Binnenland

Ex-VVD-fractievoorzitter: ‘Blijft een enge gedachte dat vaccinatiepaspoort’

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een opmerkelijk stukje tekst op de website van de NOS vandaag. De staatsomroep meldde eerder op de dag dat de VVD een vaccinatiepaspoort, dat mensen meer rechten geeft als ze zijn ingeënt, niet uitsluit. “Maar voordat je het invoert, moet je weten of mensen die gevaccineerd zijn echt besmettelijk zijn,” zei Rutte.

Hij wees er ook op dat nu nog maar relatief weinig personen zijn ingeënt en dat de discussie daarom nog niet echt speelt. Hij vraagt zich ook af of tests een alternatief kunnen zijn voor mensen die niet gevaccineerd zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Is premier Rutte de weg kwijt of slaat de NOS hier de plank mis?” vraagt Ghislen Nysten, oud-VVD-fractievoorzitter in de gemeente Beek, zich af. Hij voegt toe dat zo’n vaccinatiepaspoort ‘hoe dan ook een enge gedachte blijft’.


Nysten haalde onlangs uit naar minister De Jonge. Toen de coronaminister Forum voor Democratie beschuldigde van het verspreiden van nepnieuws en complottheorieën, zei de ex-VVD’er: “Beste Hugo de Jonge, u maakt zich hier hoogstpersoonlijk schuldig aan het afbrokkelen van de democratische rechtsstaat. Sinds wanneer is het stellen van vragen verspreiding van nepnieuws?”

Rusland

In Rusland zijn overigens geen plannen voor een vaccinatiepaspoort. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov benadrukte dat een Europees ‘vaccinatiepaspoort’ kan leiden tot verplichte vaccinatie, schrijft persbureau TASS. “Het lijkt erop dat het initiatief haaks staat op de regels van de democratie omdat EU-landen hebben besloten dat vaccinatie vrijwillig is.”

“[Een vaccinatiepaspoort] betekent dat mensen gedwongen worden zich te laten vaccineren om te kunnen reizen,” voegde hij toe. Hij benadrukte dat het beginsel dat vaccinatie vrijwillig moet zijn ‘heel belangrijk is’.

5 60 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

52 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Of je moet je dood laten prikken (zie https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=250117096761157&id=113266477112887&__tn__=K-R ) of je moet je elk uur een wattenstaaf tegen de hersenpan laten douwen.

Het volk zal dat wel massaal willen gelet op 17 maart a.s.

Ulrich Viridis
Ulrich Viridis
3 jaren geleden

“… moet je weten of mensen die gevaccineerd zijn echt besmettelijk zijn”
Is dit een typefout en had moeten staan: “… moet je weten of mensen die gevaccineerd zijn niet meer besmettelijk zijn”?
Ik bedoel: mensen die gevaccineerd zijn worden toch juist geacht de ziekte niet meer over te kunnen dragen op anderen?

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

President van Pfizer bevestigt dat het Covid-Vaccin NIET is GEVERIFIEERD, NIET is GOEDGEKEURD en dat hij het NIET ZOU NEMEN. En familie van Bill Gates heeft NOOIT een vaccin genomen !!

Annette
Annette
3 jaren geleden

Ghislen Nysten laat gelukkig nog steeds van zich horen. Bij de VVD zullen ze hem wel als een luis in de pels beschouwen. Ik wacht eigenlijk op het moment dat hij zich gaat aansluiten bij Thierry Baudet. Volgens mij komen zijn denkbeelden aardig overeen met die van het Forum. Als ik de afgelopen weken zie hoeveel mensen er naar de bijeenkomsten van Thierry Baudet gaan, dan zou dat toch wel wat moeten betekenen. Maar het zal vermoedelijk net zo gaan als bij de verkiezingen in de Verenigde Staten. Ik heb er althans een hard hoofd in. In ieder geval gaan mijn man en ik (ondanks de mogelijkheid van briefstemmen) gewoon naar het stemlokaal. Daarna fotootje maken van het ingekleurde stemhokje met rijbewijs en dan maar hopen dat het goed komt.

Back to top button
52
0
We lezen graag je reactie!x