Binnenland

Filmpje: Luttele weken na de verkiezingen liggen VVD-beloften weer bij het grofvuil

Help mee door deze informatie met iedereen op je social media te delen!

Dinsdag zei senator Marian Kaljouw dat de VVD in de Eerste Kamer de spreidingswet steunt. Met de steun van de ‘liberalen’ is een meerderheid van de senaat voor deze omstreden wet, die gemeenten kan verplichten om asielzoekers op te vangen.

JA21 reageerde laaiend op de draai van de VVD. Senator Annabel Nanninga wees er tijdens het debat op dat de VVD de verkiezingen is ingegaan met in haar programma de belofte dat deze dwangwet een optie zou zijn als er concreet iets aan de instroom zou zijn gedaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De VVD pleegt dus, zoals gebruikelijk, verraad aan de kiezer, aldus Nanninga. Ze vroeg Kaljouw hoe zij denkt over de stellingname van de nieuwe VVD-fractie in de Tweede Kamer en het democratisch mandaat dat aan die Kamerleden is gegeven. “De VVD laat de kiezers gewoon in de kou staan.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Opmerkelijk antwoord

Kaljouw gaf vervolgens een opmerkelijk antwoord. “Hier is geen sprake van verraad. Wel is de situatie veranderd. Inmiddels zijn de verkiezingen achter de rug en is er een uitslag gekomen,” zei ze. “Daardoor heeft mijn fractie gemeend te moeten vinden dat de hele situatie veranderd is.”

Ze zei er ‘vertrouwen’ in te hebben dat er in de Tweede Kamer voldoende aandacht zal zijn voor instroombeperking. “Dat is de reden waarom mijn fractie kan instemmen met deze wet.”

“Mevrouw Kaljouw van de VVD is het dus niet eens met haar eigen partijprogramma, waarmee de VVD de verkiezingen is ingegaan en waarom mensen zo dom zijn geweest om op de VVD te stemmen,” sneerde Nanninga.

Zwaktebod

“Ze krijgen toch de dwangwet in de maag gesplitst, terwijl er nog geen enkel zicht is op de instroombeperking die haar eigen partijprogramma als voorwaarde stelt om in te stemmen met deze verschrikkelijke wet.”

Kaljouw wilde geen vragen meer beantwoorden ‘als mevrouw Nanninga mij en mijn fractie blijft uitmaken voor verraders’.

Nanninga: “Dat is ook een antwoord: als je er inhoudelijk niet uitkomt – dat begrijp ik, want wat hier gebeurt, is echt abject; ik zou dit ook niet kunnen uitleggen aan de mensen die nu zitten te kijken en aan de mensen die op de VVD hebben gestemd – ga je het maar over de toon hebben. Dat is altijd een zwaktebod.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 109 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Roy
Roy
4 maanden geleden

Hadden ze dan goede plannen? Al 13 jaar niks van gemerkt

JohnC
JohnC
4 maanden geleden

De tijd van gedogen van deze regering door de burgers is voorbij. Het heeft nu al veel en veel te lang geduurd. De tijd van tractoren en burger in verzet is NU. De burgers kunnen en zullen niet tolereren dat het land volledig de vernieling in wordt geholpen gestuurd door een NIeuwe Wereld Orde en een leugenachtige premier.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
4 maanden geleden

Niks nieuws !!..Jammer dat mensen leren hun les niet..EN MAAR STEMMEN OP DE IDIOTE ILLEGALE CRIMINELE PARTIJEN!!

Evert 71
Evert 71
4 maanden geleden

Goh, wat een verrassing

Back to top button
80
0
We lezen graag je reactie!x