Homepagina » Buitenaards » Zoektocht naar intelligente aliens bij bizarre ster begonnen
Zoektocht naar intelligente aliens bij bizarre ster begonnen

Zoektocht naar intelligente aliens bij bizarre ster begonnen

Astronomen zijn begonnen met het zoeken van tekenen van leven in een mysterieus zonnestelsel dat mogelijk een ‘buitenaardse megastructuur’ herbergt. Ze hebben de Allen Telescope Array (ATA) op KIC 8462852 gericht, een ster op 1500 lichtjaar van de aarde.

Bij de ster is er geen peil op te trekken wanneer de ster helder is en wanneer niet. En dat is bij álle andere sterren die we tot nu toe hebben ontdekt wel het geval. Het probleem bij KIC 8462852 is dat er geen enkel patroon te ontdekken is.

Wetenschappers kunnen geen eenduidige verklaring bedenken voor het vreemde gedrag van de ster en dus blijven alle opties open. De Kepler-telescoop heeft geregistreerd dat de ster zo nu en dan 22 procent in helderheid afneemt. Dat zou betekenen dat er iets gigantisch tussen de ster en Kepler hangt.

Buitenaardse beschaving

De meeste wetenschappers vermoeden dat de dip kan worden verklaard door een zwerm kometen. Sommige astronomen zeggen dat het signaal dat Kepler oppikte wordt veroorzaakt door enorme structuren die zijn gebouwd door een buitenaardse beschaving.

Sterrenkundigen testen de theorie over aliens nu door radiogolven te meten rond de planeet. Als ze activiteit meten, kan dat duiden op buitenaards leven dat contact legt met elkaar.

Monument

De methode die SETI hanteert is echter omstreden in de wetenschap. Als er geen radiogolven worden opgevangen, hoeft dat niet per se te betekenen dat er geen buitenaards leven is. Misschien communiceren die aliens namelijk wel op een hele andere manier. Of misschien is de beschaving inmiddels uitgestorven en is de vreemde megastructuur achtergebleven als een soort monument.

Tot er een verklaring is gevonden wordt de buitenaardse hypothese nog steeds overwogen, zelfs als de ATA en andere instrumenten geen signalen opvangen. Als er geen tekenen van leven worden gevonden, betekent dat niet automatisch dat KIC 8462852 een levenloos stelsel is.

[Space]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
x

Check Also

ufo

UFO-hype: ‘We zeggen letterlijk tegen jullie dat aliens bestaan. Het kan niemand wat schelen’

Het Pentagon heeft videobeelden vrijgegeven van drie ...

ruimtesignaal

Harvard-prof: Dit ruimtesignaal is mogelijk van een buitenaardse beschaving

Eerder deze maand kondigden Canadese onderzoekers aan ...

>