchtelingen uit Syrië naar z.g. strijdende partijen: Frankrijk, VS en UK.

  23 likes
  • Vluchtelingen uit Syrie zijn een melkkoe, voor vele Nederlandse organisatie’s, er is deze week weer een nieuw item bijgekomen, de verwarde Syriërs.
   Kosten op te halen via de Nederlandse belastingbetaler.

   20 likes
   • Te gemakkelijk.

    Dat de top nu onverschillig is ten opzichte van de onderste laag van de piramide ,wij kunnen solidair zijn. De vluchtelingen zijn zwaar getraumatiseerd en hebben hulp nodig. Je kan niet alles een melk koe noemen.

    Verdeel en heers is het motto van de top. Wij dienen op een andere manier te werkte gaan als we de wereld willen bevrijden van hun juk.

    6 likes
    • Als ik simpel via internet de inwoneraantallen bekijk, zie ik voor het jaar 2000 een aantal van ca 16 Miljoen staan, zoek ik op het jaartal 2016/2017 dan staat een aantal van ca 20 Miljoen vermeld, een toename van ca 4 Miljoen of te wel ca 25%.
     Terwijl de Westersewereld wordt verteld, dat er Miljoenen gevluchte Syriërs in Turkije worden opgevangen, op kosten van oa Nederland.
     Dus wat is een leugen en wat niet.

     0 likes
  • vrede op aarde,

   Precies, NAVO is ooit opgericht vanwege de koude oorlog om aangesloten landen te beschermen mocht een lidstaat aangevallen worden. Tegenwoordig valt de NAVO zelf lukraak aan waar nodig voor geopolitieke doeleinden. Het paard van Troje die ze de laatste paar decennia gebruikten zijn terroristen. En toen zaten er plotseling terroristen in landen waar ze toevallig een bussines as Usual op de planning hadden staan. Zo komen ze binnen.

   Dat de NAVO steeds groen licht krijgt om overal en alles maar (in te grijpen) zoals zij dat noemen, heeft van alles te maken met het feit dat landen die in de VN veiligheidsraad een stem mogen uitbrengen van te voren omgekocht worden. Door bijvoorbeeld schuldenvermindering te garanderen in ruil voor een ja stem. Veel landen die in de VN raad zitten hebben dan ook schulden waar ze nooit meer van af komen. Zo word het spel gespeeld. Het is, of daar ligt de macht van de privatenbankiers en multinationals.

   23 likes
 2. De druk op Iran zal worden opgevoerd door the USA en Israël de komende maanden. Het is slikken of stikken voor Iran. Iran zal moeten voldoen aan een aantal voorwaarden. Willen de Iraanse leiders niet aan deze voorwaarden voldoen dan zullen luchtaanvallen volgen. Er zijn al meer dan 125 militaire doelen in kaart gebracht. Iran is een terroristische staat wat moet buigen of barsten.

  5 likes
  • @René van Zalk,

   Ik citeer:

   “Iran is een terroristische staat wat moet buigen of barsten”

   Beste René, van wie heeft u deze wijsheid als ik vragen mag.

   En het is natuurlijk volkomen legaal dat Israël in een souvereine staat (Syrië) zonder toestemming van de democratisch gekozen president (Assad) bombardementen uitvoert op legereenheden van een land (Irak) welk door deze betreffende president is uitgenodigd om te helpen en de door de (o.a.) CIA betaalde huurlingen welke een regering omver willen gooien welke nogmaals democratisch gekozen is door de mensen in Syrië en willen vervangen door een andere regering welke meer een puppet wordt van Israël en de VS (en dit staat voor alle duidelijkheid in de juiste volgorde van de macht!!) om zodoende de “democratie”(hahahaha) te brengen naar het voorbeeld van de democratie in Irak!! Toch……

   Beste René, volgens mij, en dat meen ik echt, bent u nogal bevooroordeeld, geïndoctrineerd en adolaat van Israël en roeptoetert u zonder feitelijke zaken te kennen maar iets in de ruimte.

   Olie mijn beste, olie daar gaat het om en niet om “democratie” !

   En vwb Israël, leer eens uw geschiedenis iets beter alvorens u deze schurkenstaat de hemel in prijst!!

   27 likes
   • @ Gladiator.
    Vergeet in je overpeinzingen Hezbollah niet.
    Vlgs mij worden die ook van dukaten, voorzien uit een bepaalde hoek.
    En deze groep schiet ook wel eens een raketje af, richting een bepaalt land, ja toch.

    3 likes
    • @H.J.

     Nee beste,

     Hezbollah is niet in mijn interesse. Ik zal mijn werkelijke mening over Hezbollah of Assad, of Irak, of of of of maar niet geven want dit is tijdverspilling en oninteressant.

