Homepagina » Buitenaards » Zoektocht naar intelligente aliens bij bizarre ster begonnen
Zoektocht naar intelligente aliens bij bizarre ster begonnen

Zoektocht naar intelligente aliens bij bizarre ster begonnen

Astronomen zijn begonnen met het zoeken van tekenen van leven in een mysterieus zonnestelsel dat mogelijk een ‘buitenaardse megastructuur’ herbergt. Ze hebben de Allen Telescope Array (ATA) op KIC 8462852 gericht, een ster op 1500 lichtjaar van de aarde.

Bij de ster is er geen peil op te trekken wanneer de ster helder is en wanneer niet. En dat is bij álle andere sterren die we tot nu toe hebben ontdekt wel het geval. Het probleem bij KIC 8462852 is dat er geen enkel patroon te ontdekken is.

Wetenschappers kunnen geen eenduidige verklaring bedenken voor het vreemde gedrag van de ster en dus blijven alle opties open. De Kepler-telescoop heeft geregistreerd dat de ster zo nu en dan 22 procent in helderheid afneemt. Dat zou betekenen dat er iets gigantisch tussen de ster en Kepler hangt.

Buitenaardse beschaving

De meeste wetenschappers vermoeden dat de dip kan worden verklaard door een zwerm kometen. Sommige astronomen zeggen dat het signaal dat Kepler oppikte wordt veroorzaakt door enorme structuren die zijn gebouwd door een buitenaardse beschaving.

Sterrenkundigen testen de theorie over aliens nu door radiogolven te meten rond de planeet. Als ze activiteit meten, kan dat duiden op buitenaards leven dat contact legt met elkaar.

Monument

De methode die SETI hanteert is echter omstreden in de wetenschap. Als er geen radiogolven worden opgevangen, hoeft dat niet per se te betekenen dat er geen buitenaards leven is. Misschien communiceren die aliens namelijk wel op een hele andere manier. Of misschien is de beschaving inmiddels uitgestorven en is de vreemde megastructuur achtergebleven als een soort monument.

Tot er een verklaring is gevonden wordt de buitenaardse hypothese nog steeds overwogen, zelfs als de ATA en andere instrumenten geen signalen opvangen. Als er geen tekenen van leven worden gevonden, betekent dat niet automatisch dat KIC 8462852 een levenloos stelsel is.

[Space]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

trump

Trump: ‘Wat ik weet over aliens en Roswell? Het is heel interessant’

Donald Trump jr. vroeg zijn vader in ...

studie

Studie: Melkweg huisvest meer dan 30 actieve buitenaardse beschavingen

Er kunnen meer dan 30 buitenaardse beschavingen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x