Natuur en Milieu

Baudet haalt alarmisme over klimaatverandering volledig onderuit tijdens debat. Kijk naar de reactie van dit Kamerlid

Help anderen door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tijdens het debat over de Klimaatwet liet FvD-fractievoorzitter Thierry Baudet diverse grafieken zien die het alarmisme over klimaatverandering volkomen onderuit haalden.

De grafieken leidden in de Kamer tot grote verbazing. Kamerlid Eppo Bruins (ChristenUnie) zei over de plaatjes: ‘complete and utter bullshit’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De eerste grafiek die Baudet liet zien toonde een afname van wereldwijde droogte en is gebaseerd op een onderzoek in het tijdschrift Scientific Data.

Bijgesteld

Het VN-klimaatpanel IPCC heeft dat inmiddels ook toegegeven: “Verwachtingen die we sinds de jaren zeventig hebben gehad over toenemende droogte moeten worden bijgesteld.”

Daarnaast is de mondiale vegetatie de afgelopen 30 jaar met maar liefst 14 procent toegenomen.

Baudet liet daarna een grafiek zien waaruit blijkt dat de hoeveelheid neerslag in de afgelopen 40 jaar vrijwel onveranderd is gebleven.

Bitter weinig

De grafiek is gebaseerd op gegevens van een onderzoek dat dit jaar is verschenen in het Bulletin of the American Meteorological Society.

Alarmisten schetsen zondvloedscenario’s met eindeloze hoosbuien, overstromingen en metershoge zeespiegelstijging, maar hier blijkt in werkelijkheid bitter weinig van.

Verder wordt in de media regelmatig gesteld dat er een toename is in andere extreme weersomstandigheden, zoals orkanen.

Niet het geval

Dat is ook niet het geval, zo blijkt uit een andere grafiek die Baudet liet zien. Ook deze grafiek is gebaseerd op gegevens van de American Meteorological Society.

Het IPCC zegt hierover: “Het is onwaarschijnlijk dat het jaarlijkse aantal tropische stormen, orkanen en grote orkanen in de afgelopen 100 jaar is toegenomen.”

De grafieken die Baudet liet zien tijdens het debat zijn niet alleen afkomstig uit wetenschappelijke publicaties, ze komen ook volledig overeen met de conclusies van het IPCC.

Bekijk onderstaand filmpje:

Foto: YouTube/Forum Democratie

[Forum voor Democratie]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Schaap
Schaap
5 jaren geleden

Volgende verkiezingen heeft FvD mijn stem ! Dhr. Baudet is de enige in de politiek die kanttekeningen zet bij alles wat ons wordt opgedragen. Ik hoop niet dat hij voor die tijd wordt vermoord, net zoals Dhr. Fortuyn.

Kok
Kok
5 jaren geleden

De heer Bidet is volledig gestoord. Nu maar hopen dat hij genoeg slapers wakker maakt. Om iedereen bewust met onze mooie planeet om te laten gaan.

Bart
Bart
5 jaren geleden

Hij vraagt om bewijs, toen was het stil.

eksegese
eksegese
5 jaren geleden

De klimaatleugens zijn er in de loop der jaren zo hard in geramd dat als het wordt blootgelegd in de 2e kamer, de discussie niet over het klimaat gaat, maar men verontwaardigd reageert op taalgebruik van iemand van de christen unie. The Show must go on !!!! We laten ons nog steeds behoorlijk in de zeik nemen door die toneelclub in Den Haag.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x