Homepagina » Buitenland » “Pentagon verklaart openlijk: Escalatie met Rusland gedreven door financiële belangen”
"Pentagon verklaart openlijk: Escalatie met Rusland gedreven door financiële belangen"

“Pentagon verklaart openlijk: Escalatie met Rusland gedreven door financiële belangen”

Na een reeks lekken die de regering-Trump in een kwaad daglicht stelden, wordt er steeds meer gesproken over de ‘diepe staat’.

“Het staat inmiddels vast dat er een permanente bureaucratie is in Washington,” zegt schrijver, journalist en activist David Swanson.

“Die blijft achter terwijl presidenten komen en gaan,” vervolgt hij. “Soms worden delen ervan verdreven door een nieuwe regering, maar ieder agentschap heeft duizenden mensen in dienst.”

Financiële belangen

Hij merkt op dat details over de diepe staat aan het licht zijn gekomen nadat WikiLeaks erover had gepubliceerd.

Overheidsagentschappen worden niet gedreven door publieke druk, maar door financiële belangen en corruptie, aldus Swanson.

“[Pentagon-functionarissen] verklaarden bijvoorbeeld openlijk tegenover Amerikaanse journalisten dat de toenemende vijandigheid jegens Rusland wordt gedreven door financiële belangen,” zegt hij.

Kassa

Amerika organiseerde een staatsgreep in Oekraïne, opende een raketbasis in Roemenië, begon met de bouw van een raketbasis in Polen en verscheepte grote hoeveelheden troepen en materieel naar Oost-Europa. Kassa voor de wapenbedrijven.

Iran is niet langer de vijand, maar nu vormt Rusland opeens een bedreiging voor Europa.

De Amerikaanse inlichtingengemeenschap claimde dat Rusland het elektriciteitsnet van Vermont had gehackt, maar dat verhaal bleek verzonnen.

In de weg

Mogelijk dezelfde mensen beweerden dat Trump een computerserver had die gelinkt was aan een Russische bank. Er was geen bewijs.

De media begonnen berichten te verspreiden dat zender C-Span en andere kanalen waren gehackt door Rusland. Wederom geen bewijs. C-Span verklaarde zelfs dat Rusland er niets mee te maken had.

De corruptie door het militair-industrieel complex, zoals de diepe staat een halve eeuw geleden werd genoemd, staat vrede en gerechtigheid in de weg, klinkt het.

Corrupt

Swanson stelt dat de Republikeinen, Democraten, de CIA en de FBI allemaal tot over hun oren corrupt zijn.

Hij merkt op dat Trump als gevolg van de eindeloze reeks valse beschuldigingen in de media en de toenemende druk de verkeerde kant op gaat.

“En zo hoort democratie niet te werken,” besluit de journalist.

[RT America, CounterPunch]


Vond je deze info goed? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. De Amerikanen en Russen wantrouwen elkaar zo erg, dat ze gezellig samenwerken in de ruimte, met het ISS.
  De Amerikanen hebben zich zelfs door de Russen naar het ISS laten brengen en ophalen, nadat ze de spaceshuttles weg hadden gedaan.

  14 likes
 2. Grote wereldleiders ontmoeten elkaar regelmatig in een vriendschappelijke omgang met elkaar.
  Ze bespreken hoofdzakelijk wie er nu ergens weer onrust mag stoken en een oorlog mag beginnen.
  WOLVEN bijten elkaar niet!
  Er wordt alleen gevochten om de buit.

  5 likes
 3. Ieder agentschap heeft duizenden mensen in dienst. Hetzelfde speelt zich af in Brussel.Overheidsagentschappen bij de vleet bezig met bezigheidstherapie, steeds meer van hetzelfde omdat zij niet worden aangestuurd door creatieve mensen met een visie !

  8 likes
 4. Trump knows…

  5 likes
 5. let wel, als je goed kijkt, een paar personen kunnen met hulp van media een bende creeeren, zie turkey nu, 1 man die loze dingen schreeuwt, en het hele volk is in staat van oorlog tegen Europa en Nederland, het bewijs dat mensen kudden dieren zijn en liefst met de stroom mee gaan, zie de USA met verkiezingen, sportparken vol voor 1 persoon, kom op, ga stemmen en kap met deze poppenkast. zie wat Erdogan zegt, iedereen is het in turkey met hem eens, mij hij helpt zijn eigen volk ten gronde.
  dus die paar personen kunnen dmv een relletje een oorlog ontketenen, en dat is best Eng, want ze gillen iets en we geloven het, en de niet gelovers, mogen niet op TV of zijn negatieve farcisten of zijn racaisten. dus vrijheid van mening bestaat als je maar mee praat.

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

soros

Soros schepte in januari op: ‘Ontwrichting economie betekent einde van Trump’

De Amerikaans-Hongaarse miljardair George Soros kondigde in ...

australische

Australische politicus: ‘Rassenprotesten zijn vooral schuld van Obama’

De media proberen Trump de schuld te ...