Buitenland

Cover-up in Orlando? FBI probeerde Omar Mateen in 2013 aan te zetten tot terreurdaad

Help door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Orlando-schutter Omar Mateen blijkt in 2013 te zijn benaderd door een FBI-informant die hem ertoe aan probeerde te zetten een terreuraanslag uit te voeren. Dat heeft een politieagent uit Florida onthuld.

Door de onthulling worden er vraagtekens gezet bij de indirecte rol die de FBI heeft gespeeld bij het orkestreren van de recente aanslag in Orlando. In een exclusief interview vertelde sheriff Ken Mascara aan de Vero Beach Press Journal dat de FBI een informant op Omar had afgestuurd, maar dat hij ‘niet toehapte’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het is bekend dat de FBI informanten inzet om toenadering te zoeken tot mensen die ervan worden verdacht onderdeel uit te maken van een terreurorganisatie. Vervolgens probeert de inlichtingendienst ze in de val te lokken door ze aan te zetten tot het plegen van een terreurdaad.

Averechts

Sinds 9/11 zijn in de VS 500 mensen langdurig veroordeeld op beschuldiging van terrorisme, de helft van hen door toedoen van informanten. Die kunnen per ‘opdracht’ wel 100.000 dollar opstrijken.

Het is nu de vraag of de FBI een rol heeft gespeeld bij het beïnvloeden van de Orlando-schutter en of de dienst de oorzaak is van zijn wantrouwen tegen een land waarin moslims steeds vaker worden aangevallen vanwege hun geloof.

Ex-FBI-agent Coleen Rowley vertelt tegenover AlterNet dat de FBI ‘moet erkennen dat hun werkwijze in dit geval [met Mateen] verschrikkelijke consequenties heeft gehad en zelfs averechts heeft gewerkt’.

Onder vuur

Eerder bleek al dat de FBI de ex-vrouw van Mateen had opgedragen niet tegen de media te vertellen dat hij zelf homoseksueel was, zodat de aanslag het stempel ‘islamitisch terrorisme’ kon krijgen.

De FBI ligt al onder vuur omdat de dienst weigert het gesprek vrij te geven aan de media dat Mateen voerde met de alarmcentrale.

[teleSUR]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Richard
Richard
7 jaren geleden

Ik knal het er nogmaals op:

Zijn vader beheerd een Afghaans radiostation in de U.S. Hij schijnt bekent te zijn bij de CIA en er wordt vermoed dat zij een dikke vinger in de pap hebben bij dat radiostation.
Mateen was werkzaam bij ‘s werelds grootste beveiligingsbedrijf AG4. Daar zijn de lijntjes naar de FBI heel kort. Hij had ook onlangs vergunning gekregen voor het hanteren van zware wapens. Dat zal ook bij de nodige instanties niet onopgemerkt zijn gebleven. Dus de nodige informatie en documentatie over de hem en zijn vader waren al bij verschillende instanties aanwezig.
Daar komt bij dat Mateen moslim is én homo. Dat is in zijn cultuur gelijk aan zelfmoord en nog erger. Wat misschien zijn homohaat en het agressieve gedrag naar zijn ex-vrouw kan verklaren.
Dat alles komt op mij over dat hij vanwege zijn werk, zijn geloof en zijn geaardheid heel gemakkelijk manipuleerbaar en chantabel was.
Nu is hij volgens zeggen drie maal ondervraagd door de FBI. Nu ben ik in het verleden zelf verschillende keren verhoord door de politie. Eén keer zelfs door moordzaken. Niet als verdachte hoor. Haha. Maar omdat ik een bekende was van iemand waarop geschoten was.
Tijdens een ondervraging word je onder zware psychologische druk gezet. Er worden vragen gesteld waardoor je met jou antwoord vastloopt in een beschuldiging en schuldbekentenis naar hun, die jij dan weer moet ontkennen. Ze halen je familie en je vrienden erbij, je carrière. Wat als je kinderen… Alles halen ze uit de kast. En hoe hoger in de rangen, des de zwaarder de ondervraging. Ik kan je vertellen: De gewone politie lul je zo om de tuin, maar moordzaken was hele andere koek. Dan ga je zweten. Alleen al hoe ze je aankijken! Je voelt je al schuldig in hun aanwezigheid.
Nu kan ik mij voorstellen dat Mateen tijdens die verhoren door de FBI, want het ging immers niet om een winkeldiefstal, door doorgewinterde agenten onder zware druk is gezet waarbij al zijn zwakheden uit de kast zijn gehaald om hem te breken. Met zijn geaardheid, zijn homohaat naar buiten toe, zijn geloof, zijn gemeenschap, zijn carrière.
Ik kan mij voorstellen dat zij hem mentaal aan het wankelen hebben gebracht en hem in zijn zwakste moment misschien getriggerd hebben met misschien een woord, kleur of geluid, die hem op zijn geestelijke zwakste moment (tijdens de ramadan hebben moslims het heel moeilijk met hun relatie tot God en zijn zij fysiek en mentaal verzwakt door het vasten) tot zijn daad hebben doen besluiten/aangezet.
De technieken zijn al jaren bekent.

