Mens en Dier

‘Hugo de Jonge, u maakt zich hoogstpersoonlijk schuldig aan het afbrokkelen van de democratische rechtsstaat’

Help ons door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het coronadebat mondde woensdag uit in een harde aanvaring tussen Kamerlid Wybren van Haga en minister Hugo de Jonge. De FVD’er stelde vragen over de sterfgevallen die zijn gemeld vlak na toediening van het coronavaccin. De Jonge ging daar niet inhoudelijk op in. Hij beschuldigde Van Haga van ‘paniek zaaien’ en ‘het verspreiden van nepnieuws’. Hij liet het Kamerlid bovendien niet uitspreken.

Op social media haalde hij ook uit naar de partij van Van Haga. “Keer op keer verspreidt Forum voor Democratie doelbewust nepnieuws, foutieve informatie, complottheorieën. Dat is niet zonder gevaar. Het kan de test- en vaccinatiebereidheid ondermijnen en daarmee de volksgezondheid schaden. Dus stop daarmee!” aldus De Jonge.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Veel kritiek

Forum reageerde: “Een minister die in alle opzichten faalt, maar oppositiepartijen de maat neemt: die is ongeschikt. Niets ondermijnt het draagvlak voor het kabinetsbeleid meer dan Hugo’s eigen incompetentie. Nederland heeft bijna de strengste lockdown, maar zonder enige twijfel de zwakste minister.”

Zijn optreden kwam hem op veel kritiek te staan. Zo schrijft Ghislen Nysten, tot voor kort fractievoorzitter van de VVD in de gemeente Beek: “Hugo de Jonge, u maakt zich hier hoogstpersoonlijk schuldig aan het afbrokkelen van de democratische rechtsstaat. Sinds wanneer is het stellen van vragen verspreiding van nepnieuws? Sinds wanneer laten wij elkaar niet uitspreken in het huis van de democratie?”

Ontmenselijking

Nysten legde onlangs zijn fractievoorzitterschap neer omdat hij zich ‘niet langer met een zuiver geweten in de spiegel kan aankijken, wetende dat de VVD grotendeels verantwoordelijk is voor de ontmenselijking die momenteel plaatsvindt’.

“Ik kan me als VVD’er niet inbeelden waarom jij, als je ook maar enig belang hecht aan vrijheid en democratie, dit beleid ten uitvoer brengt. Jij en andere leden van het kabinet doen alsof jullie neuzen bloeden. Wetenschappers en zelfs rechters die het beleid in twijfel trekken, worden terzijde geschoven, vreedzame protesten worden met grof politiegeweld uit elkaar geslagen en hardwerkende mensen worden in hun eigen woonkamer beschuldigd van opruiing,” schreef hij in een open brief aan premier Rutte.

4.9 72 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

129 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mee 2
mee 2
3 jaren geleden

HUGO =TERRORIST

Ertje
Ertje
3 jaren geleden

het is jammer dat het kabinet niet door heeft dat ze worden gebruikt door de elite. het zijn poppetjes aan touwtjes.

peter
peter
3 jaren geleden

Iedere dode werd voorheen zo mogelijk tot corona dode gerekend en nu wordt bij een vaccinatie dode het onderliggend lijden de doodsoorzaak. Vragen hierover, op beschuldigende wijze gesteld zijn natuurlijk uiterst pijnlijk en eerlijk gezegd die de jonge heeft zich er netjes uit gered.

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

“(…)wetende dat de VVD grotendeels verantwoordelijk is voor de ontmenselijking die momenteel plaatsvindt’.”

Niet alleen momenteel maar is al een jaar of 20 aan de gang.

Back to top button
129
0
We lezen graag je reactie!x