Homepagina » Het Complot » Beerput rond prins Bernhard gaat open
Beerput rond prins Bernhard gaat open

Beerput rond prins Bernhard gaat open

In 1936 werd prins Bernhard, de verloofde van prinses Juliana, in Nederland onthaald als een godenzoon. De mythevorming rond deze bespiegelende en in cultuur geïnteresseerde jongeman begon direct. De Tweede Wereldoorlog bracht Bernhard nieuwe faam en maakte hem ook onaantastbaar.

Mythes zijn er om de werkelijkheid te verdoezelen. In het boek Niets was wat het leek ontrafelt Gerard Aalders de fabels van weleer. Hij beschrijft een man die in de eerste plaats zijn eigen belangen najoeg, ongeacht wat daarvan de consequenties waren voor Nederland en de monarchie. Gisteravond vertelde Aalders over zijn boek in het televisieprogramma Eén op Eén.

Hij laat geen spaan heel van de reputatie van de prins. Hij schrijft over de inhaligheid van de prins-gemaal, diens handeltjes en declaratiegedrag, misvattingen rond Bernhards heldendom in de Tweede Wereldoorlog en over hoe achtereenvolgende premiers en ministers telkens alle schandalen in de doofpot stopten. Vanwege de mateloze populariteit van de prins en uit angst voor de dreiging van een constitutionele crisis.

Toen prinses Beatrix een tiener was, wilde haar vader haar moeder, koningin Juliana, uit de ouderlijke macht zetten. Als dat was gebeurd, zou prinses Beatrix toen al koningin zijn geworden en prins Bernhard regent. Aalders baseert zich op informatie uit de archieven van voormalig premier Willem Drees.

De kwestie speelde ten tijde van de Greet Hofmans-affaire. Bernhard kon rekenen op weinig steun voor zijn plannen. Drees vond het een belachelijk idee. Bernhard heeft de Nederlandse belastingbetaler meer geld gekost dan tot nu tot werd aangenomen. “Bernard deed niets voor niks. Alles kostte geld, zelfs het doorknippen van een lintje.”

Vooral de vliegdienst van de prins zou erg veel hebben gekost. Volgens Aalders ging het om tienduizenden guldens. Vertaald naar nu gaat het om tonnen. De ministers waren bang dat dat uitkwam en verdeelden de kosten over verschillende posten.

Een andere grote kostenpost was de boerderij die Bernhard in Tanzania had. Die rendeerde volgens Aalders niet. Bernhard raakte de boerderij niet kwijt en presenteerde daarom samen met de minister van Ontwikkelingssamenwerking een plan om de boerderij te schenken. Opnieuw was de Nederlandse belastingbetaler de dupe.

Tegen het einde van het boek gaat Aalders uitgebreid in op de Bilderbergperiode van Bernhard. Van 1954 tot 1976 was hij voorzitter van de Bilderbergconferentie. De stichters hadden hem gevraagd als boegbeeld te fungeren. Deze schimmige groepering komt jaarlijks bijeen om onder strikte geheimhouding te praten over politiek en Europese eenheid.

Gerard Aalders is historicus en was als wetenschappelijk medewerker verbonden aan het NIOD. Hij publiceerde eerder boeken over inlichtingendiensten, economische oorlogvoering, internationale betrekkingen, de Bilderbergconferenties, kartels en een trilogie over roof en rechtsherstel.

[Een op een]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Kalki schreef:

  Als er een God zou bestaan dan zou die al die praktijken van Bernhard nooit door hebben laten gaan.

  11 likes
 • Huisheks schreef:

  Zo vader, zo dochter, zullen we maar denken. zie Shell e.d.
  En zal het van moeder op zoon doorgaan? Denk van wel.
  De Bilderberg Group zal koste wat het kost moeten blijven bestaan en voortgaan met het uitzuigen van de mensheid.
  En de slavernij weer terugbrengen van weggeweest.
  Lang leve het Koninklijk Huis , Hoer(a) Hoer(a) Hoer(a). !!!

