CoronaBuitenland

Europese Commissie wil coronareispas met JAAR verlengen: ‘Bizar én onnodig’

Help mee door deze informatie met vrienden op je social media te delen!

De Europese Commissie wil vrij reizen in de EU met een digitaal coronacertificaat, oftewel de coronareispas, verlengen tot 1 juli 2023. Met zo’n certificaat kun je bewijzen dat je volledig gevaccineerd bent, hersteld of een recente negatieve PCR-test hebt.

Het certificaat is bedoeld om het reizen binnen de EU voor EU-burgers te ‘vergemakkelijken’. Sinds begin deze maand heeft het een geldigheidsduur van 270 dagen.

In ieder geval niet dít coronabeleid

Er wordt kritisch gereageerd op de plannen. “Let wel: dit zou dus een Europese/internationale QR-code voor nog minstens een jaar betekenen – de opmaat naar een digital ID op EU-niveau. Weg met die QR-code op nationaal en internationaal niveau en géén digital ID,” twittert jurist en filosoof Raisa Blommestijn.

“Brussel wil. Brussel wil. Brussel wil. Wat wil twee derde van de Nederlanders? In ieder geval niet dít coronabeleid!” schrijft PVV-Kamerlid Fleur Agema.

Jurist Kim Boon voegt toe: “Waarom zou je een ‘coronareispas’ met een jaar verlengen als nu al blijkt dat omikron ervoor zorgt dat die pas in de praktijk niks waard is. Daarnaast is omikron waarschijnlijk het einde van de pandemie. Verlengen is bizar én onnodig.”

Lazer op, EU

“Dat willen wij niet. De EU blaast zichzelf op,” reageert auteur en spreker Hans van Tellingen. Freelance journalist Arno Wellens spreekt van een salamitactiek: “Het deze zomer weghalen was nooit de bedoeling. Elke maand een beetje rekken.”

Journalist Lucas Hartong trekt van leer: “Excusez le mot, maar: lazer op, EU!”

4.9 93 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
140 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
11 maanden geleden

DIT betekent in concreto voor mijn man en mij EN miljoenen anderen, géén reisjes meer naar “het buitenland”.

Was het niet ooit de bedoeling van de EU om reizen binnen Europa “gemakkelijker” te maken?

Ik heb de tijd nog meegemaakt, dat je in ieder Europees land een andere muntsoort nodig had. Dan ging je, vóórdat je op reis ging, eerst langs de bank om geld te wisselen.

NU zit je dus opgesloten in je eigen land.

Voor mijn man en mij is het inmiddels bijna twee jaar geleden, dat wij over onze landsgrenzen zijn geweest.

Twee maanden in het heerlijke Portugal overwinteren. IEDERE dag (op een paar dagen na) de ZON zien.

Hier ben je blij als je op een dag sowieso de zon nog mag aanschouwen.

Je hoeft bepaald geen Einstein te zijn om te begrijpen waarom die coronareispas een jaar verlengd wordt.

Wij MOETEN en wij ZULLEN allemaal digitale slaven worden van het clubje World Economic Forum.

En nu is het dus zaak om onze rug recht te houden. Wij zijn met z’n allen al zó ver gekomen, dat wij nu toch niet gaan breken?

En het ergste is ook nog eens, dat er heel veel kinderen zéér waarschijnlijk gedwongen zullen worden om die prik te halen, WANT veel ouders moeten met alle geweld op vakantie naar het buitenland.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
11 maanden geleden

Dat Nazi-Hoofdkwartier in Brussel wil dat COVID-1984-Totale-Controle-Vaxxi-Nazi-Paspoort helemaal niet met een jaar verlengen….ze willen dat RFID-Chip-Oormerk hélémáál Nóóit meer afschaffen….Heerlijk toch die Verenigde Staten van Europa…wat een ongelofelijke Vrijheid in das Viertes Reich, vrij reizen Zonder Paspoort was ons beloofd toch?….Hoe eerder een Nexit hoe beter….iedereen lekker weer gewoon ouderwets naar Zandvoort aan zee…dan verdienen ze maar hélémáál niks daar in Zuid-Frankrijk of Italië aan al die Nederlandse Toeristen…Kijkrn hoe lang het duurt voordat Italië & Spanje financieel kapot zijn door gebrek aan inkomsten….Ik heb overigens die hele COVID-1984-Periode gewoon door héél Europa kunnen reizen Zonder ooit ook maar één zo’n Achterlijke PCR-Test te doen of me te laten inspuiten met Experimentele mRNA-Gentherapie-Nood-Vaxxi-Nazis….Onbemande Grensovergangen & Bergpassen zijn ideaal….Maar ook bij Bemande Grensovergangen hebben ze mij persoonlijk nog nooit naar die Onzin gevraagd….dus is het uiteindelijk niet allemaal illusie?

sterk
sterk
11 maanden geleden

Tja als je meedoet aan deze gekte dan vraag men er ook om. Stop alle met deze gekte en het is gedaan vandaag nog.

H.J.
H.J.
11 maanden geleden

RUTTUP.
NEXIT.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

140
0
We lezen graag je reactie!x