     Ik zal even heel erg duidelijk zijn, er is voor mij maar 1 absolute en mensonterende criminele schurkenstaat aanwezig in het Midden Oosten en dat is niemand minder dan Israël.

     Waarom ik dit vind. Nou, als ik dat moet uitleggen dan heb ik hier plaats te weinig om te schrijven echter als u de werkelijke waarheid over dat vieze vuile zionistisch moorddadige communistisch bolschewieken bolwerk wilt weten dan verwijs ik u wederom naar de 10 delige docu “Europa_The last Battle” en ik zeg u bij voorbaat reeds beste, we zitten er op dit moment midden in (the last battle bedoel ik dan)

     En mij moet u vooral niet geloven, indien uw Engels goed of redelijk is krijgt u alle antwoorden op uw vragen en nog veel meer op een presenteerblaadje.

     En ik hoor menigeen misschien al zeggen, mijn god, 10 delen en totaal bijna 16 of 18 uur, maar, ben nou eens eerlijk, hoe lang zit de gemiddelde “waarheidsvinder” dagelijks op het www te surfen en in dichte mist aan het kijken en door betonnen muren proberen te boren met een handboortje, juist ja.

     10 avonden en u weet wat echt erg, nee, vreselijk is!!

     Hezbollah……..hahahahahahahaha, dit kleuterschooltje is helemaal niets in vergelijking van wat u in bedoelde docu te zien en te horen krijgt.

     Denk indien u dit echt gaat doen, wat ik aanbeveel, aan het feit dat er verschrikkelijk gruwelijke beelden getoond gaan worden en dit is dan ook niets voor <18 en voor mensen met een zwak hart of een slechte gezondheid want met zekerheid zal uw bloeddruk gaan stijgen met 50%.

     Gegroet,

     Gladiator

     5 likes
     • @H.J.

      Beste,

      Gezien uw commentaar kan ik er wel van uitgaan dat u liever door onze waarheidsgetrouwe regeringspoppetjes en de MSM over nieuws en feiten ingelicht wilt worden ipv een tip van iemand die zich meer dan ernstig zorgen maakt over hetgeen zich nu op dit moment in Europa af aan het spelen is.

      Maar mij maakt het niets meer uit.

      Ik dwing niemand om naar me te luisteren maar dan ook straks niet klagen.

      Als u gewoon eens de moeite zou willen doen om bijv. deel 1 (klein uurtje) te bekijken dan denk ik dat ik niets meer hoef te zeggen.

      Daarbij denk ik dat u niet weet wat u is overkomen en dus wat u te wachten staat als we niets doen.

      Maar ik weet ook dat op de bank met een zak chips en een fles bier kijkende naar Netflix voor velen meer genoegdoening geeft.

      Dan nog snel het NOS Hoernaal en we zijn weer helemaal op de hoogte van het “nieuws”

      Yessss,

      Maar oké, ieder het zijne.

      Ik kan in elk geval zonder enig twijfel de gehele story over WOII naar de prullenmand verwijzen en u zeggen dat ik vele malen meer respect heb voor Adolf Hitler dan voor onze “bevrijders” en dit in ogenschouw nemende kan ik ook het smerige Israël verhaal in samenhang met Assad juist inschatten zonder afhankelijk te zijn van alle leugens welke het westen dagelijks via Tell Lie Vision de ether mee vervuild om zo de mensen die hier nog naar kijken te brainwashen en vooral DOM en onwetend te houden.

      Hier laat ik het maar bij.

      Veel succes verder.

      Gladiator

      6 likes
     • @Gladiator
      Mijn advies in deze hele discussie / materie is simpel.
      Ga nooit op een troon zitten, als andere u niet willen dienen.

      0 likes
   • Gladiator, een zionist zet israel altijd eerst. We weten we kunnen geen 2 goden aanbidden en de keuze schijnt vrij te zijn. Zionisten schijnen op een dwingende bedreigende manier altijd vals licht zodat je de weg kwijt raakt. Net als geert wilders en tommy robbinsonzijn israel allereerst aanhangers in nederlandse regegering, WAT DUIDELIJK NIET KAN. Ze veroorzaken onrust en restricties voor de kinderen en goede mensen, ook al zijn er veel schapen ze hoeven niet misleid te worden. Het treft geen eer om bewust alles op een narcistische manier te misleiden omdat je het kan. Het heeft niets gracieus, mooi, eerlijk etcetc niets meer.

    3 likes
    • Zionisme is een politieke stroming die net iets meer dan 100 jaar oud is.
     Daarvoor was men ook al bezig. Millennia. Sinds dat ze uit Babylon zijn verbannen.

     Zionisme is weliswaar een belangrijke, maar niet de enige. De Talmoed wordt net zo goed omarnd door het Judaïsme. (Komt van Judas!)

     1 likes
  • zo ook voor zionisten , die moeten weg , voor ze alles kapot maken. Het zijn demonen in mensen gedaantes.

