CoronaMens en Dier

Bizarre uitspraak De Jonge: ik was niet betrokken bij de deal, maar heb wel betrokkenheid gehad

Help door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!

Minister Hugo de Jonge bleef vorige week tijdens het debat over de omstreden mondkapjesdeal bij hoog en laag volhouden niet betrokken te zijn geweest bij de deal. Fleur Agema (PVV) maakte tijdens het debat een scherpe opmerking.

“Dat houdt hij vol! En dat zal hij tot in lengte van dagen vol blijven houden,” zei Agema. “Maar als je het ziet als de aankoop van een huis, dan is het daadwerkelijke ondertekenen van het koopcontract maar een klein onderdeel van de deal. Dat is het punt waar het hier eigenlijk om draait. Als de minister keihard zegt ‘ik was niet betrokken bij de deal’, hoe kan hij dat dan volhouden op het moment dat het Landelijk Consortium Hulpmiddelen niet in zee wil met Van Lienden?”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Het is minister De Jonge en niet Pietje Puk op straat

Ze hebben twijfels over leveringszekerheid en er zijn anderen met betere voorwaarden. Van Lienden wordt zelfs door beveiligers van het terrein gewerkt! En dán komt CDA’er Hugo de Jonge. Ze kennen elkaar goed, die Sywert van Lienden van het CDA en hij. Ze kennen elkaar van het programmakantoor, van het programmabureau, en noem maar op. Ze kennen elkaar dus goed en Van Lienden begint dan te drukken en te pushen. En dan gaat het heel hard, want op een gegeven moment zegt iemand, puntje-puntje, het volgende: Hugo, op jóúw verzoek ben ik gaan knuffelen met Sywert. En we weten natuurlijk allemaal wel dat door dat geduw van de minister – het is de minister en niet Pietje Puk op straat! – en het in stelling zetten van iedereen Sywert weer in beeld komt, zei Agema.

Fantastisch punt

Kamerlid Wybren van Haga vond dat Agema een fantastisch punt had. “Hij zegt dat hij niet betrokken is bij deze deal, omdat hij niet betrokken was bij de onderhandelingen en niet bij het besluit. Maar in het bedrijfsleven en in de rest van de wereld, misschien buiten de belevingswereld van deze minister, gaat het toch heel anders. Daar heb je iemand die ‘de dealmaker’ heet of ‘het oliemannetje’. Die vraagt daar normaal gesproken courtage voor of een aanbrengfee. Dat is instrumenteel voor het tot stand komen van de deal. Dus het idee dat je buiten deze hele deal blijft doordat je niet aan tafel zat toen de handtekening werd gezet, is ethisch niet te handhaven,” zei Van Haga.

Excuses

Vervolgens deed De Jonge een bizarre uitspraak. “Ik was niet bij de besluitvorming betrokken. Ik was niet bij onderhandelingen betrokken. Ik heb er geen opdracht toe gegeven. Het was mijn portefeuille niet. Dus nee, ik was niet betrokken bij de deal, maar ik heb wel betrokkenheid gehad. Daarover heb ik gezegd: ik had dat beter moeten verwoorden in de antwoorden op de vragen die daarover zijn gesteld. Daarvoor heb ik ook mijn excuus aangeboden,” zei De Jonge.

5 59 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

101 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaco
Jaco
2 jaren geleden

Er zijn doden gevallen door jou huug dat vergeten en vergeven wij nooit huug!

Geert-Jan
Geert-Jan
2 jaren geleden

Ja dat zijn ze!
Meesterlijke leugenaars

Underground
Underground
2 jaren geleden

Alstublieft geef deze flapdrol geen podium, hij is het laagste van het laagste. Wat een smeerlap. Maar hij ontloopt zijn straf niet, en dan gaan wij lol hebben.

Hans de Jonge
Hans de Jonge
2 jaren geleden

Het is heel erg dat mensen en psychiaters onvoldoende kennis hebben van de psychiatrie. Dan was Hugo de Jonge allang opgesloten geworden in een geloten inrichting of het Pieter Baan centrum.

Back to top button
101
0
We lezen graag je reactie!x