Mens en Dier

Rutte: geen uitzondering avondklok voor ziekenbezoek. ‘Schrijnende situatie’

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De VVD van premie Rutte wil dat de avondklok wordt verlengd. VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff zei dat er ‘extra tikken nodig’ zijn nu er een ‘derde golf op komst is’ door de Britse variant. Kamerlid Wybren van Haga (FVD) vroeg premier Rutte of er een ontheffing van de avondklok is voor ziekenbezoek. “Die schijnt er niet te zijn en ik krijg daar heel veel mails over. Dat is een schrijnende situatie,” zei hij donderdag tijdens het coronadebat.

Op de vraag of iemand die met kanker in het ziekenhuis ligt na 21.00 uur bezoek mag ontvangen, antwoordde Rutte: “Als iemand op dat moment niet heel ernstig ziek is en tot overlijden dreigt te komen, denk ik van niet, want dan heb je te veel uitzonderingen op de avondklok. Maar niet omdat iemand in het ziekenhuis ligt en ernstig ziek is. Maar in de laatste fase mag het natuurlijk wel. Dat was zelfs in de eerste lockdown in de verpleeghuizen zo.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
Heel schrijnende situatie

Van Haga benadrukte dat het niet om de laatste fase gaat. “Het gaat erom dat iemand kanker heeft en in het ziekenhuis ligt. Kan diegene vrienden en familie op bezoek hebben na 21.00 uur?” Rutte: “Alleen als het heel ernstig is.”

“Dus dat kan niet?” vroeg Van Haga, die blijft strijden voor de burgers, maar steeds bot vangt. “Nee,” zei Rutte. “Ik vind het verschrikkelijk allemaal, maar dat is natuurlijk ook waarom ik de avondklok zo vreselijk vind.”

“Ja, dat zegt u iedere keer: het is verschrikkelijk. Maar het is toch een heel schrijnende situatie als iemand in het ziekenhuis ligt, kanker heeft en geen bezoek kan ontvangen na 21.00 uur?” vroeg het FVD-Kamerlid. Hij kondigde aan een motie te zullen indienen.

4.9 29 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

94 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
3 jaren geleden

Kunnen we stellen dat Rutte zo’n beetje de meest wereldvreemde MP is die we ooit hebben gehad? Het is geen toeval dat al deze ‘leiders’ zonder kinderen zijn.

Aramata
Aramata
3 jaren geleden

Het maakt die schijnheilige RAT helemaal niets uit!

cat
cat
3 jaren geleden

geen uitzonderingen zegt onze lachende pinokkio blijven doorhalen met onzinnegen maatregels

Paca
Paca
3 jaren geleden

De leugens van Rutte zijn onverdraagbaar inmiddels. Weg met die man.

Back to top button
94
0
We lezen graag je reactie!x