Homepagina » Het Complot » Orkestreerde de Franse overheid de aanslag in Straatsburg om aandacht van gele hesjes af te leiden? De discussie laait op
Orkestreerde de Franse overheid de aanslag in Straatsburg om aandacht van gele hesjes af te leiden? De discussie laait op

Orkestreerde de Franse overheid de aanslag in Straatsburg om aandacht van gele hesjes af te leiden? De discussie laait op

Complottheoretici hebben gezegd dat de Franse overheid achter de terreuraanslag in Straatsburg zit. Het doel: de aandacht afleiden van de protesten van de gele hesjes.

Een 29-jarige schutter, Cherif Chekatt, schoot dinsdag drie mensen dood en verwondde 13 anderen op een kerstmarkt in de stad.

Demonstranten hebben op social media geclaimd dat president Macron de aanslag heeft georkestreerd in de hoop dat de betogers komende zaterdag niet de straat op zouden gaan.

Angst creëren

“Volgende week zul je nergens een geel hesje zien. Goed gedaan, Macron,” schreef iemand. Een ander zei: “Toeval? Of gewoon manipulatie?”

Weer iemand anders schreef: “Ze willen angst creëren zodat mensen de straat niet opgaan.”

Een andere social media-gebruiker zei: “Natuurlijk was het de overheid! Als je terugkijkt zijn er altijd terreuraanslagen geweest op momenten dat er te veel stakingen of protesten waren.”

Geen echte aanslag

Eén van de gele hesjes, Maxime Nicolle, zei in een video op Facebook dat de schietpartij geen echte aanslag was.

“Denk je echt dat iemand die een terreuraanslag wil uitvoeren wacht totdat er nog drie mensen op straat zijn om acht uur ’s avonds?” vroeg hij.

“Wie een echte aanslag wil plegen, gaat midden op de Champs-Elysees staan en blaast zich vervolgens op,” zei hij.

Bekend

Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Laurent Nunez reageerde boos op de beschuldigingen. “Hoe kunnen mensen zulke dingen zeggen?” vroeg hij.

De vermoedelijke dader van de aanslag werd door de politie doodgeschoten in het zuiden van Straatsburg.

Chekatt was bekend bij de Franse inlichtingendiensten.

Foto: Fæ Wikimedia Commons

[Daily Mail]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Erde schreef:

  Tja… Alweer een ID gevonden en wonderwel had de dader ook nog een facebookpagina. Een beetje terrorist zit toch op telegraph? En facebook is een aflopende zaak, vooral bij de jongere generatie. Maar terroristen zitten nog steeds massaal op facebook. Het zijn ook allemaal zeer goede schutters die met militaire precessie zulke operaties kunnen uitvoeren. Daar kunnen onze k*t-marokkaantjes nog iets van leren. Die boefjes weten nog geen pistool vast te houden, laat staan dat ze er iemand mee raken. Ook het moment van de ‘aanslag’ is zeer goed gekozen. De neuzen moeten weer één kant op. Het gezag moet weer gerespecteerd worden. Er is maar één vijand en dat is de terrorist. Noodverordeningen worden van kracht, een verbod op demonstraties, meer macht naar politie en het leger, restricties voor burgers worden opgelegd, en een hardere roep om een europees leger en een europees politiemacht. Tja… En de dader is alweer dood. Die kan het niet meer navertellen. Maar slaap zacht. Het is immers allemaal voor Uw veiligheid.

  29 likes
 • H.J. schreef:

  Is het al niet hemelschreiend als dit de gedachtegang van het volk zou kunnen zijn.
  Hoe ver is het vertrouwen in welke overheid dan ook gezakt.
  Er worden in de zogenaamde vrije wereld (West Europa), wetten bedacht en aangenomen die het volk compleet monddood maken.
  Verschrikkelijk, de Ruttes , de Macrons en de Merkels, verkwanselen de vrijheden van de Autochtone westerlingen.