  15 likes
 • Kalki schreef:

  Hoe corrupt kan men zijn? En onder politici heb je soort gelijke gevallen.

  9 likes
 • Zwakkie schreef:

  Hé! Gaan we nu ook met ze allen aangifte doen tegen het koningshuis?

  6 likes
 • jenne schreef:

  Leuke verhalen die de echte waarheid volkomen verbloemen, deze man was geen deugniet, maar een op en top kwade Genius uit de Igifarben school, een Nazi!

  7 likes
 • kengai schreef:

  Maar wat zijn we toch lyrisch over koningin Maxima, zo schattig en onschuldig, niet dus.
  Wat mij betreft mag de hele kliek afgevoerd worden naar Argentinie, kunnen ze daar fijn spelen met hun nazi vriendjes en het scheelt ons een hoop geld.
  Het zijn multi miljardairs die ook nog eens geen belasting betalen, onze lonen worden bevroren, maar hun krijgen ieder jaar weer extra miljoenen en dan is er niemand van het koninklijkhuis die zegt, wij hoeven dat niet, wij zijn al miljardairs, ook dankzij hun vieze Shell.

  6 likes
 • pietsnot schreef:

  het zijn allemaal viespeuken en rasechte profiteurs en niets is inderdaad wat het lijkt bij de oranje,s ,,ik mot dat soort niet.

  5 likes
 • Ferimassi schreef:

  Hmmm, dus het is wachten op de verhalen met misbruikte jongetjes etc. Geheel in Bilderberg traditie… Onze elite is ziek tot op het bot. En dit gaat zich niet vanzelf oplossen. Wat nou monarch heeft geen macht.. Tijd om dat boevennest te ontbinden. Wij betalen ons scheel aan declaraties en beveiliging, terwijl mevrouw beatrix al haar salafistische vriendjes in de golfstaten bezoekt. Om te kosen!!

  5 likes
 • mijzelf schreef:

  iedereen heeft een vrije wil, je beslist zelf of je er goede of slechte dingen mee doet.

  2 likes
 • Plien schreef:

  Dit is totaal geen nieuws ! Bernard was al eerder gedocumenteerd als overspelige die Juliana en daarmee ook zijn kinderen bedroog en bewezen ook! Het was een rare kwast die gast maar ja, in zijn tijd ook vast wel iets goeds gedaan al was het maar Jul bevredigen zodat wij nu na Koninginnedag Koningdag kunnen vieren. Nou poepoeh dan , zou mij schoonzuster zeggen ‘;-)

  2 likes
 • .......... schreef:

  stel je voor dat er een god bestaat en hij zou zich met dit soort zaken bemoeien…
  wat zouden jij en ik ervan leren?
  het wordt tijd dat wij mensen dit soort politieke apen niet met ons laten bemoeien!!!

  2 likes
 • Rolling Stone schreef:

  Als ik in een andere topic over Clinton kritiek over hem heb, wordt mijn antwoord niet geplaatst door Niburu. Maar als er een artikel, als dit, over iemand die zichzelf niet meer kan verdedigen, wordt geplaatst, dat kan dan ineens allemaal wel en is antwoorden hierop kennelijk wel toegestaan. Wat een vreselijke hypocritisch gedoe allemaal. En misselijkmakend ook zo, n artikel.

  2 likes
 • x

  Check Also

  Freule Ollongren heeft jarenlang uit haar adellijke nek gepraat en het Nederlandse volk in de maling genomen. Kijk, zó fileer je nu een minister

  Freule Ollongren heeft jarenlang uit haar adellijke nek gepraat en het Nederlandse volk in de maling genomen. Kijk, zó fileer je nu een minister

  Dinsdag debatteerde de Tweede Kamer over de ...

  De top van de piramide: slechts 4 bedrijven controleren de wereld, maar je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord

  De top van de piramide: slechts 4 bedrijven controleren de wereld, maar je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord

  Er zijn een aantal families die de ...

  >