Gezondheid

Nieuwe studie: Golf aan MS-gevallen in Frankrijk veroorzaakt door vaccinatie tegen hepatitis B

Help ons door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De scherpe toename van het aantal gevallen van multiple sclerose (MS) in Frankrijk in de jaren negentig lijkt te zijn veroorzaakt door een vaccinatiecampagne tegen hepatitis B. Dat blijkt uit een nieuwe studie in het tijdschrift Immunologic Research.

Tussen 1994 en 1997 werden 20 miljoen Franse volwassenen – ruwweg een derde van de bevolking – gevaccineerd tegen hepatitis B. Rond 1998 maakten de Franse media melding van een gigantische stijging van het aantal MS-gevallen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Voor het jaar 1993, toen de vaccinatiecampagne van start ging, werden in Frankrijk ongeveer 2500 nieuwe MS-gevallen per jaar gemeld. Na de campagne verdubbelde dat aantal naar 4500 nieuwe gevallen per jaar. De oorzaak moet volgens vele gezondheidsexperts worden gezocht in het vaccin.

Volgens één theorie lijkt een eiwit in het vaccin sterk op een eiwit dat van nature voorkomt in myeline, de beschermende laag rond uitlopers van neuronen die bij MS-patiënten wordt aangevallen door het immuunsysteem.

Uit een Franse studie bleek dat het aantal MS-gevallen dat gelinkt is aan het hepatitis B-vaccin 2,5 keer hoger is dan werd aangenomen. Andere onderzoekers stelden vast dat er binnen drie jaar na vaccinatie een verhoogd risico was op MS.

Uit gegevens van de Franse geneesmiddelenautoriteit blijkt dat er een statistisch significant verband is tussen het aantal inentingen tegen hepatitis B tijdens de vaccinatiecampagne en het gemelde aantal MS-gevallen 1 tot 2 jaar later, stelt hoofdonderzoeker Dominique Le Houézec. Dit wijst op een causaal verband tussen het hepatitis B-vaccin en MS.

Studie: Evolution of multiple sclerosis in France since the beginning of hepatitis B vaccination

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jacques
Jacques
9 jaren geleden

MS is voor het eerst gediagnosticeerd in Frankrkijk in 1840. Toevallig of niet….. maar in 1820 werden ook weer in Frankrijk de eerste amalgaamvullingen gelegd.

Arwijn
Arwijn
9 jaren geleden

Maak je geen zorgen, het Medische Industriële Complex zal gewoon door blijven verdienen. Collateral damage noemen ze dat.

Sunshine
Sunshine
9 jaren geleden

Dit soort berichten maken me tegelijkertijd verdrietig en blij.
Zo verdrietig voor de mensen die het overkomt, en zo blij omdat de rottigheid nu eindelijk naar buiten komt.

annieta
annieta
9 jaren geleden

En narcolepsie veroorzaakt door de mexicaanse griepprik? Ook zo’n mooi voorbeeld. Ik ben blij dat er medicijnen bestaan, maar de farma maffia vind ik toch heel erg eng hoor. Er gaat veel te veel geld in om, en daar gaan mensen hele rare dingen door doen. In allerlei opzichten. Te snel een medicijn op de markt brengen, medicijnen op de markt brengen die te veel bijwerkingen hebben, die te weinig onderzocht zijn, etc etc.

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x