  27 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  “Denk je echt dat iemand die een terreuraanslag wil uitvoeren wacht totdat er nog drie mensen op straat zijn om acht uur ’s avonds?” vroeg hij.

  is een terrorist ! hij die op de rustigste dag op schiphol een aan slag pleegt ? deze vraag heb ik toen in ask me anything bij jurgen BNR nieuws radio gesteld aan een deskundige.. het maatschappelijk wenselijk antwoord van hem kwam neer op, dat terrorist niet uit is op het doden van veel mensen naar ontwrichting van een stuk van de samenleving.! daar kreeg ik dan het beeld van de overheid die hier bij gebaat was, en jij.?

  dus voor de mensen die veilig met de gele vesten willen mee doen nogmaals de onderste post :

  :adrianus-johannes.
  10 december 2018 13:26 at 13:26

  ik herhaal het en kracht van de reclame is herhaling.. waarom om dat er ook mensen zijn die niet durven niet kunnen door wat voor omstandigheid dan ook..
  maak een gele kaart kan je de postzegel niet betalen dan zet je als afzender de PC 2500 GK Postbus 30412 hij komt gegarandeerd daar te recht..

  :adrianus-johannes.
  8 december 2018 22:45 at 22:45

  veiligheidsvestjes de gele geven aan dat er ergens een gevaarlijke situatie is..
  volgens de politiek kan het nooit de koopkracht en onze welvarende economie zijn..
  juist door die goede koop kracht en welvarende economie kan de politiek zorgkosten, brandstofprijzen, voedsel BTW, gemeentelijk, provinciale, en landelijke belastingen, en nog meer door mij vergeten verhogingen door voeren..
  zij zullen geen gele vestjes gaan dragen, nu niet en nooit niet..

  STUUR ALLEN EEN GELE KAART, WANNEER JIJ DE GELE VESTJES DIE VOOR ONS ALLEN DE DIJK OP GAAN WIL STEUNEN, NAAR ONZE KONING EN ZIJN MINISTER PRESIDENT MET DAAROP :

  Majesteit; uw regering onderdrukt ons in een te ergere mate, zij laten vriendjes minder belasting of geen betalen door hun sluwe streken en vals spel zodat zij ons in opstand doen laten komen, met deze kaart is mijn grens ook bereikt.. (of jou eigen tekst)

  Post voor de leden van het Koninklijk Huis kunt u sturen naar Paleis Noordeinde.

  voor Z.M. Koning Willem-Alexander
  Paleis Noordeinde
  Postbus 30412
  2500 GK Den Haag

  een gewaarschuwd mens telt voor twee toch..
  deel dit zo veel mogelijk opdat er postzakken vol gelenkaarten onze Majesteit of minister president bereiken..

  De Minister-president mark rutte
  Ministerie van Algemene Zaken
  Postbus 20001
  2500 EA Den Haag

  inmiddels heb ik 500 gele kaarten laten drukken A6 formaat en deel deze hier in Groningen uit.. men kan ook nog eigen tekst schrijven net als naam en handtekening op deze gelekaart..

  7 likes
  • Jos schreef:

   Waarom geen rode kaarten?
   Gele kaarten staan voor een waarschuwing.
   Een rode kaart betekent: Er uit. Het spel verlaten wegens herhaald wangedrag, zodat de goeden op een fatsoenlijke manier verder kunnen spelen.

   9 likes
   • frans schreef:

    Daarom zijn er de komende weken rode hesjes te zien in de straten!
    1x geel, 2 x geel. en dan rood!
    en het was meteen duidelijk dat het een fake toestand is.
    Tja, en het dodental is met 1 gestegen. meldde het nos npo leugenacteursjournaal.

    3 likes
  • michel de la rie schreef:

   @ardrianus-johannes; Goed initiatief, maar volgens mijn bescheiden mening zal dit niets uitmaken. Het koningshuis is namelijk even corrupt als de regering. Zij zijn ook degene die miljoenen verdienen metuitmelken van de bevolking. Dat is al door de eeuwen heen bewezen. Dus, denk je nu werkelijk dat “ZKM” Alex hier wat mee gaat doen? Denk het niet. Ja, hard lachen misschien.

