Buitenland

Honderden Italiaanse parlementariërs weigeren te luisteren naar speech Zelenski

Help door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

De Oekraïense president Zelenski sprak onlangs het Italiaanse parlement toe via een videoverbinding. Hij beweerde onder meer dat het Russische leger 117 kinderen heeft gedood. De Italiaanse premier Mario Draghi liet zich na de speech positief uit over toetreding van Oekraïne tot de EU.

Honderden Italiaanse parlementariërs weigerden naar de toespraak van de Oekraïense president te luisteren. Volgens de krant il Fatto Quotidiano waren 350 politici niet aanwezig bij de toespraak. Hoewel het Huis van Afgevaardigden praktisch vol was, lieten de senatoren het massaal afweten. Het Italiaanse parlement telt 630 afgevaardigden en 315 senatoren.

Oneerbiedig

In Italië heeft zich een stevig blok gevormd dat fel tegen de levering van wapens aan Oekraïne is en tegen plannen van de regering om de defensie-uitgaven te verhogen. Lega-politicus Vito Comencini zei dat de toespraak van Zelenski oneerbiedig is tegenover de bevolking van Donbass in het oosten van Oekraïne.

Eerder leidde de toespraak van Zelenski in het Griekse parlement tot opschudding. De president liet twee militanten van het neonazistische Azovbataljon aan het woord. Meerdere partijen spraken er schande van.

Ongemakkelijk

Op 31 maart sprak Zelenski ook de Tweede Kamer toe via een videoverbinding. Hij kreeg na afloop zelfs een staande ovatie. FVD was de enige partij die de toespraak niet bijwoonde.

De partij wijst erop dat de president onlangs 11 politieke partijen heeft verboden, waaronder de grootste oppositiepartij van het land. Kritische tv-stations zijn al geruime tijd verboden, terwijl de overgebleven tv-stations sinds kort verplicht zijn 24 uur per dag propaganda uit te zenden.

Hij neemt deel aan uiterst dubieuze financiële constructies en een deel van zijn leger poseert in dikwijls zeer onverkwikkelijke poses met nazisymbolen, stelt FVD. “En onlangs lekten via social media ook de meest afschrikwekkende daden van geweld richting – naar het zich laat aanzien – hulpeloze Russische krijgsgevangenen door – hoogstwaarschijnlijk – Oekraïense troepen uit.”

Dit alles maakt een videotoespraak in ons parlement op zijn zachtst gezegd ongemakkelijk, schrijft de partij.

4.9 116 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
104 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans
Hans
11 maanden geleden

Eindelijk

jantje
jantje
11 maanden geleden

Acteurs, allemaal

Mikkel
Mikkel
11 maanden geleden

Al onze parlementariërs, uitgezonderd die van FvD zijn medeplichtig aan de meest erge gruweldaden. De tribunalen zullen het druk krijgen!

Niet bang
Niet bang
11 maanden geleden

Het wordt tijd dat het kaartenhuis in elkaar stort.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

104
0
We lezen graag je reactie!x