Homepagina » Gezondheid » Document Amerikaanse medicijnwaakhond onthult ‘dat vaccins autisme kunnen veroorzaken’
Document Amerikaanse medicijnwaakhond onthult dat vaccins autisme kunnen veroorzaken

Document Amerikaanse medicijnwaakhond onthult ‘dat vaccins autisme kunnen veroorzaken’

Oprichter van Natural News Mike Adams is op de website van de Amerikaanse medicijnwaakhond FDA op een document gestuit waaruit zou blijken dat vaccins autisme kunnen veroorzaken.

Het gaat om een bijsluiter uit 2005 van het vaccin Tripedia. In de bijsluiter valt te lezen dat het vaccin een aantal bijwerkingen kan hebben, waaronder de ziekte van Werlhof, wiegendood, een anafylactische reactie, cellulitis, autisme, kramp, encefalopathie, hypotonie, neuropathie, slaperigheid en ademstilstand.

Het document is hier te vinden. Als de FDA het verwijdert, kan hier een kopie worden gevonden.

Adams merkt op dat eenieder die zich durft uit te spreken over vaccinaties wordt gecensureerd of geïntimideerd. “Vaccins veroorzaken in veel gevallen de aandoening die ze juist zouden genezen,” stelt hij. “Dit is de reden waarom er vaak gevaccineerde kinderen besmet raken tijdens uitbraken.”

“Vaccins zijn er niet om ziektes te voorkomen, maar om meer vaccins te kunnen verkopen,” gaat hij verder. “Hoe meer vaccins niet werken, hoe meer ziektes ze verspreiden, hoe meer paniek er zal zijn in de media en hoe meer ouders hun kinderen zullen laten vaccineren. Het is niet meer dan een marketingtruc. Het heeft niets met wetenschap te maken.”

Bekijk de video over het document hieronder:

[Natural News]


Vind je dit artikel belangrijk? Deel het dan met je vrienden op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. “een document gestuit waaruit zou blijken dat vaccins autisme kunnen veroorzaken.”

  Nee, dat is hij niet; en aangezien hij na zoveel jaar best zou moeten weten hoe een bijsluiter te lezen vind ik dit ook hoogst misleidend. Waarom leest hij niet even de zin die daar aan het einde staat luid en duidelijk voor:

  “Because these events are reported voluntarily from a population of uncertain size, it is not always possible to reliably estimate their frequencies or to establish a causal relationship to components of Tripedia vaccine.”

  Oftewel; al deze zaken (waaronder dus ook autisme) zijn opgetreden na toediening van het vaccin. Er is echter niets te zeggen of het door het vaccin is gekomen! Een zeer groot verschil.

  Het is van hetzelfde niveau om te beweren dat wanneer iemand na het drinken van een kopje groene thee onder een rode auto komt dit door het kopje groene thee komt…

  9 likes
  • Zeker goed om die context te lezen. Hoewel die ook behoorlijk onwetenschappelijk is.
   Mijn vertaling:
   ‘Het is niet altijd mogelijk om betrouwbaar vast te stellen hoe vaak deze aandoening voorkomen, OF een causaal verband aan te tonen met COMPONENTEN van het Tripedia vaccin.’

   ‘Niet altijd’? – Soms wel dan?
   Waarom eigenlijk niet? Omdat mensen het niet melden als bijwerking? Of gewoon niet weten dat het een mogelijke bijwerking kan zijn?
   Best vaag. Waarom vermelden ze het dan eigenlijk?

   3 likes
   • ” ‘Niet altijd’? – Soms wel dan? ”

    Ja, als je in het document kijkt bij “ADVERSE REACTIONS” vanaf pagina 6 dan kan je lezen welke bekende bijwerkingen dit vaccin heeft. Dit zijn meestal bijwerkingen die al tijdens onderzoek, voordat het vaccin op de markt komt, bekend zijn geworden.

    Wat betreft de andere vragen:
    De lijst waar autisme in wordt vermeld zijn alle bijwerkingen die zijn gemeld nadat het vaccin in gebruik is genomen (“post-approval use”) . Dit zijn inderdaad meldingen van mensen of artsen zelf. In Amerika gaat dat via het Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS https://vaers.hhs.gov/index ); in Nederland over het algemeen via het Lareb ( http://www.lareb.nl/ )

    Het is dus inderdaad zo dat als mensen bijwerkingen niet melden ze inderdaad niet snel zullen worden opgemerkt. Dit zorgt dan ook voor de “voorzichtigheid” in de tekst die ik aanhaalde. Autisme komt dus in dat lijstje voor omdat het gemeld is en het is in principe verplicht om al deze meldingen te noemen. Echter is de onzekerheid simpelweg te groot om er iets zinnigs over te zeggen, bijvoorbeeld:

    Stel dat 1 miljoen mensen dit vaccin hebben gekregen en 2 mensen hebben gerapporteerd dat ze na toediening een zere teen kregen. Inderdaad kan het zo zijn dat er 10 andere mensen ook een zere teen hebben gekregen, maar dit niet hebben gemeld. Dit is natuurlijk met geen mogelijkheid af te leiden uit het aantal meldingen wat wel gedaan is.

    Daarnaast is 2 op 1 miljoen natuurlijk 2 teveel, maar het is gewoon erg lastig om hier een causaal verband in te onderzoeken. Aan de andere kant is het ook zo dat wanneer een melding zo weinig voorkomt het ook onwaarschijnlijker wordt dat deze door het vaccin is veroorzaakt.

    Alles ligt natuurlijk nog een stuk gecompliceerder (bijvoorbeeld dat er bij bepaalde batches van een vaccin iets is misgegaan welke bijwerkingen veroorzaakt), maar dan wordt het helemaal zo’n lap tekst.

    4 likes
 2. Er zijn geen dingen waar ik meer spijt van heb dan dat ik mijn kinderen in mijn onwetendheid destijds braaf heb laten vaccineren. Tot mijn nog grotere spijt is dat ook niet zonder nadelige gevolgen gebleven.
  Helaas heb ik in ons geval geen referentiekader met een situatie zonder de vaccins, maar alles wat er nu onthuld wordt over vaccins spreekt boekdelen en wordt nog steeds halsstarrig ontkend door de verantwoordige maffiosi.

  7 likes
 3. Mike Addams, oh ja, die kerel die zo schathemeltje rijk is geworden met zijn hoaxwebsite….

  7 likes
 4. Vraag en antwoord…
  Wat doen we precies als we vaccineren?
  Wat zit er in een vaccin?
  Waarom zitten die stoffen er eigenlijk in?
  Hoe wordt een vaccin gemaakt?

  http://vaccinvrij.nl/hoofdstuk-3/

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

de jonge

De Jonge bombardeert Kamerbrief over coronavaccin tot STAATSGEHEIM: ‘Informatie kan ernstige schade toebrengen’

Het kabinet zet maar liefst 700 miljoen ...

hoogleraar

Hoogleraar Pierre Capel legt uit waarom het coronavaccin niet werkt: ‘Het gaat er absoluut niet komen’

Hoogleraar experimentele immunologie Pierre Capel noemt de ...