   1 likes
   • :adrianus-johannes. schreef:

    beste michel de la rie,

    dat mag hij ook en is ook nog eens gezond.. nou alleen als dat dan in de synchroniciteit van zijn mens zijn is..
    hier heb ik twijfels aan gekregen voor vele elite.. in mijn eigen cirkel van het leven bij vele stervende mensen waar ik bij mocht en kon zijn heb ik gezien bij het overgaan de angst of blijdschap in die stervende ogen.. er is veel wat we niet meer weten, door ons onder wijs te brengen..
    langzaam leer je dat alles klopt als je in de synchroniciteit leeft..
    maar alle synchroniciteit is niet ieder zijn synchroniciteit en wat mijn synchroniciteit of die van de vele schaad, dienen dit duidelijk te maken stand up for your rights bob marley..
    met andere worden laat je nooit de bek snoeren hoe gek jij ook doet, het is jou recht in het recht van de vele dat gelt-d..
    als het alexander ego (de eenling voor allen) zo groot is dient dat weer tot normale proporties te worden teruggebracht tot art. 1 van onze Grond Wet..
    alleen positiviteit kan negativiteit in het gezamenlijk tot niks reduceren..
    ik kan de weegschaal niet ervaren maar met mijn spelden prik gewicht in de schaal te gooien..
    ergens wordt ieder die ene vraag gesteld aan het einde “en wat heb jij eraan gedaan”! en dan komt er angst of blijdschap in die ogen..
    je moet maar durven..

    dank michel..

    1 likes
  • guido schreef:

   dacht u nou echt dat deze , ……… de post te zien krijgen, nee gaat in een grote doos en zo de kachel drinkend met een borrelllll

   1 likes
 • Rikk schreef:

  Groene hesjes, Rode hesjes, Roze hesjes, Gele hesjes ……
  Braaf protesteren…. Of een aanslag (laten) plegen ….

  Denken “we” echt dat het gaat helpen?
  Volgens mij moeten we eerst nog veel verder het riool in.
  Pas dan wordt de ugentie begrepen….
  En dan is het te laat zoal gewoonlijk
  Lees de geschiedenis…
  Zo is het altijd gegaan…
  En daar komt bij dat de menselijke D-evolutie in volle gang is.

  12 likes
 • Jos schreef:

  Het feit dat bij al dit soort aanslagen onschuldige mensen het slachtoffer zijn en nooit degenen die het juist voor die onschuldige mensen zowat onmogelijk maken een vreugdevol leven te hebben zou genoeg gedachtenvoer moeten geven…….
  En wat is waar?
  Zijn er echt doden en gewonden gevallen?
  En waar lezen wij over het medeleven van de regering naar de nabestaanden?
  Enne, als de dader reeds bekend was, wat wordt er dan gedaan met die kennis?

  Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel……maar ja, wat dan?

  9 likes
 • salvar schreef:

  De vermoedelijke dader van de aanslag werd door de politie doodgeschoten in het zuiden van Straatsburg.
  heb je een lijk gezien?
  wie gaat er kijken of hij in een kist ligt als hij begraven wordt?

  12 likes
 • GvB schreef:

  Total Media Blackout! Paris Is Far Worse Than They Will Tell You!
  https://www.youtube.com/watch?v=k0GHWSi_cXY

  The French Have Had Enough! Oligarchs Beware!
  https://www.youtube.com/watch?v=IS7JW1on5lI

  Mensen zijn het gewoon beu om uitgeknepen te worden.
  De revolutie is begonnen tegen de wereld elite volgens de Fransen.

  9 likes
 • Mikkie schreef:

  Natuurlijk is het in scene gezet. Na al die hoaxes gelooft niemand toch meer iets?
  En zoiets gebeurt toch toevallig altijd als er net iets in het nieuws komt waar niet de aandacht op gevestigd mag worden.

