Buitenland

Franse journalist wacht grote verrassing in Oekraïne: ‘De Amerikanen maken de dienst uit’

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!

De Franse journalist Régis Le Sommier is ruim een week in Oekraïne geweest en trok op met een drietal Franse Oekraïnegangers, een oud-militair en twee mannen die in Rojava tegen terreurgroep IS hebben gestreden.

Toen ze zich wilden aansluiten bij het Oekraïense leger wachtte hen een grote verrassing: de Amerikanen maken de dienst uit. Le Sommier zei aan tafel bij nieuwszender CNews dat ze bijna gearresteerd werden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Contract ondertekenen

Er stapte een Amerikaan op hen af die zei: “Ik heb hier de leiding. Niet de Oekraïners, maar ik.” De Amerikanen trainen de vrijwilligers en bepalen wie mag meevechten tegen de Russen, aldus de journalist.

“Hij gaf me zelfs zijn naam. Het bleek een Irakveteraan te zijn,” zei Le Sommier, die de identiteit van de man heeft nagetrokken. Toen hij tot de ontdekking kwam dat hij een journalist was, kreeg hij te horen dat hij moest vertrekken. Hij moest ook de simkaart uit zijn telefoon halen en zelfs een contract ondertekenen.

Pentagon

“Wie hebben de leiding? De Amerikanen. Ik heb het met mijn eigen ogen gezien. Natuurlijk niet officieel. Ik dacht dat ik me onder internationale brigades begaf, maar werd geconfronteerd met het Pentagon,” zei Le Sommier, de enige Franse journalist die president George W. Bush interviewde.

Telegraaf-verslaggever Wierd Duk zag het fragment ook en reageert: “Fransen die willen meevechten in Oekraïne stuiten volgens CNews op Amerikaanse instructeurs: ‘Wij bepalen wie er mee mag doen’, zeiden die. ‘Niet de Oekraïners’. Dit is de Amerikaans-Russische oorlog, uitgevochten op Oekraïense slagvelden. Zo moeten wij er ook naar kijken.”

4.8 115 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

66 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

De NAVO is 100% VERANTWOORDELIJK voor de Speciale Militaire Operatie in Oekraïne zoals die nu gaande is…minimaal 31 Biowapen-Laboratoriums moeten ff opgeruimd worden…NAVO instructeurs & hun Azov-Nazi-Doodseskaders moeten eventjes geneutraliseerd worden…Het mooie van dit alles is dat de NAVO hier hélémáál NIETS tegen kan doen…Ze hebben de Mankracht & de Slagkracht niet…Rusland staat op het punt om in een Russische Blitzkrieg 60.000 NAVO-Nazis af te slachten…Binnenkort pakt China ook Taiwan terug omdat Uncle Shmuel & het grote Babylonische Keizerrijk van Leugens & Haat hebben getoond dat ze WERKELIJK WAAR hélémáál NIKS meer voorstellen! Een kat in het nauw maakt rare sprongen…aanschouw het Beest in z’n Finale Doodstrijd…is het niet prachtig? Grab your popcorn & enjoy the Show!

Zhukov
Zhukov
2 jaren geleden

zo zie je maar weer Zelenski is puppet van de Yankie doedels niks anders
de beruchte kliek clinton,obama,biden noem ze maar op
hoofd Nazi heeft zelf een huis in Yankiedoedel land dat zegt genoeg denk ik
het is puur WWIII uit lokken maar dat gaan ze verliezen ” MARK MY WORDS”
zoals men zegt

T,A
T,A
2 jaren geleden

niemand wil oorlog.

behalve de wereldleiders.

het volk is de dupe want ze vechten het over onze ruggen uit.

Engelbracht
Engelbracht
2 jaren geleden

Levens gevaarlijk,dit is een slagveld tussen de Amerikanen en Rusland,wat een smerig tuig in de Amerikaanse politiek de zoveelste oorlog die ze beginnen

Back to top button
66
0
We lezen graag je reactie!x