Het Complot

Beerput rond prins Bernhard gaat open

Help door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 1936 werd prins Bernhard, de verloofde van prinses Juliana, in Nederland onthaald als een godenzoon. De mythevorming rond deze bespiegelende en in cultuur geïnteresseerde jongeman begon direct. De Tweede Wereldoorlog bracht Bernhard nieuwe faam en maakte hem ook onaantastbaar.

Mythes zijn er om de werkelijkheid te verdoezelen. In het boek Niets was wat het leek ontrafelt Gerard Aalders de fabels van weleer. Hij beschrijft een man die in de eerste plaats zijn eigen belangen najoeg, ongeacht wat daarvan de consequenties waren voor Nederland en de monarchie. Gisteravond vertelde Aalders over zijn boek in het televisieprogramma Eén op Eén.

Hij laat geen spaan heel van de reputatie van de prins. Hij schrijft over de inhaligheid van de prins-gemaal, diens handeltjes en declaratiegedrag, misvattingen rond Bernhards heldendom in de Tweede Wereldoorlog en over hoe achtereenvolgende premiers en ministers telkens alle schandalen in de doofpot stopten. Vanwege de mateloze populariteit van de prins en uit angst voor de dreiging van een constitutionele crisis.

Toen prinses Beatrix een tiener was, wilde haar vader haar moeder, koningin Juliana, uit de ouderlijke macht zetten. Als dat was gebeurd, zou prinses Beatrix toen al koningin zijn geworden en prins Bernhard regent. Aalders baseert zich op informatie uit de archieven van voormalig premier Willem Drees.

De kwestie speelde ten tijde van de Greet Hofmans-affaire. Bernhard kon rekenen op weinig steun voor zijn plannen. Drees vond het een belachelijk idee. Bernhard heeft de Nederlandse belastingbetaler meer geld gekost dan tot nu tot werd aangenomen. “Bernard deed niets voor niks. Alles kostte geld, zelfs het doorknippen van een lintje.”

Vooral de vliegdienst van de prins zou erg veel hebben gekost. Volgens Aalders ging het om tienduizenden guldens. Vertaald naar nu gaat het om tonnen. De ministers waren bang dat dat uitkwam en verdeelden de kosten over verschillende posten.

Een andere grote kostenpost was de boerderij die Bernhard in Tanzania had. Die rendeerde volgens Aalders niet. Bernhard raakte de boerderij niet kwijt en presenteerde daarom samen met de minister van Ontwikkelingssamenwerking een plan om de boerderij te schenken. Opnieuw was de Nederlandse belastingbetaler de dupe.

Tegen het einde van het boek gaat Aalders uitgebreid in op de Bilderbergperiode van Bernhard. Van 1954 tot 1976 was hij voorzitter van de Bilderbergconferentie. De stichters hadden hem gevraagd als boegbeeld te fungeren. Deze schimmige groepering komt jaarlijks bijeen om onder strikte geheimhouding te praten over politiek en Europese eenheid.

Gerard Aalders is historicus en was als wetenschappelijk medewerker verbonden aan het NIOD. Hij publiceerde eerder boeken over inlichtingendiensten, economische oorlogvoering, internationale betrekkingen, de Bilderbergconferenties, kartels en een trilogie over roof en rechtsherstel.

[Een op een]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Hoe corrupt kan men zijn? En onder politici heb je soort gelijke gevallen.

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Als er een God zou bestaan dan zou die al die praktijken van Bernhard nooit door hebben laten gaan.

Huisheks
Huisheks
8 jaren geleden

Zo vader, zo dochter, zullen we maar denken. zie Shell e.d.
En zal het van moeder op zoon doorgaan? Denk van wel.
De Bilderberg Group zal koste wat het kost moeten blijven bestaan en voortgaan met het uitzuigen van de mensheid.
En de slavernij weer terugbrengen van weggeweest.
Lang leve het Koninklijk Huis , Hoer(a) Hoer(a) Hoer(a). !!!

mijzelf
mijzelf
8 jaren geleden

iedereen heeft een vrije wil, je beslist zelf of je er goede of slechte dingen mee doet.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

17
0
We lezen graag je reactie!x