Dolex
Dolex
7 jaren geleden

Totaal off topic, maar wel belangrijk:

Zijn vader beheerd – moet zijn ‘beheert’ (tegenwoordige tijd = stam+t)

De technieken zijn al jaren bekent – moet zijn ‘bekend’ (voltooid deelwoord – eindigt op een D, tenzij de stam eindigd op een medelklinker uit ’t kofschip – beken eindigt op een N)

Richard
Richard
7 jaren geleden

Waar goden met geboden en verboden heersen zullen er altijd mensen zijn die het moeilijk hebben met hun god omdat niet ieder zich aan de wetten en regels kan houden en zich daardoor een slecht mens gaan voelen. Hier tip ik meteen aan dat geloof een heel verwarrende invloed heeft op het denken van mensen. Ik ben homo, dus ik zondig, dus ik ben slecht. Terwijl ik misschien een heel fijn en goed mens ben.
Geloof is sowieso vreemd als je bedenkt dat geloof niets meer is dan een aanname van iets dat men niet zeker weet. Jij zegt het mij, dus. Het staat in dit boek geschreven, dus.

Mijn ervaringen met vastende moslims zijn toch wel iets anders. Ik heb met moslims gewerkt, en tijdens de ramadan gaat alles toch wel een heel stuk langzamer en is het chagrijn en moeheid is overdag op hun gezichten te lezen.
Verder is vasten heel gezond. Ik doe het zelf ook wel eens. Maar ramadan is ongezond. De hele dag niets eten en vooral niet drinken, zeg maar de hele fabriek stilleggen, en jezelf daarna volproppen met allerlei lekkernijen brengt je hele systeem in de war. Je moet fysiek in goede conditie zijn om dit zonder risico op schade te doen, maar is zeker niet aan te raden.

Hier schrijft u,

“Tijdens de Ramadan ‘sterken’ moslims hun relatie tot God en zijn zij juist mentaal versterkt. Ze laten iets liggen -voor God-, wat normaal gezien toegestaan is (eten, drinken en gemeenschap) om zo hun relatie met God te versterken, en om na de Ramadan dus ook beter in staat te zijn dingen te laten die niet toegestaan zijn in de Islaam (zoals het vermoorden van onschuldige mensen, om maar een voorbeeld te noemen). Na de Ramadan geven ze wat van hun bezitting aan de armen om zo hun geest en bezit te reinigen.”

Iets laten liggen voor god, een offer geven dus om de relatie met god te versterken.
Lees ik hier een bevestiging van mijn analyse?
Hoe is het met de relatie tot god als je homo bent en die god homofilie aanwijst als zondig en dreigt met straffen in het hiernamaals? En ook de gemeenschap, die in die zelfde god gelooft, met aardse straffen dreigt?
Kan het niet zijn dat hij als gelovige moslim uit een hechte gemeenschap geprobeerd heeft zijn zonden af te kopen met een offer? Juist omdat het ramadan is?

Voor de duidelijkheid: Ik val moslims hier niet aan. Ik vind elke vorm van geloof geest verwarrend, geest vernauwend en dus gevaarlijk.
Mensen zijn van vlees en bloed en ieder mens wordt onschuldig geboren. In ieder mens, goed of slecht, want dat is wat wij er van maken, ligt die onschuld verborgen.
Ik ken mensen die slechte dingen doen maar als mens heel goed zijn, zoals er ook ‘goede’ mensen zijn die slechte dingen doen.
Dat is wat denken er van maakt.
Verder ben ik met iedereen vrienden.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x