Homepagina » Gezondheid » Experts waarschuwen: Nieuw vaccin kan juist leiden tot meer ernstige ziektegevallen
Experts waarschuwen: Nieuw vaccin kan juist leiden tot meer ernstige ziektegevallen

Experts waarschuwen: Nieuw vaccin kan juist leiden tot meer ernstige ziektegevallen

Het Franse farmaceutische bedrijf Sanofi Pasteur heeft het eerste vaccin tegen knokkelkoorts ontwikkeld. Aan het medicijn Dengvaxia is maar liefst 20 jaar gewerkt.

Knokkelkoorts of dengue doet zich vooral voor in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Het virus wordt overgebracht door dezelfde mug die ook het zikavirus bij zich draagt. Jaarlijks worden 390 miljoen mensen ziek door het virus.

Uit een nieuwe studie blijkt dat Dengvaxia juist kan leiden tot een toename van het aantal ernstige ziektegevallen. Verschillende onderzoeken toonden aan dat het vaccin in slechts 59,2 procent van de gevallen effectief is.

Het vaccin wordt inmiddels gebruikt in de Filipijnen, Brazilië, Paraguay, Singapore, El Salvador en Mexico, waar de ziekte veel voorkomt.

Stille infectie

Neil Ferguson van het Imperial College London bestudeerde gegevens van klinische onderzoeken en kwam tot de ontdekking dat het vaccin juist kan leiden tot meer besmettingsgevallen in gebieden waar mensen nog niet eerder zijn blootgesteld aan dengue.

“Bij mensen die nog nooit zijn besmet dient het vaccin als een soort ‘stille’ infectie,” zei Ferguson. “Als ze ooit worden blootgesteld aan het echte virus, zijn ze niet beschermd maar treedt er juist een ernstige besmetting op.”

Zikvirus

Mensen die voor het eerst besmet raken met dengue voelen zich alleen een beetje grieperig. Als ze nog een keer het virus krijgen, zijn ze niet langer in staat het te neutraliseren en worden ze ernstig ziek.

Over de hele linie bekeken zal het aantal gevallen van knokkelkoorts door het vaccin nauwelijks afnemen, stellen de onderzoekers.

Farmareus Sanofi is nu ook bezig een vaccin tegen het zikavirus te ontwikkelen. Hoewel de symptomen van dengue en zika volgens Sanofi vergelijkbaar zijn, meldde persbureau Bloomberg dat er nog relatief weinig bekend is over zika en er nauwelijks onderzoek naar is gedaan.

De studie is gepubliceerd in vakblad Science.

[Imperial]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
4 jaren geleden

Valt dit onder het plan van de elite, agenda21?

Faith
Faith
Reactie op  Jaya
4 jaren geleden

Ze zullen het wellicht proberen, geestesziek als ze zijn, maar zoals al hun plannen zal niets nog doorgang vinden. Age of Aquarius.

Johanna58
Johanna58
4 jaren geleden

Wat knap toch! Dat ze dat allemaal uitdokteren om depopulatie te bevorderen en intussen flink de zakken te vullen !

Jos
Jos
Reactie op  Johanna58
4 jaren geleden

Die mensen zijn niet dom integendeel. ZE ruiken geld en gaan hun neus achterna.

Luc
Luc
Reactie op  Johanna58
4 jaren geleden

Het gaat helemaal niet om depopulatie! Waaraan zouden ze nog geld verdienen? Aan burgers die er niet meer zijn? Het gaat om angst zaaien en vervolgens heersen (en rijk worden).

Arwijn
Arwijn
4 jaren geleden

Algemene waarschuwing: Vaccinaties leiden tot chronische ziekten, ernstige mentale aandoeningen en mogelijkerwijs zelfs de dood.
Kllinkt de moeite waard, niet? 😉

RACCOON
RACCOON
4 jaren geleden

Ik zie iemand van N4N al naar afrika op vakantie vertrekken zonder enige inenting. Benieuwd of hij/zij dan ooit weer terug in NL komt…

reality check
reality check
Reactie op  RACCOON
4 jaren geleden

Mijn docher was ruim 6 jaar lang bushpilot in Afrika (6weken op/6 weken af) zonder vaccinaties. Wel andere natuurlijke bescherming. oa MMS.

reality check
reality check
Reactie op  reality check
4 jaren geleden

Ter aanvulling: project Avalon – Jim Humble, die MMS ontwikkelde toen hij zelf in Afrika geconfronteerd werd met allerlei ziektes. Nu “natuurlijk” verboden door de officiele instanties.

Nicolaas
Nicolaas
4 jaren geleden

Ik ben 64 . Woon in Suriname. Heb al 2 keer knokkelkoorts en 1 keer Zika (een paar maanden gelden) gehad. Niet echt leuk maar na een paar dagen was het allemaal gewoon weer over. Zika bestaat al 70 jaar hier en ook knokkelkoorts bestaat al sinds mensenheugenis. Conclusie: eerst mensen de stuipen op het lijf jagen, dan iets aanbieden wat niet werkt of de zaken alleen verergert en huppekee: het grote geldverdienen kan beginnen.
Mensen laat je niet gek maken!

Teun
Teun
4 jaren geleden

Veiligheidsriemen en airbags zorgen voor meer verkeersdoden! Kan zo maar de kop van een volgend artikel zijn.

Zoey
Zoey
1 jaar geleden

Het vaccin werkt wel bij mensen die al eens eerder dengue hebben gehad! Dit is goed nieuws, aangezien je zonder vaccin en als je wel al eerder besmet bent geraakt, kans heb op een ernstig en dodelijk verloop bij een 2e besmetting met een ander type van denque. Het vaccin werkt alleen averechts bij mensen die nog niet eerder besmet zijn geraakt.

x

Check Also

de jonge

De Jonge geeft toe dat AstraZeneca-vaccin linke soep is

Lange tijd beweerde zorgminister Hugo de Jonge ...

huisarts

Huisarts maakt 10 dagen na vaccinatie de balans op: ‘Veilig? No way!’

In de Nederlandse huisartsenpraktijken is men druk ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

12
0
We lezen graag je reactie!x