   11 likes
 3. helemaal gelijk heeft hij ! weg met al die idioten die geilen op oorlog spelen op deze prachtige mooie planeet!
  die gore bende, geheten the deep state moeten allemaal afgeserveerd worden naar saturnus! daar hoort dat soort thuis, of mars.. nog beter
  weg ermee!
  het gaat ze dit keer NIET lukken zoals in Libie en andere landen waar ze de dienst uit denken te maken, en dat allemaal onder het mom dat er ” een democratie ” van die landen dient gemaakt te worden, nou me neus!
  het gaat allemaal om OLIE, PAPAVERBOLLEN EN GAS-LEIDINGEN en niet om vrede te kunnen laten plaats vinden!
  helemaal gek is deze wereld , het wordt steeds erger en we weten nog maar een snippertje van wat er allemaal echt aan de gong hangt!

  43 likes
 4. Israël trekt plannen voor aanval op Iraanse kerninstallaties weer uit de kast.
  Aanvallen op Iraanse doelwitten in Syrië worden reeds opgevoerd – VS en Israël stellen gezamenlijk hoge eisen: Iran moet het nucleaire programma compleet ontmantelen, geen ballistische raketten meer testen, steun aan wereldwijde terrorisme stoppen, en zich terugtrekken uit Syrië.

  2 likes
 5. John van Dokkumburg

  Wat Assad verteld is eenzijdige onzin en totale ondankbaarheid voor de humanitaire bijstand , ook door de USA geleverd , slechts dat wat de waarheid zal brengen dat is pas interessant voor de wereld, en als jullie het principieel willen houden , schaam je allemaal dan want Assad is dankzij een couppleging ten tijde van zijn vader , in Syrisch historische ontwikkeling gezien, met geweld aan de macht gekomen. Deze leider is net zo fout als de oppositie .. aldus moet er voor dit land maar één regel gelden , ben je gelieft door God dan mag je blijven , ben je fout en dus gehaat door God dan wacht je de hel .

  2 likes
  • @John van Dokkumburg,

   Ik citeer: “Assad is dankzij een couppleging ten tijde van zijn vader , in Syrisch historische ontwikkeling gezien, met geweld aan de macht gekomen”.

   Oh beste, u was erbij, of gaat u ervan uit dat u wat u is verteld door de westerse media op WAARHEID berust zonder met een onbevooroordeeld oor te luisteren naar die andere partij, te weten Assad.

   En ik kan u bij deze, indien u echt interesse heeft in de waarheid, al verzekeren dat u zich wellicht beide handen zult verbranden en niet zo’n beetje ook!!

   Daarbij is het eerste wat ik bijv. leerde toen ik mijn baan begon voor het rijk en mensen moest gaan verhoren ik er altijd rekening mee diende te houden dat misschien, heel misschien het mogelijk zou kunnen zijn dat een van de beide partijen zou liegen om ergens (boete, aanhouding of of of) onderuit te komen.

   En dat zelfs als hij gekleed zou zijn in een mooi zwart kostuum,toch.

   Of praat ik nu Grieks voor u.

   Laten we beginnen om niet meer klakkeloos te GELOVEN wat ons verteld wordt door onze heilanden welke zo lang de wereld al bewoond is en ze ons beheren op the farm, ze ons belogen hebben, anders zou de wereld er met grote zekerheid anders uitzien.

   Mijn God, mensen kunnen toch echt nog steeds vreselijk naïef zijn.
   Kijkt u indien u eens de echte waarheid wilt zien en aanhoren de 10 delige docu “Europa_The last Battle”

   Met zeer grote zekerheid zullen uw tenen hiervan gaan krullen. En 10 delen is veel, ik weet het maar in een eerder commentaar heb ik ook hier iets over geschreven.

   Maar u moet natuurlijk zelf weten wat u ermee doet.

   Toch gegroet,

   Gladiator

   4 likes
   • John van Dokkumburg

    Jammer maar uw betoog raakt kant noch wal , wou u beweren dat ik in leugens geloof ? Ik heb het persoonlijk mogen ervaren dat het leven op een misverstand berust , m.a.w. , mensen kunnen niet eens de waarheid spreken en doen zonder zichzelf te verloochenen . De wetenschap is eveneens niet hetzelfde als waarheidsbevinding zoals wetenschappers dat graag aan de leek verkopen , maar gebaseerd op dat wat zij verklaren en die conclusie in vergelijkbare situaties te kunnen toepassen . Waar ik het over oordeel heb , gaat het over het etherische trillings niveau . Hoe ijler deze is, hoe minder invloed het duistere waaronder de materie , invloed heeft op ons functioneren . Met andere woorden , dat wanneer u baas over u eigen huis bent geworden, u de baas werd over de materie . Conclusie , de Aarde is materie en daar leeft God niet meer van , maar u wel . Bestaande religie is niet waaruit ik de woorden opschrijf, maar uit de Geest ontvang ik mijn eigenliefde . Niks geen boekenwijsheid , ook niet uw wetenschappelijke WAARHEID , ach misschien blaast u die bazuin vol overtuiging maar zonder enig bewijs en bent u de naïeve gelovige , meer nog dan de gelovigen in God, die in elke vorm bestaat.

