Homepagina » Buitenland » Te weinig patiënten door corona: ziekenhuis vraagt voor helft personeel werktijdverkorting aan
corona
Foto: Unsplash

Te weinig patiënten door corona: ziekenhuis vraagt voor helft personeel werktijdverkorting aan

‘Met hart en ziel’. Dat is het motto van de Tauernkliniek in Pinzgau in de Oostenrijkse deelstaat Salzburg. Een groot deel van de medewerkers zit nu met hart en ziel thuis. De reden: vanwege het coronabeleid zijn er minder patiënten. Volgens het officiële verhaal heeft dat te maken met het wegblijven van de skitoeristen.

De Tauernkliniek hing een verlies van zo’n 20 miljoen euro boven het hoofd. Om die reden heeft de directie besloten werktijdverkorting aan te vragen voor 550 medewerkers – de helft van het personeel.

Verbazing: megadip in plaats van coronaramp

Het besluit zorgde voor veel wrok bij de lokale bevolking. Veel mensen vragen zich af hoe het kan dat het in het ziekenhuis – dat een belangrijke werkgever is in de regio – niet alle hens aan dek is in de ‘grootste gezondheidscrisis ooit’. Lokale bewoners vragen zich af hoe het zit met de ‘overbelaste IC-afdelingen’ en ‘talloze coronapatiënten’ waar steeds over wordt gesproken. Hoe valt dat te rijmen met het feit dat het ziekenhuis voor de helft van de medewerkers werktijdverkorting heeft aangevraagd?

Dubieus argument

Volgens het officiële verhaal heeft het ziekenhuis te weinig patiënten omdat het skitoerisme is stilgevallen. Maar het skiseizoen in Pinzgau eindigt sowieso al halverwege maart. Vanaf dat moment zijn er nauwelijks nog toeristen in de regio. Het zomertoerisme komt meestal pas in juni weer op gang. De Tauernkliniek behandelt dus elk jaar – corona of niet – maar heel weinig toeristen in het voor- en najaar.

[Wochenblick]

Abonneer je hier op ons Telegram-kanaal.

4.9 40 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vlinder
Vlinder
1 maand geleden

Gaat het dan eindelijk gebeuren dat de waarheid de leugen gaat inhalen? Krijg weer een beetje hoop!!

Marc
Marc
Reactie op  Vlinder
1 maand geleden

Vlinder: een verdraaide waarheid is nog steeds geen echte waarheid.

Serena
Serena
1 maand geleden

Ja dat klopt, gister hier op het nieuws in oostenrijk gezien, maar volgens de laatste info willen ze daar nu meer opereren, door corona zijn de wachttijden in andere ziekenhuizen langer geworden en zo willen ze dat deels afbouwen.

Dieter
Dieter
1 maand geleden

Misschien kunnen ze de andere patienten nu weer aandacht geven

Rob
Rob
Reactie op  Dieter
1 maand geleden

Inderdaad. De echte patiënten werden buiten de deur gehouden voor de nep pandemie en kregen geen behandelingen. Ik weet niet hoe het in Oostenrijk is gegaan maar er zijn berichten geweest dat onder die patiënten juist veel doden zijn gevallen omdat ze geen reddende behandeling of operatie kregen.

salvar
salvar
1 maand geleden

als het niet zo ernstig gesteld is met de leugens en de ziekenhuizen , zou je schaterlachen.

Johnny
Johnny
Reactie op  salvar
1 maand geleden

Mwah, zo ernstig is het altijd al geweest met de leugens (bijv. de Golf of Tonkin/Vietnam oorlog en 9/11 of de weapons of mass destruction/ Irak oorlog). Er word nu nog meer gelogen dan pak em beet 30 jaar geleden, dat wel.
En de zorg is ook jarenlang heel stapsgewijs uitgehold en van binnen uit vernietigt. In Nederland werd het pas echt erg na de privatiserings-golf. En dan 10 jaar Rutte en de klus is geklaard.
En Rockefeller heeft de zorg begin vorige eeuw al een enorme slag toegebracht door resten/afval uit de olie-industrie te gaan gebruiken als medicatie (drugs) en de Amerikaanse/internationale zorg instellingen te infiltreren met ‘zijn’ doktoren en managers. Uiteraard opgeleid door/via Rockefeller zelf. Vandaar dat alle natuurlijke geneeskunde nu als ‘alternatief’ te boek staat.
En schaterlachen mag altijd, dat schijnt gezond te zijn.

Peter
Peter
1 maand geleden

laten ze eerst maar overal openbaar maken hoeveel mensen er normaal op ic liggen.

doornbos
doornbos
Reactie op  Peter
1 maand geleden

Ook dat, en niet te vergeten gaarne tevens vermelden hoeveel bedden er sedert 2009 zijn verdwenen. Dat zijn er in totaal in de ziekenhuizen als geheel 7700. Wie heeft dat ook alweer geregeld en om welke reden?

Johnny
Johnny
Reactie op  doornbos
1 maand geleden

Rutte, met zijn ‘liberale’ en socialistische kameraden. Ik noem ook graag wat partijen die hier hoofdschuldig aan zijn zoals de CDA, PvdA, D66 en de VVD , die allen o zo nodig de zorg moesten privatiseren (kabinet paars 1).
En zelfs de PVV deed gretig mee met Rutte 1. Politiek en zorg zijn overduidelijk zaken die je nooit wil mixen. Dodelijke cocktail!

Annette
Annette
1 maand geleden

Een bekend spreekwoord: Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel. Dat is hier van toepassing. Totale idioterie en vreselijk voor de werknemers en werkneemster in dit ziekenhuis. Doordat de “hoge dames en heren” het al een jaar nodig vinden om zo’n beetje de hele wereldbevolking totale angst aan te jagen, durven veel mensen niet eens meer naar een ziekenhuis te gaan. Te belachelijk voor woorden, maar wel de realiteit.
Dit heeft natuurlijk ook consequenties, want het is echt niet zo dat hart- en vaatziekten, kanker, diabetes en dergelijke nu ineens verdwenen zijn. Laten wij met z’n allen hopen dat de psychopaten die momenteel (nog) de dienst uitmaken, snel verdwijnen. En dan wel permanent natuurlijk. Dan kunnen wij tenminste weer terug naar het Oude Normaal, het enige Normaal.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Annette
1 maand geleden

We moeten ergens op een eilandje een grote gevangenis bouwen voor die lui en dan mogen ze hun eigen voeding verbouwen, gewoon op de oude manier.

Ikke
Ikke
1 maand geleden

Haha, daar valt weer een kaartje om onder het kaartenhuis… Nog even en de hele reutemeteut dondert in elkaar.

salvar
salvar
Reactie op  Ikke
1 maand geleden

is te hopen

pien
pien
1 maand geleden

al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald je wel

Thoughtful
Thoughtful
1 maand geleden

Nog even wachten en dan loopt het vol met vaccinatie slachtoffers.

x

Check Also

de jonge

De Jonge geeft toe dat AstraZeneca-vaccin linke soep is

Lange tijd beweerde zorgminister Hugo de Jonge ...

florida

Gouverneur Florida: lockdowns waren ‘gigantische vergissing’

Gouverneur van Florida Ron DeSantis kondigde op ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

16
0
We lezen graag je reactie!x