Buitenland

De Amerikanen moeten vertrekken, en op de één of andere manier zullen ze ook vertrekken. Assad deelt sneer uit

Help ons door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Syrische president Bashar al-Assad wil de controle terug over grondgebied dat in handen is van door de VS gesteunde milities.

Tijdens een interview met nieuwszender RT zei hij dat zijn regering bereid is te onderhandelen, maar de gebieden desnoods met aanvallen zal bevrijden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Amerikanen steunen de Syrische Democratische Strijdkrachten, die het noordoosten van het land in handen hebben. Daar zijn ook Amerikaanse militairen gelegerd.

Les geleerd

De Amerikaanse aanwezigheid is Assad een doorn in het oog. Hij riep Washington op de troepen terug te halen.

“De Amerikanen moeten vertrekken, en op de één of andere manier zullen ze ook vertrekken,” klonk het.

Assad verwees daarbij naar de Amerikaanse aanval in Irak. “Ze kwamen naar Irak zonder wettelijke basis en kijk wat er met ze is gebeurd,” zei hij. “Ze zouden hun les geleerd moeten hebben.”

Wat je zegt, ben je zelf

De Amerikaanse president Donald Trump noemde Assad eerder een ‘beest’. De Syrische leider reageerde in het interview op die uitspraak. “Wat je zegt, ben je zelf,” hield hij zijn ambtsgenoot voor.

Volgens Assad is een rechtstreekse confrontatie tussen Rusland en de VS in Syrië op het nippertje vermeden.

Paniek

De president herhaalde dat zijn regering geen aanslag uitvoerde op Douma. “De regering beschikt niet over chemische wapens en het is niet in ons belang om dergelijke aanvallen uit te voeren.”

Deze maand voerde Israël aanvallen uit op tientallen Iraanse militaire locaties in Syrië. Volgens Assad is dat een teken dat Israël in ‘paniek’ is nu ze in Syrië niet meer op hun ‘terroristenvrienden’ van IS en al-Nusra kunnen rekenen.

Bekijk het interview hieronder:

Foto: Барвенковский Wikimedia Commons

[RT, Belga]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René van Zalk
René van Zalk
5 jaren geleden

De druk op Iran zal worden opgevoerd door the USA en Israël de komende maanden. Het is slikken of stikken voor Iran. Iran zal moeten voldoen aan een aantal voorwaarden. Willen de Iraanse leiders niet aan deze voorwaarden voldoen dan zullen luchtaanvallen volgen. Er zijn al meer dan 125 militaire doelen in kaart gebracht. Iran is een terroristische staat wat moet buigen of barsten.

deze
deze
5 jaren geleden

helemaal gelijk heeft hij ! weg met al die idioten die geilen op oorlog spelen op deze prachtige mooie planeet!
die gore bende, geheten the deep state moeten allemaal afgeserveerd worden naar saturnus! daar hoort dat soort thuis, of mars.. nog beter
weg ermee!
het gaat ze dit keer NIET lukken zoals in Libie en andere landen waar ze de dienst uit denken te maken, en dat allemaal onder het mom dat er ” een democratie ” van die landen dient gemaakt te worden, nou me neus!
het gaat allemaal om OLIE, PAPAVERBOLLEN EN GAS-LEIDINGEN en niet om vrede te kunnen laten plaats vinden!
helemaal gek is deze wereld , het wordt steeds erger en we weten nog maar een snippertje van wat er allemaal echt aan de gong hangt!

vrede op aarde
vrede op aarde
5 jaren geleden

Ook NL moet vertrekken! Nooit geen kamer vragen over inzet Afghanistan, Syrië en Mali. Ter discussie stellen lidmaatschap NAVO als verdediging organisatie. F16 ’s doen weinig verdedigend werk in Syrië. Stuur alle vluchtelingen uit Syrië naar z.g. strijdende partijen: Frankrijk, VS en UK.

René van Zalk
René van Zalk
5 jaren geleden

Israël trekt plannen voor aanval op Iraanse kerninstallaties weer uit de kast.
Aanvallen op Iraanse doelwitten in Syrië worden reeds opgevoerd – VS en Israël stellen gezamenlijk hoge eisen: Iran moet het nucleaire programma compleet ontmantelen, geen ballistische raketten meer testen, steun aan wereldwijde terrorisme stoppen, en zich terugtrekken uit Syrië.

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x