  9 likes
 • TACP schreef:

  Ik geloof er ook weinig van dat de ongeregeldheden vanuit de oorspronkelijke gele hesjes beweging kwam. Ook hier moet je jezelf weer de vraag stellen wie er profiteert, en dat is dus weer de elite en hun “overlords”, want het is natuurlijk weer een hoop negatieve energie waar zij zich te goed aan doen. Daarnaast zullen de autoriteiten dit geheid weer gaan misbruiken om meer draconische maatregelen in te voeren.

  Eerlijk gezegd weet ik niet of ik mij moet aansluiten bij de Nederlandse versie van de gele hesjes; de oprichtster die ik op tv zag kwam naar mijn mening niet echt snugger over wat betreft haar kennis van de elite. Ik hoorde daar dezelfde selectieve “ontwaking” die al sinds ongeveer 2000 de boventoon voert, ook heb ik de indruk dat wat de beweging nu is zich profileert als een rechtse/populistische beweging.

  Niet dat er perse iets mis is met mensen die wat rechtser zijn, maar zolang een beweging een sterke politieke kant uit gaat zie ik het niet gebeuren dat een hele bevolking of het grootste deel daarvan zich daarbij zal aansluiten. Het maakt dan ook niet uit hoe nobel het doel ook is, wanneer ik terug kijk naar betogingen tegen de banken, Monsanto, Occupy, de EU, gmo´s, TTIP etc waren daar geen mensen die politiek rechts zijn te bespeuren terwijl het doel wel nobel was. Mensen die “rechts” waren wilden er niets mee te maken hebben omdat het toch allemaal maar links volk was. Wanneer willen staken voor een goed doel (beter salaris, betere arbeidsomstandigheden/voorwaarden etc) dan word dat door een deel van de bevolking ook als irritant bevonden, onder het mom van het zogenaamde “nuchtere Hollandse” geijl dat je maar beter kunt gaan werken en/of anderen alleen maar last valt.

  Sommigen zullen het wellicht niet leuk vinden, maar als de mensheid echt iets wilt doen zal het als een eenheid moeten zijn. Niet op basis van 1 van de sociaal geconstrueerde pilaren van:

  politieke voorkeur vs politieke voorkeur (inclusief populisme).
  ras/etniciteit vs ras/etniciteit
  Man vs vrouw
  Jong vs oud
  Rijk vs arm

  A: Omdat je daarin niet iedereen of er genoeg mensen in mee krijgt, waarbij het gevaar op loer ligt dat de elite de splitsing onder de mensen zal misbruiken voor het ontketenen van een burgeroorlog. Als je kijkt hoe groot de haat is tussen links vs rechts (inclusief populisme aan beide kanten) is dat een zorgwekkende gegeven.

  B: Een beweging op 1 van eerder genoemde pilaren gebouwd is simpel door de elite is over te nemen, omdat die pilaren gebaseerd zijn op een “sociale constructies” die bedacht en gecreëerd (als wapen om verdeeldheid te zaaien) zijn door de elite. Wat dat betreft zie ik nog geen persoon of wat dan ook die in staat is om mensen echt te verenigen.

  Waardoor naar mijn mening elke revolutie uiteindelijk zal eindigen met de illusie dat er een machtsverandering heeft plaats gevonden zoals de “Franse Revolutie”, maar in werkelijkheid het nog steeds dezelfde mensen zijn die aan de macht zijn. Daarom denk ik ook dat alles wat er in Frankrijk gebeurt geen toeval is, de geschiedenis lijkt zich weer te herhalen. Want om de beslissingen fase van de “false flag operation” omtrent “aliens” te doen slagen zullen alle opstandige mensen of onschadelijk zijn gemaakt of grotendeels op de radar moeten staan van de autoriteiten. Zodat die mensen meteen opgepakt kunnen worden wanneer het zover is. Het is niet uit te sluiten dat de oprichting van de gele hesjes beweging of het infiltreren daarvan om het vervolgens te laten ontsporen: ook een truc kan zijn om netwerken bloot te leggen van groepen burgers die een gevaar voor de staat vormen. Wat dat betreft zou het een klassiek contra spionage actie kunnen zijn. Bij demonstraties waar ik aanwezig was in het verleden werd er door de politie net zoals bij voetbalwedstrijden er lustig op los gefilmd door de wouten.

