Mens en Dier

Ze willen dat je insecten eet zonder dat jij het weet

Help anderen door deze informatie met vrienden op je socials te delen!

In 2019 heeft het bedrijf Cricket One bij de Europese Commissie een aanvraag ingediend om gedeeltelijk ontvet poeder verkregen uit de huiskrekel als nieuw voedingsmiddel in de Europese Unie in de handel te brengen.

Het gaat om ontvet poeder uit de huiskrekel in meergranenbrood en -broodjes, crackers en soepstengels, graanrepen, droge voormengsels voor gebakken producten, koekjes, droge gevulde en niet-gevulde producten op basis van pasta, sauzen, verwerkte aardappelproducten, gerechten op basis van peulvruchten of groenten, pizza’s, producten op basis van pasta, weipoeder, vleesvervangers, soepen en geconcentreerde soepen of soeppoeders, snacks op basis van maïsmeel, bierachtige dranken, chocoladesnoepgoed, noten en oliehoudende zaden en andere snacks dan chips en vleesbereidingen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Op 8 juli 2020 heeft de Commissie de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) verzocht om gedeeltelijk ontvet poeder verkregen uit de huiskrekel als nieuw voedingsmiddel te beoordelen.

Veilig

Op 23 maart 2022 heeft de EFSA in haar wetenschappelijk advies geconcludeerd dat gedeeltelijk ontvet poeder verkregen uit de huiskrekel onder de voorgestelde gebruiksvoorwaarden en bij de voorgestelde gebruiksconcentraties veilig is.

Wel werd een verband tussen het eten van de huiskrekel en een aantal anafylactische reacties aangetoond. De EFSA heeft geconcludeerd dat de consumptie van dit nieuwe voedingsmiddel sensibilisatie voor eiwitten van de huiskrekel kan veroorzaken.

Daarnaast kan gedeeltelijk ontvet poeder verkregen uit de huiskrekel mogelijk allergische reacties veroorzaken bij mensen die allergisch zijn voor schaaldieren, weekdieren en huismijten.

Vijf jaar

De Commissie heeft alle ingediende informatie beoordeeld en geconcludeerd dat het bedrijf voor een periode van vijf jaar gedeeltelijk ontvet poeder verkregen uit de huiskrekel in de Europese Unie in de handel mag brengen.

Vanaf dinsdag 24 januari mag het nieuwe voedingsmiddel in de handel worden gebracht. Commentator Eva Vlaardingerbroek constateert: “Ze willen dat je insecten eet zonder dat jij het weet.”


4.8 97 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

246 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mikkie
Mikkie
1 jaar geleden

Let op welk E nr dit poeder gaat krijgen!

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Hou op met die vuiligheid in ons eten te pleuren, ik start dit voorjaar met eigen voedselproduktie, loop naar de verdommenis met al je rotzooi!

Ster
Ster
1 jaar geleden

Wie hebben dat goedgekeurd? Voor mij mogen deze personen op gepakt worden en berecht.

Jojo
Jojo
1 jaar geleden

Nou da’s zo’n beetje alles! kijken wat de mensen doen! gaan ze ermee in of niet! ik op zeker niet.

Back to top button
246
0
We lezen graag je reactie!x