Buitenland

Frankrijk voor vijfde nacht op rij in crisis terwijl geweld zich verspreidt naar buurlanden

Help door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!

Oud-president Trump had gelijk toen hij vele jaren geleden al zei: “Ik zou niet naar Frankrijk gaan. Want Frankrijk is Frankrijk niet meer.”


Volgens Franse functionarissen wordt de sociale onrust veroorzaakt door ‘social media’. Daar zijn de meesten het niet mee eens. “Dit is wat er gebeurt wanneer je in versneld tempo miljoenen migranten opneemt in een Europees land,” zegt Paul Joseph Watson.


Voor de vijfde nacht op rij staken relschoppers auto’s en gebouwen in brand en plunderden ze winkels. Zondagnacht arresteerde de politie 719 mensen.

Moordaanslag

De media schrijven dat de rellen inmiddels ‘iets rustiger’ zijn. Vrijdagnacht werden er 1300 mensen opgepakt. De overheid heeft meer dan 45.000 politieagenten en tientallen pantservoertuigen ingezet.

President Macron heeft zijn bezoek aan Duitsland afgezegd om het hoofd te bieden aan wat er nu speelt.

Vincent Jeanbrun, burgemeester van de Parijse buitenwijk L’Hay-les-Roses, zei dat relschoppers hem en zijn gezin probeerden te vermoorden.

Burgeroorlog

Op social media is te zien dat het geweld zich heeft verspreid naar buurlanden Zwitserland en België.

In 2021 waarschuwden 25 gepensioneerde Franse generaals Macron in een open brief dat het land afstevende op een ‘burgeroorlog’ vanwege de ongebreidelde instroom van migranten.


4.8 107 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

116 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Yvonne
Yvonne
10 maanden geleden

Tsja, je oogst wat je zaait….

Carin
Carin
10 maanden geleden

Allemaal zwarte, mensen die door die macaron in Frankrijk zijn gehaald, om dit te doen…gaat straks overal gebeuren…staat ook in de agenda….toevallig..overal de zelfde

theo
theo
10 maanden geleden

exact volgens plan, meer chaos is nodig om tot marshall law te komen en nog meer beperkende wetten erdoor te duwen die blijvend zullen zijn. En het schapenvolk zal de bevrijding van het geweld omarmen….. zo dom is het gros!

Merijn Hugens
Merijn Hugens
10 maanden geleden

Ik ga je een kogel door je kop jagen!

https://youtu.be/PIQf_mVssEc

Als hier in Nederland een agent een 16-jarige boer of iets dergelijks standrechtelijk executeerd, mag ik hopen dat de chaos ook hier in Nederland compleet zal zijn en dat we eindelijk eens voorgoed gaan afrekenen met dat Parasitaire Haagse Nazi-Misdaadsyndicaat van Paarden van Troje, NSB’ers en landverraders…

Back to top button
116
0
We lezen graag je reactie!x