BuitenlandCorona

Te weinig patiënten door corona: ziekenhuis vraagt voor helft personeel werktijdverkorting aan

Help ons door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

‘Met hart en ziel’. Dat is het motto van de Tauernkliniek in Pinzgau in de Oostenrijkse deelstaat Salzburg. Een groot deel van de medewerkers zit nu met hart en ziel thuis. De reden: vanwege het coronabeleid zijn er minder patiënten. Volgens het officiële verhaal heeft dat te maken met het wegblijven van de skitoeristen.

De Tauernkliniek hing een verlies van zo’n 20 miljoen euro boven het hoofd. Om die reden heeft de directie besloten werktijdverkorting aan te vragen voor 550 medewerkers – de helft van het personeel.

Verbazing: megadip in plaats van coronaramp

Het besluit zorgde voor veel wrok bij de lokale bevolking. Veel mensen vragen zich af hoe het kan dat het in het ziekenhuis – dat een belangrijke werkgever is in de regio – niet alle hens aan dek is in de ‘grootste gezondheidscrisis ooit’. Lokale bewoners vragen zich af hoe het zit met de ‘overbelaste IC-afdelingen’ en ‘talloze coronapatiënten’ waar steeds over wordt gesproken. Hoe valt dat te rijmen met het feit dat het ziekenhuis voor de helft van de medewerkers werktijdverkorting heeft aangevraagd?

Dubieus argument

Volgens het officiële verhaal heeft het ziekenhuis te weinig patiënten omdat het skitoerisme is stilgevallen. Maar het skiseizoen in Pinzgau eindigt sowieso al halverwege maart. Vanaf dat moment zijn er nauwelijks nog toeristen in de regio. Het zomertoerisme komt meestal pas in juni weer op gang. De Tauernkliniek behandelt dus elk jaar – corona of niet – maar heel weinig toeristen in het voor- en najaar.

[Wochenblick]

Abonneer je hier op ons Telegram-kanaal.

4.9 40 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vlinder
Vlinder
1 jaar geleden

Gaat het dan eindelijk gebeuren dat de waarheid de leugen gaat inhalen? Krijg weer een beetje hoop!!

Serena
Serena
1 jaar geleden

Ja dat klopt, gister hier op het nieuws in oostenrijk gezien, maar volgens de laatste info willen ze daar nu meer opereren, door corona zijn de wachttijden in andere ziekenhuizen langer geworden en zo willen ze dat deels afbouwen.

Dieter
Dieter
1 jaar geleden

Misschien kunnen ze de andere patienten nu weer aandacht geven

salvar
salvar
1 jaar geleden

als het niet zo ernstig gesteld is met de leugens en de ziekenhuizen , zou je schaterlachen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

16
0
We lezen graag je reactie!x