Binnenland

Kijk: Stikstofminister Van der Wal is ‘oprecht geëmotioneerd’ over boeren die kapotgaan

Help door dit met vrienden op je social media te delen!

Deze week werd bekend dat Schiphol al meerdere boeren heeft uitgekocht om zo meer stikstofruimte te krijgen. BBB-voorvrouw Caroline van der Plas sprak stikstofminister Christianne van der Wal hier in de Tweede Kamer op aan.

“Het spijt me, maar zolang er stikstofruimte wordt opgekocht voor de verbreding van de snelweg, wat helemaal niet nodig is, voor een natuurvergunning voor Schiphol of voor de bouw van een superkazerne, vind ik het krokodillentranen van het kabinet als hier wordt gezegd dat het allemaal zo erg is, ook voor de mensen in Overijssel, en dat men het zo verschrikkelijk vindt,” zei Van der Plas.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Politieke keuze

“Alles is een politieke keuze. Het is helemaal niet verschrikkelijk als de A27 niet verbreed wordt, maar het is wel verschrikkelijk als een gezinsbedrijf hierdoor gewoon kapotgaat. Het is een politieke keuze,” voegde ze toe.

Van der Plas vindt dat sectoren zoals de luchtvaart of de wegenbouw geen stikstofruimte moeten kopen, maar dat het kabinet eerst de zogeheten PAS-melders helpt. Dit zijn boeren die buiten hun eigen schuld stikstof uitstoten zonder vergunning, omdat dit eerst mocht.

“Dit is, nogmaals, een politieke keuze. Ga dan hier niet zeggen: ik vind het allemaal zo verschrikkelijk, het is zo erg voor die mensen en ik kan er nachten niet van slapen. Dat zijn krokodillentranen zolang we het andere niet doen,” benadrukte Van der Plas.

Ik vind dit vreselijk

Vervolgens gebeurde er iets opmerkelijks. De minister stamelde: “Ik ben er echt… Nou ja… Op dat laatste reageer ik niet.”

“Ik vind het heel erg als er aan mijn mens-zijn wordt getwijfeld. Daar wordt aan getwijfeld als op deze manier wordt gezegd ‘het zijn krokodillentranen’, terwijl ik oprecht geëmotioneerd ben, die gezinnen bezoek en begaan ben met al die PAS-melders. Het is echt mijn drive om dit op te lossen. Ik vind het dan naar en vervelend als dit op deze manier wordt gezegd. Dat raakt me ook. Dat meen ik echt! Ik vind dit vreselijk,” riep minister Van der Wal.

4.7 67 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

152 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
maikel
maikel
1 jaar geleden

blaablaablaa en we gaan gewoon weer verder…

B.watervogel
B.watervogel
1 jaar geleden

Krokodillentranen meer niet, fake, wef, wijf.

Rob
Rob
1 jaar geleden

ha ha ha, wat een muts!! Hilarisch optreden dit!!

Opa
Opa
1 jaar geleden

Wat een clown.

Back to top button
152
0
We lezen graag je reactie!x