  Op zich is het sturen van gele kaarten een goed idee, al twijfel ik aan de effectiviteit. Wat heeft het voor zin om die kaarten naar de kroon te sturen ? De kroon is zelf onderdeel van dezelfde elite (op een veel hoger niveau dat politici), ik zie niet in waarom het ook enig sinds iets zal helpen om hem te vragen/smeken om iets te doen. En ik weet het, zelf heb ik ook geen echte antwoorden; behalve dat ik alleen denk dat we dit als mensheid samen zullen moeten doen. Want ik hoor teveel stemmen die claimen zaken zoals vrijheid hoog in het vaandel te hebben staan, maar eigenlijk van mening zijn dat alleen een bepaald slag mensen hiervan zouden moeten genieten.

  3 likes
  • :adrianus-johannes. schreef:

   beste TACP,

   van alles is er maar “een” dus een burger, een grondwet, een rechter een officier, een parlement, een tweede kamer, een politie, een leger, een minister president enz als je begrijp wat ik bedoel.. welke allen worden ingevuld door een natuurlijk persoon..

   lees deze link en probeer goed te begrijpen wat er geschreven is.. https://nl.wikipedia.org/wiki/Rechter
   “dat de rechter er niet in persoon zit, maar in zijn hoedanigheid als onafhankelijke rechter.” door zijn kledij dit maak hen mens.. dit is bevestigt in een zitting waar rechter door getuige descundige in kennis overruled werd (wet algemene bepalingen art.13) met een gerechtvaardigde vraag tot 3 keer toe daar de rechter op de tafel sloeg en melde dat hij hier de enigste mens is in deze zaal en hij alleen de vragen stelt, wraking was nu op zijn plaats.. nu weer verder..

   het is niet ons systeem wat rot is het zijn de mensen, de mensen die in persoon de invulling geven en hier mee hun rottigheid uithalen.. misleiden is bij wet niet verboden en dat is wat zij begrijpen leren en opgedragen krijgen.. kan je het hun kwalijk nemen ??? zij weten niet beter door hun opleiding en onderdrukking..
   dus als er maar een burger is en maar een grondwet is deze voor die burger voor mij had deze ook maar een art. nodig en dat is art. 1 ieder is gelijk. uit..
   nu wil het geval dat de makers van de grondwet vals spelen wat mag volgens de wet en de burger die er mee instemt door onwetendheid ondeskundigheid en onervarenheid OOO en dat heeft burger aan zich zelf te danken.. hij/zij dienen de wet te kennen en daarmee wel of niet in te stemmen de macht van de burger..
   om die ene tweede kamer te kiezen..
   als ik nadenk aan wie ik in dit valse politieke land een waarschuwing kan geven van “STOP HIER HEB IK NIET VOOR GEKOZEN” vindt ik dat ik niks bereik bij een natuurlijk persoon die een invulling geeft aan een pseudoniem van minister president of voorzitter van de tweede kamer enz..
   het hoogst mogelijk in dit land die mens is kom ik dus uit op koning(ing) deze wordt, is, was niet gekozen maar door het respect, vertrouwen en bewezen vaderlander (toen der tijd dat wel) door het volk op die plaats gezet..
   dat koning(ing) zich door valse politiek veel status (dat andere mag) laat afnemen is aan ons het volk om te handhaven..
   daarom stuur ik, men mag de keuze ook voor op rutte maken mijn kaart naar de koning als mens bekend in willem alexander..
   ik hoop natuurlijk op meer gele kaarten in 2019 dan dat er democratisch 51% nodig is die gaan stemmen..
   op de kaar kan je met rood zelf tekst zetten :
   mijn stem is niet gehoord,
   waarom moet ik wel belasting betalen en shell niet,
   waarom int de belasting dienst meer bij mij dan bij de multinationals,
   waarom zijn de banken te groot om om te vallen en wordt ik omver geschopt,
   is het volk van nedrland niet de grootste verbruiker van gas die meer betaalt dan de grootverbruiker fabrieken kassen en multinationals,
   waarom worden volgend jaar alle levensonderhoud kosten hoger,
   waarom worden er onschuldigen mensen in het buiten land gebombardeerd van mijn belasting geld,
   waarom zijn natuurlijke medicijnen zo slecht,
   waarom worden criminele witwassende banken niet vervolgt en kunnen afbetalen met een lagere boet als 6 km te hart rijden,
   bent u wel koning van ons volk,
   etc.etc.

