Mens en Dier

Ze willen dat je insecten eet zonder dat jij het weet

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!

In 2019 heeft het bedrijf Cricket One bij de Europese Commissie een aanvraag ingediend om gedeeltelijk ontvet poeder verkregen uit de huiskrekel als nieuw voedingsmiddel in de Europese Unie in de handel te brengen.

Het gaat om ontvet poeder uit de huiskrekel in meergranenbrood en -broodjes, crackers en soepstengels, graanrepen, droge voormengsels voor gebakken producten, koekjes, droge gevulde en niet-gevulde producten op basis van pasta, sauzen, verwerkte aardappelproducten, gerechten op basis van peulvruchten of groenten, pizza’s, producten op basis van pasta, weipoeder, vleesvervangers, soepen en geconcentreerde soepen of soeppoeders, snacks op basis van maïsmeel, bierachtige dranken, chocoladesnoepgoed, noten en oliehoudende zaden en andere snacks dan chips en vleesbereidingen.

Op 8 juli 2020 heeft de Commissie de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) verzocht om gedeeltelijk ontvet poeder verkregen uit de huiskrekel als nieuw voedingsmiddel te beoordelen.

Veilig

Op 23 maart 2022 heeft de EFSA in haar wetenschappelijk advies geconcludeerd dat gedeeltelijk ontvet poeder verkregen uit de huiskrekel onder de voorgestelde gebruiksvoorwaarden en bij de voorgestelde gebruiksconcentraties veilig is.

Wel werd een verband tussen het eten van de huiskrekel en een aantal anafylactische reacties aangetoond. De EFSA heeft geconcludeerd dat de consumptie van dit nieuwe voedingsmiddel sensibilisatie voor eiwitten van de huiskrekel kan veroorzaken.

Daarnaast kan gedeeltelijk ontvet poeder verkregen uit de huiskrekel mogelijk allergische reacties veroorzaken bij mensen die allergisch zijn voor schaaldieren, weekdieren en huismijten.

Vijf jaar

De Commissie heeft alle ingediende informatie beoordeeld en geconcludeerd dat het bedrijf voor een periode van vijf jaar gedeeltelijk ontvet poeder verkregen uit de huiskrekel in de Europese Unie in de handel mag brengen.

Vanaf dinsdag 24 januari mag het nieuwe voedingsmiddel in de handel worden gebracht. Commentator Eva Vlaardingerbroek constateert: “Ze willen dat je insecten eet zonder dat jij het weet.”


4.8 96 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
248 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mikkie
Mikkie
14 dagen geleden

Let op welk E nr dit poeder gaat krijgen!

Victor Hugo
Victor Hugo
14 dagen geleden

Hou op met die vuiligheid in ons eten te pleuren, ik start dit voorjaar met eigen voedselproduktie, loop naar de verdommenis met al je rotzooi!

Ster
Ster
14 dagen geleden

Wie hebben dat goedgekeurd? Voor mij mogen deze personen op gepakt worden en berecht.

Jojo
Jojo
14 dagen geleden

Nou da’s zo’n beetje alles! kijken wat de mensen doen! gaan ze ermee in of niet! ik op zeker niet.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

248
0
We lezen graag je reactie!x