Mens en Dier

Europarlementslid: ‘Waarom moeten politici zo nodig naar het WEF?’

Help ons door deze info met vrienden op je social media te delen!

Minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken heeft zich afgemeld voor een debat op 18 januari. De reden: hij is uitgenodigd voor het World Economic Forum van Klaus Schwab in Davos.

“Vanwege het World Economic Forum en verplichtingen met Zijne Majesteit de Koning zal ik helaas niet aanwezig kunnen zijn om in deze week dit debat te voeren,” schrijft Hoekstra in een brief aan Kamervoorzitter Vera Bergkamp. “Ik wil u verzoeken mij te verontschuldigen voor mijn afwezigheid.”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De minister oogst veel kritiek. “Waarom moeten politici zo nodig naar het WEF?” vraagt Europarlementariër Rob Roos (JA21). “Politici moeten zo goed mogelijk burgers in eigen land vertegenwoordigen.”

Zelden in het belang van de burgers

“Het WEF is een private instelling waar Big Business vooral hun toekomstige belangen en investeringen veiligstellen. Zelden is dat in het belang van de burgers,” merkt Roos op.

Hij voegt toe: “De relatie tussen de Nederlandse staat en deze particuliere club is niet alleen intensief, maar ook mistig. Een overzicht ontbreekt. Parlementaire verantwoording eveneens.”

Tenminste acht WEF-initiatieven

Het Europarlementslid verwijst naar een artikel van econoom Wouter Roorda, die 20 jaar in verschillende functies op Haagse ministeries heeft gewerkt. Roorda schrijft dat de banden tussen Nederlandse bewindslieden en het WEF al jaren intensief blijken. Bovendien zijn er op diverse terreinen samenwerkingsverbanden tussen de Nederlandse overheid en het WEF.

Nederland participeert in tenminste acht WEF-initiatieven, ontdekte de econoom.

Bij de vorige bijeenkomst van het WEF in Davos waren premier Rutte, ministers Kaag, Ollongren, Van Gennip en Schreinemacher, en staatssecretaris Heijnen aanwezig. Volgende maand zijn in ieder geval premier Rutte en minister Hoekstra van de partij.


4.9 111 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

148 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
1 jaar geleden

Wow! Dat zeg ik even tegen mijzelf, omdat ik precies 5 minuten geleden letterlijk mijn bed uit ben gerold. Normaal maakt mijn eigen klokje mij om 5 uur wakker, maar aangezien ik pas om half 2 in mijn bed lag, vond mijn klokje dat waarschijnlijk al te gek.

Dan over tot de orde van de dag:

Europarlementariër Rob Roos van JA21 heeft groot gelijk, dat hij dit wangedrag van onze zogenaamde politieke leiders aan de kaak stelt. Is JA21 niet die partij, waarvan de leden zich hebben afgesplitst van Forum voor Democratie? Zomaar een vraagje, want door de enorme hoeveelheid aan politieke partijen zie je af en toe door de bomen het bos niet meer.

Niet dat het veel zal helpen hoor, dat Rob Roos zich hierover uitspreekt. Het zou pas gaan helpen, als minimaal 50% van alle politici hier een duidelijk standpunt over zouden innemen. Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Anders gezegd: deze politieke leiders vegen hier hun elitaire kont mee af. Om het maar even NIET zo elitair te verwoorden.

De WEF trein met aan boord grimmige, kwaadaardige clowns dendert met een onverminderde vaart voort. Ogenschijnlijk door niemand in de weg gezeten.

Het is tekenend voor de (NOG) onbeperkte macht van die ongekozen club.

Het wachten is op een club, die MACHTIGER is en daar korte metten mee maakt.

vredesduif
vredesduif
1 jaar geleden

antwoord: omdat de staat geprivatiseerd is.

dna
dna
1 jaar geleden

Met zijne majesteit de koning.

2e wereld oorlog vergeten mensen. We hebben geen koningshuis die titel zijn ze kwijt. Sterker nog ze waren de nazi’s. Ik dacht dat je toen werd geëxecuteerd voor hoogverraad. Alles wat ze hebben vergaard en nog hebben dient teruggeven te worden aan alle Nederlanders behalve de verraders.

In naam der koning laat me niet lachen! Terrorist

dna
dna
1 jaar geleden

Alle wetten getekend door de kroon na de 2e oorlog zijn onrechtmatig zou ik denken.

Back to top button
148
0
We lezen graag je reactie!x