   dank TACP voor jou gedachten,

   5 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Nou nee dat denk ik niet. Gele hesjes zullen zich over Europa verspreiden als volgend jaar in Nederland – dit keigave land – de lasten met minimaal 1000 euro per jaar ga an stijgen dan gaat het hier ook langzaam los. Het is dat het politieke-kartel het mogelijk heeft gemaakt dat meer dan een miljoen mensen hun inkomen kunnen aanvullen met groene vingers anders was het al aan de gang.
  De aanslagen waren allemaal ingecalculeerd bij het binnenhalen van deze miljoenen moslims. Zo werd het makkelijk om pribacy1wetgeving compleet af te schaffen en te werken naar dictatoriale macht voor de overheidsdiensten. Het gaat langzaam maar de huidige pro EU partijen werken wel degelijk aan afbraak van democratische systemen. Zie bv laatst Ollongren met haar hysterische gekrakeel om censuur toe te passen bij de komende verkiezingen. Levensgevaarlijk die D’66, ik vraag mij niet meer af maar weet zeker dat deze partij maar ook de overige partijen van het kartel volop zijn geïnfiltreerd door misdadigers en hardcore fascisten. Een andere verklaring is er namelijk niet.
  En de reguliere media als grootste verspreider van benieuwd zal er, aanslag of geen aanslag, alles aan doen om de gele hesjes te minimaliseren. Lees bv vandaag het benieuwd in de Volkskrant wat betreft de eisen van de gele hesjes. Een stuk geplaatst om politici niet achter de eisen van de gele hesjes aan te lopen. Somt die schrijver allerlei onzinnige standpunten op die helemaal nooit aan de orde zijn gekomen bij de gele hesjes, een pure keiharde leugen geplaatst in de VK.
  Waarschijnlijk denken ze bij die egoïstische gutmensen dat iedereen van het Nederlandse volk dom is. Toch wel ergens lachwekkend hoe de reguliere media, Telegraaf, AD, VK, NRC, NOS en RTL nieuws zo verschrikkelijk door de mand zijn gevallen sinds Keulen. Straks met de verkiezingen weer de ‘Goednieusshow’ van Mark en zijn criminele organisatie alle nepberichten vliegen je weer om de oren. De hoeveelheid nepnieuws is zo gigantisch dat mensen ook om een aanslag al dan niet in scene gezet door inlichtingen of veiligheidsdiensten hun schouders kphalen en als de reguliere media en de EU helemaal klem zit geven zij gewoon de Russen de schuld.

  6 likes
 • Jelle schreef:

  Belangrijk detail:

  Een groot deel heeft nu kunnen zien wat het doel is van de politie: beschermen van hun meesters; de bankenmaffia!

  Ook zijn ze er terug een hele boel bewust geworden: zoals vaak omschreven: wakker geworden!

  Ieder logisch denkend individu weet dat deze aanval in scène gezet is. Opeens uit lange vakantie is Daesh er terug?? Komaan zeg?

  Negatief punt: we hebben gezien gezien dat de strijd er eentje is zoals David tegen Goliath. Maar het ziet er naar uit dat zelfs veel dieners van de wet het spel door krijgen. Heel interessante tijden!

  4 likes
 • x

  Check Also

  frankrijk

  Enorme opstand in Frankrijk op nationale feestdag: ‘Revolutie! Revolutie!’

  Op de nationale feestdag van Frankrijk, de ...

  macron

  Macron en Rutte houden zich tijdens ontmoeting niet aan de 1,5 meter

  De Franse president Emmanuel Macron was dinsdag ...

  >