Universum

Eerste beelden van staart zonnestelsel (video)

Help anderen door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Met een ruimtesonde is voor het eerst de staart van ons eigen zonnestelsel waargenomen. De IBEX-sonde heeft de zogeheten heliostaart in kaart gebracht, iets wat voorheen onmogelijk was.

Het zonnestelsel kan worden vergeleken met een meteoor die door de atmosfeer van de aarde reist.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Wetenschappers beschrijven de heliostaart in The Astrophysical Journal. De staart van ons zonnestelsel kon bijna worden gezien toen Pioneer 10 in 1983 een bezoek bracht aan Neptunus. Twintig jaar later, toen de ruimtesonde de staart bereikte, bleek dat communicatie met Pioneer 10 niet meer mogelijk was.

De IBEX-sonde maakt gebieden in de ruimte zichtbaar door neutrale deeltjes aan de rand van de heliosfeer te meten. Aan de hand van deze neutrale atomen kan IBEX structuren zien die zich op grote afstand bevinden.

Onderzoekers gebruiken de kaart die IBEX heeft gemaakt om meer te weten te komen over de geladen deeltjes in de heliostaart en de zonnewind die ontsnapt van het oppervlak van de zon.

“De staart is onze voetafdruk op het sterrenstelsel en het is interessant dat we de structuur ervan nu leren begrijpen,” zei professor Eric Christian van het Goddard Space Flight Center in Greenbelt in de staat Maryland. “De volgende stap is dat we deze waarnemingen toevoegen aan onze modellen om de heliosfeer pas echt te kunnen leren begrijpen.”

Bron: Space.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Iris
Iris
10 jaren geleden

Save the world .
Don’t do this things !

kim
kim
10 jaren geleden

Dus dáár zijn al die triljoenen heen gegaan onderoek van een staart

Dr Why
Dr Why
10 jaren geleden

[quote name=”kim”]Dus dáár zijn al die triljoenen heen gegaan onderoek van een staart[/quote]

nee, die gaan naar politici, legers en bewapening, banken, topmanagers, voetballers, sterren (uit oh, oh cherso bijvoorbeeld) en consoorten. De aalmoezen die nasa en andere wetenschappers krijgen zijn oged besteed. Alles wat we leren over ons universum komt vroeg of laat van pas.

Dat is misschien moeilijk om te begrijpen voor een volk waar brood en spelen het enige is dat belangrijk is… Iets wat de romeinen en zelfs de grieken voor hen al heel goed wisten. Hou ze dom, dan zijn ze makkelijker te controleren.

Pascal
Pascal
10 jaren geleden

Haha grappig, maar van wie komen die beelden? Zeker niet van wat hun benoemen of hebben ze inmiddels dikke vriendjes gemaakt met ET die de foto’s en beelden overhandigt heeft.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x