Mens en Dier

Rutte: geen uitzondering avondklok voor ziekenbezoek. ‘Schrijnende situatie’

Help mee door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De VVD van premie Rutte wil dat de avondklok wordt verlengd. VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff zei dat er ‘extra tikken nodig’ zijn nu er een ‘derde golf op komst is’ door de Britse variant. Kamerlid Wybren van Haga (FVD) vroeg premier Rutte of er een ontheffing van de avondklok is voor ziekenbezoek. “Die schijnt er niet te zijn en ik krijg daar heel veel mails over. Dat is een schrijnende situatie,” zei hij donderdag tijdens het coronadebat.

Op de vraag of iemand die met kanker in het ziekenhuis ligt na 21.00 uur bezoek mag ontvangen, antwoordde Rutte: “Als iemand op dat moment niet heel ernstig ziek is en tot overlijden dreigt te komen, denk ik van niet, want dan heb je te veel uitzonderingen op de avondklok. Maar niet omdat iemand in het ziekenhuis ligt en ernstig ziek is. Maar in de laatste fase mag het natuurlijk wel. Dat was zelfs in de eerste lockdown in de verpleeghuizen zo.”

Heel schrijnende situatie

Van Haga benadrukte dat het niet om de laatste fase gaat. “Het gaat erom dat iemand kanker heeft en in het ziekenhuis ligt. Kan diegene vrienden en familie op bezoek hebben na 21.00 uur?” Rutte: “Alleen als het heel ernstig is.”

“Dus dat kan niet?” vroeg Van Haga, die blijft strijden voor de burgers, maar steeds bot vangt. “Nee,” zei Rutte. “Ik vind het verschrikkelijk allemaal, maar dat is natuurlijk ook waarom ik de avondklok zo vreselijk vind.”

“Ja, dat zegt u iedere keer: het is verschrikkelijk. Maar het is toch een heel schrijnende situatie als iemand in het ziekenhuis ligt, kanker heeft en geen bezoek kan ontvangen na 21.00 uur?” vroeg het FVD-Kamerlid. Hij kondigde aan een motie te zullen indienen.

4.9 29 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
94 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
2 jaren geleden

Kunnen we stellen dat Rutte zo’n beetje de meest wereldvreemde MP is die we ooit hebben gehad? Het is geen toeval dat al deze ‘leiders’ zonder kinderen zijn.

Aramata
Aramata
2 jaren geleden

Het maakt die schijnheilige RAT helemaal niets uit!

cat
cat
2 jaren geleden

geen uitzonderingen zegt onze lachende pinokkio blijven doorhalen met onzinnegen maatregels

Paca
Paca
2 jaren geleden

De leugens van Rutte zijn onverdraagbaar inmiddels. Weg met die man.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

94
0
We lezen graag je reactie!x