Homepagina » Financieel » De Europese Commissie is bezig met een groot project waar je nog nooit van hebt gehoord. Daar is een goede reden voor
De Europese Commissie is bezig met een groot project waar je nog nooit van hebt gehoord. Daar is een goede reden voor

De Europese Commissie is bezig met een groot project waar je nog nooit van hebt gehoord. Daar is een goede reden voor

De Kapitaalmarktunie is het grootste project van de Europese Commissie waar je nog nooit van hebt gehoord. Daar is een reden voor.

De lobby van Europese grootbanken kwam in 2015 voor het eerst met het idee van een Kapitaalmarktunie.

Deze maand kwam deze unie weer een stapje dichterbij dankzij een aantal aanbevelingen van een zogenoemde High Level Group, ingesteld door de ministers van Financiën van Duitsland, Frankrijk en… hoe kan het ook anders, Nederland.

Baantjescarrousel

Uit de aanbevelingen blijkt dat de regels waar de financiële sector zich aan moet houden tien jaar na de crisis nog altijd worden bepaald door de financiële sector zelf.

De Financial Times onthulde pas geleden dat de Kapitaalmarktunie is bedacht door Eurofi, een lobbyclub die schaduwconferenties organiseert voor ministers van Financiën.

Het is dan ook niet verrassend dat de leden van de High Level Group stuk voor stuk werkzaam zijn of waren in de financiële sector. Over baantjescarrousel gesproken.

Heel beangstigend

Hoogleraar Ewald Engelen zegt de ongekende politieke macht van de financiële sector tien jaar na de crisis heel beangstigend te vinden.

Onder meer ex-CDA-Kamerlid Corien Wortmann-Kool zit in de High Level Group.

Kassa

Zij is tevens bestuursvoorzitter van APG, de grootste pensioenuitvoerder van Nederland.

En wat staat er in de aanbevelingen van de High Level Group? De Europese markt moet worden opgetuigd voor kapitaalgedekte pensioenproducten.

Kassa dus voor APG.

[MO]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
TACP
TACP
1 jaar geleden

Sorry hoor maar dit is oud nieuws, maar mensen houden zich liever bezig met de afleidonderwerpen gestuwd door PVV, FvD en op links PVDD en GroenLinks.

TACP
TACP
Reactie op  TACP
1 jaar geleden

Nog even ter aanvulling.

Het is wat mij betreft een raadsel waarom de heer Engelen bij de PVDD zit. Aangezien de partij voor het Parijs akkoord is; en ook gewoon VN Agenda’s 21 en 2030 steunt, en laten we vooral niet vergeten dat de eet gewoontes die men (gedwongen) wilt opleggen exact hetzelfde zijn wat Nazi Duitsland hun inwoners op legde. Uiteraard at de Nazi top natuurlijk wel gewoon wat ze wilde.

Eelke Piers
Eelke Piers
1 jaar geleden

Mogelijk een leuk artikel maar wat houdt nu een Kapitaalmarktunie in?
Waarom wordt niet verteld waar het over gaat?

DE WAARHEID
DE WAARHEID
1 jaar geleden

“De Europese markt moet worden opgetuigd voor kapitaalgedekte pensioenproducten.”

Ohw? Wat moet ik hiervan inzien, het toekomstig bestemmingsplan van onze pensioenpotten, waar het geld tegen de plinten lagen te klotsen?

Janssen
Janssen
1 jaar geleden

De regels waar de financiële sector zich aan moet houden tien jaar na de crisis nog altijd worden bepaald door de financiële sector zelf. Het is hier geen IJsland, ik zie die Wouter Bos nog staan met die andere ” belangrijke ” omgevallen banken en een bijna failliet systeem verdedigen, in wezen stonden ze een LUCHTBEL weer hard te maken.

J@N
6 maanden geleden

Zoek eens op uitname wet, misschien gaan je ogen dan open, we krijgen nog van onze eigen regering nog een paar miljard!!!

x

Check Also

quarantaineplicht

Quarantaineplicht op 15 mei ingevoerd: ‘We gaan naar een hele nare verklikkersamenleving’

Op 15 mei wordt voor mensen die ...

soros

Poppenspelers Soros & Gates: schandaal rond gekochte rechters

Enkele dagen geleden oordeelde het Europees Hof ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

7
0
We lezen graag je reactie!x