Het Complot

Samenzweringstheoretici: weldenkend en in de meerderheid

Help ons door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Samenzweringstheoretici blijken weldenkender te zijn dan mensen die de officiële versie van de gebeurtenissen accepteren.

Dat blijkt uit de studie What about Building 7? A social psychological study of online discussion of 9/11 conspiracy theories, die is uitgevoerd door Britse psychologen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Tijdens de studie analyseerden Michael J. Wood en Karen M. Douglas van de Universiteit van Kent reacties onder nieuwsartikelen. Van de 2174 onderzochte reacties waren 1459 afkomstig van complotdenkers en 715 van mensen die in de officiële verklaring geloofden.

Vijandig gedrag

Er zijn meer mensen die vraagtekens zetten bij de gebeurtenissen op 9/11 en de moord op JFK dan mensen die aannemen dat de overheid de waarheid spreekt. De samenzweringstheoretici blijken in de meerderheid te zijn.

Daarbij komt dat mensen die de complotdenkers niet geloven vaker vijandig gedrag vertonen. “Het onderzoek heeft aangetoond dat mensen die de officiële versie van 9/11 geloven, zich over het algemeen vijandiger opstellen op het moment dat ze hun rivalen proberen te overtuigen,” aldus de studie.

Het is niet alleen gebleken dat mensen die de officiële versie accepteren agressiever zijn, ze houden ook krampachtig vast aan hun eigen samenzweringstheorieën. Volgens deze mensen, die inmiddels in de minderheid zijn, werd de aanslag op het World Trade Center in New York gepleegd door 19 Arabieren met weinig vliegervaring onder leiding van een man in een Afghaanse grot.

Bestaande overtuigingen

Uit de nieuwe studie van Wood en Douglas blijkt dat de stereotype complotdenker geen vijandige fanatiekeling is die krampachtig vasthoudt aan een controversiële theorie.

In zijn boek Conspiracy Theory in America legt Lance deHaven-Smith uit dat de term complotdenker of samenzweringstheoreticus is bedacht door de CIA om mensen die twijfelden aan de officiële versie van de moord op JFK in diskrediet te brengen.

Psycholoog Laurie Manwell van de Universiteit van Guelph schreeft in 2010 in het tijdschrift American Behavioral Scientist dat mensen die in de officiële versie geloven er simpelweg niet bij kunnen dat 9/11 het werk van de overheid is geweest, omdat ze niet in staat zijn informatie te verwerken die in strijd is met hun reeds bestaande overtuigingen.

In hetzelfde blad voegde professor Steven Hoffman van de Universiteit van Buffalo toe dat mensen die de officiële versie verdedigen alleen zoeken naar informatie die hun bestaande overtuigingen bevestigt, terwijl ze er tegelijkertijd alles aan doen om tegenstrijdige informatie te vermijden.

Bron: Presstv.ir

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

75 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
enigma
enigma
10 jaren geleden

Osama was de geheim agent,need toe know basis.De rest van de groep gemanipuleerde religie extremisten ,die dat niet wisten. Afkomstig uit hoge elite die profiteren van de resultaten.De spin is bedoelt om met belachelijke argumenten de aandacht af te lijden .Zie invasie Polen WO 2.
1 of twee man aan de top die het besluiten is genoeg.De opleiding voor terrorist had hij al van America [C.I.A.]gekregen totaal mensen die er van af weet 5 maximaal 6. De rest van de theorieën spin.

Wesley
Wesley
10 jaren geleden

[Samenzweringstheoretici blijken weldenkender te zijn dan mensen die de officiële versie van de gebeurtenissen accepteren.]

En waar blijkt dat dan uit? In ieder geval niet uit het artikel waar jullie naar linken.

Er staat in het bronartikel werkelijk waar niet 1 zin die een dergelijke conclusie ondersteunt.

Jullie doen 2 beweringen:

– samenzweringsteoretici zijn in de meerderheid. –> dat staat nergens in het artikel.

– samenzweringstheoretici zijn weldenkend. –> staat ook nergens in het bron artikel.

Mijn vraag aan jullie: “waar hebben jullie bovenstaande conclusies op gebaseerd?”

Linda
Linda
10 jaren geleden

Ha, ik ben dus weldenkender. Da’s mooi meegenomen.
Alleen: zulke conclusies n.a.v. reacties en soms verhitte discussies? Weten ze van onze geliefde internettrollen? Is dat hierin meegenomen? In ieder geval leuk dat die tot de minder weldenkenden horen.

AwE130
AwE130
10 jaren geleden

Zet daar de Apollo maanlandingen ook maar bij, klopt ook niks van. Leugens over UFO’s en buitenaardse mag er ook bij wat mijn betreft. Als een van deze steun pilaren valt dan zal het domino effect niet meer te stoppen zijn. De NWO en hun leugenachtige vriendjes genaamd MSM zullen als een plumpudding inzakken. De NWO is dood leven de vrijdenkers.
Peace to you all.

Back to top button
75
0
We lezen graag je reactie!x