Buitenland

Amerika heeft gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2 opgeblazen, zegt Poolse ex-defensieminister

Help door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!

Volgens de Poolse oud-minister van Defensie Radek Sikorski zijn de gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2, die gas vervoeren van Rusland naar Duitsland, gesaboteerd door de Verenigde Staten. De beschadigingen bevinden zich ten noordoosten van het Deense eiland Bornholm.

“Bedankt, VS,” schreef Sikorski op Twitter. Hij was van 2005 tot 2007 minister van Defensie en is nu lid van het Europees Parlement. Daarnaast was hij minister van Buitenlandse Zaken en voorzitter van het Poolse parlement.

Nord Stream 2 is vorig jaar voltooid, maar nooit geopend omdat Rusland op 24 februari een speciale militaire operatie lanceerde in Oekraïne.

‘Russische propaganda’

De Amerikaanse president Joe Biden beloofde op 7 februari dat hij een einde zou maken aan Nord Stream 2 als Rusland Oekraïne zou binnenvallen.

De Poolse staatssecretaris Stanislaw Zaryn deed de uitspraak van Sikorski af als ‘Russische propaganda’. Hij sprak bovendien van ‘een lastercampagne tegen Polen, de VS en Oekraïne’. Sikorski is bepaald geen ‘Poetin-apologeet’ en heeft zich geregeld kritisch uitgesproken over Rusland.

Oefeningen

Het Duitse weekblad Der Spiegel meldt dat de CIA Duitsland enkele weken geleden heeft gewaarschuwd voor een aanval op de pijpleidingen. Nord Stream 1 en 2 zijn gesaboteerd op de dag nadat Polen en Noorwegen een nieuwe 850 kilometer lange gaspijpleiding hadden geopend, de Baltic Pipe.

In juni voerde de Amerikaanse marine oefeningen uit voor de kust van Bornholm. Daarbij werden onderwaterdrones en explosieven getest.

[Zero Hedge]

4.7 87 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
130 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jw 1952
jw 1952
2 maanden geleden

Wie had er belang bij was dat niet de VS

Mokumer
Mokumer
2 maanden geleden

Wat hebben die yanks al niet eerder gesaboteerd?
Het is het grootste kwaad op aarde.

Tim
Tim
2 maanden geleden

In wezen is dit een regelrechte oorlogsverklaring aan Rusland,maar hier zit veel meer achter!
Een een-tweetje VS met Rusland??

Hugo
Hugo
2 maanden geleden

Het is nu toch wel duidelijk wie de agressor is, en wie dit levensgevaarlijke spel spelen. Amerika, de EU en de NAVO zijn criminele organisaties die bestreden moeten worden en zeker BIDEN dat demente fossiel moet achter slot en grendel samen met die oorloghitsers als von der Leijen Rutte, Kaag, Macron en die omgekochte Duitsers. wat een stelletje debielen om zo met de wereld en de mensheid om te gaan. Kom op LEGER bevrijd ons van die Satanisten. Doe je plicht.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

130
0
We lezen graag je reactie!x