Universum

Eerste beelden van staart zonnestelsel (video)

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Met een ruimtesonde is voor het eerst de staart van ons eigen zonnestelsel waargenomen. De IBEX-sonde heeft de zogeheten heliostaart in kaart gebracht, iets wat voorheen onmogelijk was.

Het zonnestelsel kan worden vergeleken met een meteoor die door de atmosfeer van de aarde reist.

Wetenschappers beschrijven de heliostaart in The Astrophysical Journal. De staart van ons zonnestelsel kon bijna worden gezien toen Pioneer 10 in 1983 een bezoek bracht aan Neptunus. Twintig jaar later, toen de ruimtesonde de staart bereikte, bleek dat communicatie met Pioneer 10 niet meer mogelijk was.

De IBEX-sonde maakt gebieden in de ruimte zichtbaar door neutrale deeltjes aan de rand van de heliosfeer te meten. Aan de hand van deze neutrale atomen kan IBEX structuren zien die zich op grote afstand bevinden.

Onderzoekers gebruiken de kaart die IBEX heeft gemaakt om meer te weten te komen over de geladen deeltjes in de heliostaart en de zonnewind die ontsnapt van het oppervlak van de zon.

“De staart is onze voetafdruk op het sterrenstelsel en het is interessant dat we de structuur ervan nu leren begrijpen,” zei professor Eric Christian van het Goddard Space Flight Center in Greenbelt in de staat Maryland. “De volgende stap is dat we deze waarnemingen toevoegen aan onze modellen om de heliosfeer pas echt te kunnen leren begrijpen.”

Bron: Space.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Iris
Iris
9 jaren geleden

Save the world .
Don’t do this things !

kim
kim
9 jaren geleden

Dus dáár zijn al die triljoenen heen gegaan onderoek van een staart

Dr Why
Dr Why
9 jaren geleden

[quote name=”kim”]Dus dáár zijn al die triljoenen heen gegaan onderoek van een staart[/quote]

nee, die gaan naar politici, legers en bewapening, banken, topmanagers, voetballers, sterren (uit oh, oh cherso bijvoorbeeld) en consoorten. De aalmoezen die nasa en andere wetenschappers krijgen zijn oged besteed. Alles wat we leren over ons universum komt vroeg of laat van pas.

Dat is misschien moeilijk om te begrijpen voor een volk waar brood en spelen het enige is dat belangrijk is… Iets wat de romeinen en zelfs de grieken voor hen al heel goed wisten. Hou ze dom, dan zijn ze makkelijker te controleren.

Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Haha grappig, maar van wie komen die beelden? Zeker niet van wat hun benoemen of hebben ze inmiddels dikke vriendjes gemaakt met ET die de foto’s en beelden overhandigt heeft.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

15
0
We lezen graag je reactie!x