    0 likes
   • John van Dokkumburg

    O ja even terzijde voordat u uw hele betoog hier aan ophangt , om over na te denken , tegenwoordig is het niet moeilijk om de geschiedenis te herschrijven door 1 video programmeur … alsof die editor / persoon ineens de waarheid kende die er 50 jaar geleden ook al geweest moest zijn , onmogelijk dat dit 50 jaar geleden de werkelijkheid omtrent de Syrische coup die in alle gerespecteerde kranten stond, ook de Russische kranten waar u kennelijk zon fan van bent … in iedergeval… die deze feiten op één of andere manier zouden kunnen verdringen . Geschiedsvervalsing gebeurd al sinds iedereen maar wat kan spelen met de moderne techniek en het aan elkaar plakken van allemaal recente ontdekkingen .. echt , ik kan hier alleen maar om lachen .. ha ha , ze hebben ineens de echte waarheid ontdekt wat jaren lang verborgen werd gehouden … hou toch op , onzin is dat alles .

    God heeft geen zin om zichzelf steeds opnieuw voor uw onnadenkendheid op te offeren door zijn trilling tijdelijk te verlagen, temeer omdat u niet neutraal in het leven wenst of durft te staan, en zoals ik u inschat, kennelijk een voorkeur voor macho’s hebt ondanks wat ze aan misdaden tot nu toe het gebombardeeerde volk aangedaan hebben . Geen respect voor deze en minder belangrijke schandvlekken in onze maatschappij die zich vreselijk misdroegen. Leugenaars worden ontmaskerd hier en overal waar de Liefde niet mag komen !

    0 likes
   • John van Dokkumburg

    Overigens nog iets , de documentaire waarna u verwijst toont aan een sympathie voor het derde rijk . Hitler word in direct als een bevrijder aangeprezen en de joden (wederom ) tot het zwarte schaap , die schuld hebben aan bijvoorbeeld het vermoorden van Poolse militaire gevangenen (die op Stalin bevel uiteindelijk werden vermoord).

    0 likes
 6. gijs meulenmeesters

  Gladiator wat u verteld hierover heb ik ook een voorbeeld.
  Zoals u weet hebben we op school les gehad in geschiedenis.
  Ik spraak laatst een bejaarde Engelse man en deze had zich verdiept in de geschiedenis die wij geleerd hebben op school. Hij verschoot hiervan want in Engeland leerde ze het juist anders om.
  Dus de waarheid is altijd waar voor de gene die het volgens zijn zegge verteld.
  Maar ik zou wel eens willen weten hoe Amerika zou reageren als Poetin of Assad het niet eens zou zijn met de politiek in Amerika en dat dan Poetin en Assad het zelfde zou doen als Amerika nu doet.
  Ik ben het wel eens met jou visie
  groetjes Gijs Meulenmeesters

  2 likes
  • @gijs meulenmeesters,

   Thnx beste.

   En als u nu eens echt wilt weten hoe oorlogen gevoerd worden dan doe mij aub een plezier en download voor uzelf de docu waar ik het hierboven ook al over had.

   Kan nog wel meer hier over zeggen maar ik denk dat u nadat u rond de helft bent aangekomen u HUILT!!

   Ik zou u bijna willen smeken om te kijken echter wel 1 ding, deze docu is niet geschikt voor <18 jr en indien u hartproblemen of hoge bloeddruk heeft, dan kijk maar niet.

   En ja, zo vreselijk is het wat daar naar voren komt.

   Ik wist redelijk wat over WOII maar ik wist dus helemaal NIETS.

   Voelde me na elk deel steeds DOMMER worden en kreeg steeds meer het schaamrood op mijn gezicht.

   Mijn advies is echt, kijk aub.

   Gegroet,

   Gladiator

   0 likes
 7. Ondertussen is putin gewoon ook zn disneyscript aan het uitvoeren. Europa wordt voor de gek gehouden met al deze onzin en we betalen er netjes voor. De kinderen zijn de dupe.

  https://youtu.be/COR3yFERV5o

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

In Amerika is iets uitzonderlijks gebeurd, maar de grote media zwijgen als het graf

Verleden jaar werden op social media massaal ...

derde wereldoorlog

Er staat iets groots te gebeuren. En nee, het is niet de Derde Wereldoorlog

Na de Amerikaanse aanval op de Iraanse ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.