Buitenland

‘Europese leiders veranderen eurozone in bananenrepubliek’

Help door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is bekend dat leider van de Britse Onafhankelijkheidspartij Nigel Farage geen fan is van een verenigd Europa.

Farage verwierf zijn reputatie als dwarse Europarlementariër vooral door zijn aanvallen op EU-president Herman Van Rompuy, die door hem een kleurloos en saai figuur werd genoemd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

De Brit maakt zich nu druk over een campagne die de Europese Unie is begonnen om het eigen blazoen op te poetsen. Volgens Farage hoopt Europa gemaakte fouten goed te praten door op grote schaal belastinggeld in te zetten.

De Europese leiders maken van de eurozone een soort bananenrepubliek, aldus Farage. De vergelijking met het Zimbabwe onder Mugabe is al snel gemaakt.

Nigel Farage noemt de huidige generatie politici de gevaarlijkste mensen die de afgelopen 70 jaar in Europa hebben rondgelopen. Alles wat ze in Europa hebben gedaan, zo betoogt hij, is zonder inspraak van de burgers gebeurd.

Bron: Knack.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Paquita
Paquita
11 jaren geleden

“Nigel Fagarage noemt de huidige generatie politici de gevaarlijkste mensen …”.
Ja en nee. Ik woon in Spanje en het is beangstigend om te zien hoe ultra rechts momenteel probeert meer macht te grijpen (de PP, Partido Popular, regerende partij = rechts en ultrarechts bijeen). Maar om de Eurozone te vergelijken met het Zimbabwe onder Mugabe …. Een ding is zeker: De huidige situatie begint verdacht veel te lijken op de periode vlak voor de Tweede Wereldoorlog. En dat is geen grapje.

so what?
so what?
11 jaren geleden

Tsja…. als je zelf je brood verdient door flink tekeer te gaan en popie oneliners te verzinnen, dan vind je iemand die gewoon zo goed mogelijk zn werk doet al snel een saai en kleurloos figuur.
Maar wat is het voordeel voor de europese burger van een kleurrijk figuur? Meer vermaak wellicht, sappiger verslagen uit Brussel?
Persoonlijk heb ik liever iemand die zn energie in zn werk steekt in plaats van in PR en het zichzelf zo zichtbaar mogelijk maken.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
11 jaren geleden

Nederland was met een elite van VOC-mentaliteit al een bananenrepubliek.
Dat was al zover doorgedrongen dat vrijwel niemand het besefte. Tot nu.
Nu in deze tijd, met dit landsbestuur, nu is weer duidelijk dat regenten zich wentelen in de welvaart, terwijl de ouderen en gehandicapten aan het verkommeren gaan.

ijsbeer1961
ijsbeer1961
11 jaren geleden

Nigel Farage lijkt mij een scherpzinnig politicus die heel goed door heeft dat de EU onderdeel moet gaan uitmaken van de New World Order. Zoals we allemaal hebben kunnen zien gaat het in sneltrein vaart die richting op.

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x