Buitenland

“Overwinning! Hongarije doet als eerste Europese land Rothschild-banken in de ban”

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De naam Rothschild wordt alom geassocieerd met rijkdom. Meer dan 200 jaar is deze familie de rijkste en machtigste familie op aarde geweest, schrijft Amanda Froelich van True Activist.

De familie is onder meer eigenaar van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), oftewel ‘Imposing Misery and Famine’, aldus de site. Het IMF profiteert van woekerrentes en ineenstortende economieën.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/11/cdb-x-1.png

Omdat het buitengewoon lastig is om te ontsnappen aan de klauwen van het bankwezen, wordt nieuws over de verbanning van het IMF uit Hongarije gezien als een overwinning.

Geen pottenkijkers

In 2008 was Hongarije nog één van de eerste landen die bij het IMF aanklopte, voornamelijk omdat het land veel leningen in euro’s had lopen. Dit was voordat Viktor Orban premier van het land werd.

In 2013 schreef oud-minister van Economische Zaken en gouverneur van de Hongaarse centrale bank Gyorgy Matolcsy een brief aan IMF-hoofd Christine Lagarde waarin hij zei dat het IMF haar kantoor in Boedapest moet sluiten. Volgens Matolcsy is er geen nauwe relatie meer nodig tussen Hongarije en het IMF.

Dat het kantoor moet sluiten wijst erop dat Hongarije beslist geen pottenkijkers van het IMF meer in de buurt wil hebben bij het maken van economisch beleid.

Populair

De oud-minister zei in juli dat Hongarije het laatste nog openstaande deel van de lening die in 2008 door het IMF werd verstrekt, nog dit jaar zal aflossen. Velen zijn erg positief over het besluit van Hongarije om het IMF het land uit te zetten.

Om het grote begrotingstekort van Hongarije terug te dringen, legde Orban de afgelopen jaren een crisisbelasting op aan grote banken en grote (telecom)bedrijven, niet toevallig sectoren met grote buitenlandse invloeden.

Als onderdeel van zijn politiek werden de energieproducenten, ook vooral in buitenlandse handen, gedwongen tot een zware prijsverlaging voor gas en elektriciteit. De onorthodoxe aanpak, ook wel ‘Orbanomics’ genoemd, maakte de premier niet populair bij investeerders, maar juist wel bij de Hongaren.

[True Activist]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
reality check
reality check
8 jaren geleden

Die man – Orban – is tenminste GOED voor zijn land.
Kunnen we dat van Rutte zeggen?

Jaya
Jaya
8 jaren geleden

Alle rijken en zoals o.a. de Rothschilds moeten hun rijkdom onder de armen verdelen. Dat zou in wetten moeten worden vastgelegd.

itsme
itsme
8 jaren geleden

Niet waar, Rusland heeft dit al eerder gedaan. Nu nog de geld creatie (o.a. lenen) verbieden.

Wat dat betreft hebben die arabieren het goed bekeken geen rente op rekeningen

itsme
itsme
8 jaren geleden

Dat was de reactie op de kop,

de rest van het artikel mag wat mij betreft ook hier in NL doorgevoerd worden!

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x