Gezondheid

Experts waarschuwen: Nieuw vaccin kan juist leiden tot meer ernstige ziektegevallen

Help anderen door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Franse farmaceutische bedrijf Sanofi Pasteur heeft het eerste vaccin tegen knokkelkoorts ontwikkeld. Aan het medicijn Dengvaxia is maar liefst 20 jaar gewerkt.

Knokkelkoorts of dengue doet zich vooral voor in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Het virus wordt overgebracht door dezelfde mug die ook het zikavirus bij zich draagt. Jaarlijks worden 390 miljoen mensen ziek door het virus.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Uit een nieuwe studie blijkt dat Dengvaxia juist kan leiden tot een toename van het aantal ernstige ziektegevallen. Verschillende onderzoeken toonden aan dat het vaccin in slechts 59,2 procent van de gevallen effectief is.

Het vaccin wordt inmiddels gebruikt in de Filipijnen, Brazilië, Paraguay, Singapore, El Salvador en Mexico, waar de ziekte veel voorkomt.

Stille infectie

Neil Ferguson van het Imperial College London bestudeerde gegevens van klinische onderzoeken en kwam tot de ontdekking dat het vaccin juist kan leiden tot meer besmettingsgevallen in gebieden waar mensen nog niet eerder zijn blootgesteld aan dengue.

“Bij mensen die nog nooit zijn besmet dient het vaccin als een soort ‘stille’ infectie,” zei Ferguson. “Als ze ooit worden blootgesteld aan het echte virus, zijn ze niet beschermd maar treedt er juist een ernstige besmetting op.”

Zikvirus

Mensen die voor het eerst besmet raken met dengue voelen zich alleen een beetje grieperig. Als ze nog een keer het virus krijgen, zijn ze niet langer in staat het te neutraliseren en worden ze ernstig ziek.

Over de hele linie bekeken zal het aantal gevallen van knokkelkoorts door het vaccin nauwelijks afnemen, stellen de onderzoekers.

Farmareus Sanofi is nu ook bezig een vaccin tegen het zikavirus te ontwikkelen. Hoewel de symptomen van dengue en zika volgens Sanofi vergelijkbaar zijn, meldde persbureau Bloomberg dat er nog relatief weinig bekend is over zika en er nauwelijks onderzoek naar is gedaan.

De studie is gepubliceerd in vakblad Science.

[Imperial]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
7 jaren geleden

Valt dit onder het plan van de elite, agenda21?

Johanna58
Johanna58
7 jaren geleden

Wat knap toch! Dat ze dat allemaal uitdokteren om depopulatie te bevorderen en intussen flink de zakken te vullen !

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Algemene waarschuwing: Vaccinaties leiden tot chronische ziekten, ernstige mentale aandoeningen en mogelijkerwijs zelfs de dood.
Kllinkt de moeite waard, niet? 😉

RACCOON
RACCOON
7 jaren geleden

Ik zie iemand van N4N al naar afrika op vakantie vertrekken zonder enige inenting. Benieuwd of hij/zij dan ooit weer terug in NL komt…

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x